Review: Kneipp voetverzorging

What's on mama's mind voetverzorging kneippLaat de zomer maar komen! Want, ik kreeg een heerlijk pakket van Kneipp voor voetverzorging. Mijn voetjes zijn klaar voor het strand, de zee en de zon.

Zomervoeten

Iedereen wil graag mooie zachte voeten. Kneipp introduceerde dit voorjaar een nieuwe range voetverzorging, zachter en effectiever dan ooit.

De lijn van Kneipp voetverzorging bestaat uit pakket van 5 producten met een basis van Calendula en Sinaasappelolie. Je kunt je wellicht meteen al iets voorstellen bij de frisse geur die hier bij hoort.

Waar bestaat de lijn uit?

Kneipp Voetbadbruistablet, per 1 stuk verpakt. Verfrist, ontspant en verzorgt vermoeide voeten. (Adviesprijs bij 80 gram, € 1,89)
Kneipp Voetbadkristallen, pot. Verfrissen, reinigen en verzorgen. (Adviesprijs bij 500 gram, € 7,99).
Kneipp 5-in-1 voetcrème. Beschermt en herstelt, verzorgt, hydrateert, verlicht jeuk en versterkt de huidbarrière. (Adviesprijs bij 75 ml, € 8,49).
Kneipp Voetbutter, pot. Voeden voor droge voeten, houdt voeten fris. (Adviesprijs € 8,99 bij 100 ml).
Kneipp Eeltcrème. Vermindert eelt effectief en langdurig, (Adviesprijs € 8,49 bij 50 ml).

What's on mama's mind voetverzorging kneipp

Wat vind ik er van?

Zoals ik al wel vaker heb aangegeven in reviews van Kneipp, vind ik de geur ontzettend aangenaam. Het vaak erg verfrissend met fruit- of kruidenachtige geuren. Mijn favoriet is de voetbutter. Een “butter” vind ik aangenaam doordat het vaak wat steviger is en vettig. Dit geeft vaak gauw een glad en soep gevoel. De butter trekt, ondanks het vette karakter, wel snel in. Dat is positief, want je wilt geen half uur met je voetjes in de lucht zitten. Al hoewel, misschien is dat best ontspannend. Het is overigens best een aanrader om het op te smeren en dan een nachtje in te laten trekken. Als je direct katoenen sokken over de creme doet schijnen je voeten ook extra soepel en zacht te worden (een tip van Kneipp).
Ik heb zelf geen last van eelt, dus kan het effect niet meten. Wel is het ook een aangename crème, waarvan ik het effect nog niet heb kunnen meten. Volgens Kneipp vermindert het eelt effecitief en langdurig als je je voeten elke dag even insmeert. De crème bevat 25% ureum, een huideigenstof die de huid verzorgt (aldus Kneipp).

Relax, let’s do it!

Voetenbadjes, daar zou je toch vaker tijd voor vrij moeten maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het moeilijk vind om rust momenten te pakken. Zo’n voetenbad kan echter wel zorgen voor ontspanning in je voeten, die mogelijk weer vele kilometers hebben afgelegd, achter de kinderwagen bijvoorbeeld. Of naast het loopfietsje van je zoontje heb je vast weer afstanden afgelegd. Daarnaast is het fris en verzorgend, dus zet het gewoon in je agenda elke week.

De voetcrème heeft voor mij een vergelijkbaar effect met de voetbutter. Het verzorgt en laat de huid zacht en soepel aanvoelen.What's on mama's mind voetverzorging kneipp

Ik vind het erg leuk dat ik deze producten van Kneipp mocht uitproberen, vooral omdat ik soms vergeet om wat extra aandacht te geven aan mijn voeten. Nu ben ik echt klaar voor de lente en zomer!

Kom maar door met de zon!

p.s. leuk weetje: Wist je dat de calendulaplant het weer kan voorspellen? Als de bloemen na 7.00 uur nog niet zijn geopend betekent dat: ‘regen op komst’.

 


 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *