Waar op letten als je een kinderbureau koopt?

Is het zover dat je het ledikant in de babykamer gaat verruilen voor een peuterbed of zelfs een groot éénpersoonsbed, zodat je er jaren mee vooruit kan? Vaak is dat het moment dat je meteen de hele kinderkamer onder handen wilt nemen. Een nieuwe fase, je kind wordt groter, de kleding wordt langer. Is een grotere kledingkast noodzakelijk? Een nieuw behang en wellicht de commode er al uit? En wil je ook al een kinderbureau op de kinderkamer? Wanneer een kinderbureau kopen? Wanneer heeft een kind een bureau nodig op zijn of haar kamer? Waar moet je rekening mee houden als je een kinderbureau gaat uitzoeken?

kinderkamer radiator

Wanneer een kinderbureau kopen?

Wanneer is het tijd om een kinderbureau op de slaapkamer te plaatsen. Of is dat eigenlijk wel nodig een bureau op de slaapkamer? Zo ja, waar moet je allemaal rekening mee houden als je een kinderbureau gaat uitzoeken? Wat kost een kinderbureau en op wat voor een stoel gaat jouw kind huiswerk maken? Genoeg om over na te denken. Wellicht kan je je onderstaande vragen stellen. Bij de webshop van OTTO vind je heel mooie kinderbureaus.

Ikea bureau

1. Waar ga je het bureau voor gebruiken?

Waar gaat jouw kindje het kinderbureau voor gebruiken? Gebruikt hij of zij het bureau om te knutselen, of echt al om huiswerk te maken? Of wil je een bureau voor make-up en andere tutspulletjes waar je kleintje graag mee bezig is. Dat zijn natuurlijk afwegingen voor de aanschaf van een bureau op de kinderkamer. Mijn zoontje wilde een bureau zodat hij daar kon tekenen, uiteindelijk is het vooral opbergplek geworden voor allerlei teken en knutselspullen en ligt het altijd vol met boeken of speelgoed. Mijn dochtertje gebruikt haar bureautje daarentegen wel heel regelmatig, maar dan voor haar make-up. Er staat een spiegel op en een doos met make-up. Voor haar kamer is het dan ook fijn dat we een bureau hebben dat we heel makkelijk schoon kunnen maken, want die make-up eindigt vaker op het bureau dan op haar gezicht.

Opbergruimte bij een bureau is zeer welkom. Een kind slaapt het best in een opgeruimde kamer, het is daarom erg fijn wanneer je zoveel mogelijk in laatjes of in een kast kan opbergen. Dit zorgt voor een rustige uitstraling van de kinderkamer. Daarnaast kan een kind ook al behoorlijk wat verzamelen op jonge leeftijd. Van pennen en potloden, tot schriftjes, boekjes en veel speelgoed. Houd bij het uitzoeken van een bureau rekening met opbergruimte, tenzij je hiervoor al voldoende kastruimte hebt in de kamer, natuurlijk.

2. Vanaf welke leeftijd gebruiken kinderen een bureau?

Vanaf welke leeftijd heeft een kind een bureau nodig? Peuters en kleuters hebben eigenlijk nog helemaal geen bureau nodig. Vanaf groep 3 zullen kinderen wat vaker opdrachtjes moeten maken. Meestal hebben kinderen in groep 3 nog geen huiswerk. Sinds Corona hebben we echter vaker te maken met thuisonderwijs. Gelukkig is er momenteel geen lockdown voor basisschoolkinderen, maar door verplichte quarantaine zijn er toch regelmatig kinderen thuis en hebben zij opdrachtjes voor school te doen. Een kindje in groep 3 zal niet zo gauw alleen op zijn of haar kamertje gaan werken. Meestal hoor je dat kinderen dan bij hun ouders op de werkkamer of aan de eettafel komen zitten. Wanneer heb je dan een bureau nodig? Kinderen vanaf groep 5 hebben vaker huiswerk. Vanaf die leeftijd vinden ze het meestal ook geen probleem, of het zelfs wel fijn, om even alleen te werken op hun kamer. Toch zijn er genoeg kinderen die het heerlijk vinden om wel een plekje te hebben om te tutten op hun kamer. Een bureau met een stoel, waar ze met een spiegel make-up kunnen uitproberen of juist een plekje waar ze op hun kamertje, voor het slapen gaan nog even, tekenen of knutselen.

Laptop koffie

3. Hoe groot is het kinderbureau?

De maat van het bureau is uiteraard grotendeels afhankelijk van de ruimte die je hebt in een kinderkamer. Er zijn heel praktische combinatie van een hoogslaper waaronder een bureau past. Of bureaus waar een kast aan vast zit, zodat je ruimte kan besparen. Belangrijk om rekening mee te houden is dat kinderen, wanneer ze huiswerk gaan maken aan het bureau, steeds vaker een laptop gaan gebruiken. Zorg dus dat er genoeg ruimte is op je bureau om zowel een laptop of computer te plaatsen en een boek open gelegd of papier geplaatst kan worden. Een aansluiting van een stopcontact dichtbij is dan ook wel prettig, anders krijg je weer te maken met allerlei kabels die door de kamer moeten. Ook is een bureaulampje ideaal.

4. Wat kost een kinderbureau?

Een kinderbureau hoeft helemaal niet duur te zijn. Een mooi en eenvoudig bureau heb je al vanaf ongeveer € 50 in de webshop van OTTO. Voor die prijs heb je echt een prima bureau dat stevig genoeg is om huiswerk aan te maken door jonge kinderen. Vaak zijn ze redelijk licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Zo kun je altijd nog eens schuiven als je kind, of jij, een andere inrichting wilt. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en het merk valt een bureau in een bepaalde prijsklasse. Vaak is een bureau duurder wanneer je een combinatiebureau uitzoekt, met bijvoorbeeld een kast of laadjes eraan vast. Ben je op zoek naar een duurzaam bureau die jaren mee gaat? Houd dan rekening met een bedrag vanaf ongeveer € 150.

meisjes kamer muurverf roze baby's only

5. Een mooi bureau of een goed bureau?

Dat een bureau praktisch is en zorgt voor een goede zithouding van jouw kind, dat is erg belangrijk, maar het oog wilt ook wat. Hoe ouder je kindje wordt, hoe belangrijker eigen invloed op het aankopen van spullen is. Natuurlijk beslis jij uiteindelijk wat er gekocht wordt, maar wanneer je samen naar een bureau gaat zoeken kunnen jullie vast iets vinden wat jouw zoon of dochter mooi vindt en wat jij goed in de stijl van de kinderkamer vindt passen. Tegenwoordig is er zoveel keus dat je altijd wel iets vindt dat zowel mooi als duurzaam is.

6. Wat voor een bureaustoel voor kinderen zoek je erbij uit?

Een goede houding voor kinderen is heel belangrijk. Aan tafel zitten de kinderen bij ons al jaren op een Stokke Tripp Trapp stoel. Deze stoel is ook heel geschikt voor aan een bureau op een kinderkamer. Ook kun je een goede bureaustoel uitzoeken. Ook voor kinderen heb je al veel geschikte bureaustoelen bij OTTO. Een voordeel van een bureaustoel versus een Tripp Trapp stoel aan het bureau is dat een bureaustoel wat zachter is. Met name grotere kinderen, die langere tijd aan een bureau zitten vinden dat een voordeel. Terwijl jonge kinderen wel heel graag het voetenplankje van de Stokke Tripp Trapp gebruiken en daardoor daar nu nog beter op zitten.

Lees ook:

Natuurlijke verzorgingsproducten
De beste lipverzorgingsproducten

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *