Waar op letten als je een speelgoedcadeautje koopt

Hoe leuk is het niet je dochter of neefje of vriendje helemaal blij te zien worden van het cadeautje dat je hebt gekocht! Speelgoed is voor alle leeftijden leuk om te geven; het aanbod is zo groot dat er voor iedereen een passend speelgoedartikel kan worden gekocht.  Spelen maakt het mogelijk om even de tijd te vergeten, de zinnen te verzetten en zo ben je weer in staat het dagelijkse leven het hoofd te bieden.

Gepersonaliseerde Sinterklaaszak

Zo slaag je om de goede keuze te maken:

– kijk goed naar degene voor wie je speelgoed koopt. Het is veel leuker om een cadeautje te geven waar de ontvanger heel blij mee zal zijn. Bedenk je dat als je het zelf leuk vond om met poppen te spelen, dat niet wil zeggen dat iedereen dat leuk vindt.

– kies niet voor te moeilijk speelgoed. Op de verpakking van veel speelgoed staat een leeftijdsindicatie. – van praten met elkaar kan je veel leren. Je hoort waar een ander veel plezier aan beleeft en zo kom je op ideeën.

– lees informatie over goed speelgoed op www.speelgoedinfo.nl. De stichting geeft voorlichting over speelgoed en heeft een speelgoedkoophulp gemaakt. Daarin is gemakkelijk te zien welk speelgoed geschikt is voor welke leeftijd. Voor degenen die meer achtergrondinformatie willen, is de brochure “De speelgoedregels” geschikt. Alles is te vinden op www.speelgoedinfo.nl.

De tien speelgoedregels in het kort:

1. Goed speelgoed leert je wat zonder dat je het merkt

2. Goed speelgoed sluit aan op de behoefte en de ontwikkeling van de speler

3. Goed speelgoed biedt steeds nieuwe en andere mogelijkheden

4. Goed speelgoed gaat niet snel stuk

5. Goed speelgoed meldt een leeftijdsindicatie

6. Goed speelgoed is duurzaam

7. Goed speelgoed is altijd zijn geld waard

8. Goed speelgoed is veilig

9. Goed speelgoed is voorzien van een gebruiksaanwijzing

10. Goed speelgoed doet je de tijd vergeten een toelichting op de speelgoedregels is te vinden op www.speelgoedinfo.nl

Hulp nodig bij het kiezen?  Op https://speelgoedinfo.nl/speelgoedtrends-2018  staan artikelen vermeld naar leeftijd die op dit moment heel in de belangstelling staan.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *