Kinderboek Kerst: Stille nacht

Op zoek naar een kinderboek rondom Kerst, om uit voor te lezen aan jonge kinderen? Kinderboek Kerst: Stille nacht: Stille nacht van Marijke ten Cate is een kinderboek met twaalf kerstliedjes. In het boek staan kinderen die het kerstspel spelen, van het aantrekken van de verkleedkleding tot dat ze allemaal samen rondom de kribbe “Komt allen tezamen” zingen. Een mooi boek waarmee je op muzikale manier het kerstverhaal aan je kinderen kan overdragen. Liedjes als O, dennenboom en Maria die zoude naar Bethlehem gaan.

kinderboek stille nacht

Kinderboek Kerst: Stille nacht

Voorlezen is goed voor kinderen. Behalve voor de taalontwikkeling leren ze ook veel van boeken. Mijn kinderen waren het kerstverhaal al wel weer een beetje vergeten dit jaar. Dus door ze voor te lezen uit kinderboeken over het kerstverhaal weten ze weer wie Maria en Jozef zijn en kennen ze het verhaal over Baby Jezus die in de stal geboren werd. We hebben ook andere kinderboeken, die niet letterlijk over het kerstverhaal uit de Bijbel gaan. Zoals het boek van Boer Boris over Kerstmis. Hoewel, het echt een kerstboek is, vertelt het een heel ander verhaal. Op de boerderij is een varkentje overleden, maar ook biggetje geboren. In januari vinden ook weer de nationale voorleesdagen plaats.

Kerstviering op school ging niet door

De echte kerstviering op school ging dit jaar niet door op de gepland dag, door de lockdown. Wel hebben ze bij mijn kinderen op school de kerstviering op de laatste schooldag gedaan, afgelopen dinsdag. Alle groepen hadden een toneelstukje ingestudeerd of een liedje en die hebben ze uitgevoerd en die is gefilmd door de school en gedeeld met de ouders. Dat vond ik erg leuk. Zelf vieren we thuis Kerst gewoon met elkaar, als gezin, ook wat uitgebreider en daar hoort voorlezen ook bij.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *