Trends in interieur en inrichting 2020

Ben jij ook gek op woonprogramma’s? Ik kijk er zelf heel graag naar. Aangezien we zelf net een nieuw huis hebben, doen we er ook wel wat inspiratie op. Behalve inrichten hebben we best wel een verbouwing achter de rug, dus we kunnen ons aardig inleven in deze woonprogramma’s. De VT wonen programma’s, zoals Weer verliefd op je huis, kijk ik graag. Ik vind ook het nieuwe programma Kijken zonder kopen helemaal geweldig om te zien. Hoewel het vaak wel veel van hetzelfde is, een uitbouw, zwarte kozijnen, een visgraat vloer, ben ik altijd erg benieuwd naar het resultaat. Bob de aannemer in de televisieserie maakt toch wel van de grootste bouwval een mooi ruim huis, heel knap. Er zijn dit jaar wel duidelijke trends in interieur en inrichting te zien, die wij zelf ook in ons huis hebben laten terugkomen. Zwarte kozijnen, check, visgraat vloer, check, betonlook, check. Zwarte accenten of een helemaal zwarte keuken, check. Daarnaast zie je veel marmer, betonlook, messing kranen en veel licht (grote ramen), Woonwinkels en online webshops (de enige plek waar we op moment nog terecht kunnen) hebben ontzettend veel accessoires die op deze trends aansluiten, zoals Klingel.

Zwarte accenten

trapleuning en bekleding zwart

De zwarte kozijnen vind ik persoonlijk ook erg mooi, niet voor niets dat wij daar dan nu ook voor kozen. We hebben in onze woonkamer grote openslaande deuren naar de hal. Wat dankzij het zwart een mooi contrast geeft op de witte muren. Ook hebben we een kozijn gemaakt in een muur ernaast, ook in het zwart. De reden dat we dit hebben gedaan is dat we door een extra raam meer licht krijgen in die ruimte, wat de speelhoek van de kinderen is. Door het zwarte kozijn, past het heel mooi naast de zwarte deuren. Verder hebben we heel veel wit in huis en een heel lichte visgraat vloer, waarmee we het huis goed licht kunnen houden en het zwart dus niet de overhand neemt. We kozen dan ook bewust voor witte houten jaloezieën en niet ook nog zwart.

Op de trap plaatste we zwarte trapbekleding (marmoleum) en zwarte design trapleuningen. Verder heb ik het redelijk wit gehouden in huis, maar wel af wat kleine zwarte items laten terugkomen. Zoals een zwarte vaas en de zwarte lijst om ons schilderij. Daarnaast heeft onze witte keuken een zwarte kraan, oven en kookplaat.

Marmer look en beton look

beton look eettafel

Marmer was voorheen niet echt heel modieus, maar behoorde vooral in wat sjiekere huizen thuis. In het begin moest ik er ook wel even aan wennen toen ik het, met de messing kranen, terug zag komen in veel huishoudens. Maar zoals vaak bij trends, hoe meer je het ziet hoe meer je er aan wend en het soms ook gaat waarderen. Tegenwoordig is de marmerlook echter heel populair, van het aanrechtblad tot telefoonhoesjes of badkamertegels. Zelf vind ik het ook leuk, om een aantal marmer accenten in huis te hebben. Het past heel goed bij de zwarte staallook en combineert goed met wit. Ook beton zien we steeds meer terug. Van het eettafelblad, tot de gietvloer in huis. Een stoere look die ook weer prachtig combineert met zwart en wit.

zwart kozijn

Visgraat vloer

Op de vloer ligt in ons huis een visgraat pvc vloer. Eigenlijk weinig verrassend als je de woonprogramma’s bekijkt. Wij zijn er heel blij mee. Ook visgraat was eerst juist terug te vinden in oude klassieke huizen. Een smalle houtenvloer gelegd in visgraat patroon. Tegenwoordig zie je ook bredere planken en veel lichte houtkleuren. De visgraatvloer hebben wij in de richting van de ramen laten leggen. Waarmee de ruimte wat langer lijkt. Ik vind de combinatie met het zwart van de kozijnen erg mooi. Maar, smaken verschillen, gelukkig maar, anders woonden we echt allemaal in precies hetzelfde huis. Ik ben wel benieuwd naar de Trends in interieur en inrichting in 2021. Zal het veel veranderen, of zullen we dit nog veel zien terugkomen?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *