Boekreview: Wat dieren de hele dag doen

Kinderboeken reviewen vind ik echt ontzettend leuk om te doen. Ik ben gek op boeken, altijd al geweest, maar prentenboeken zijn het toppunt. Vaak vol prachtige tekeningen van dieren, zoals het volgende boek dat jullie via What’s on mama’s mind onder ogen krijgen: Wat dieren de hele dag doen. Laten wij nou net afgelopen zondag een bezoek hebben gebracht aan de dierentuin, vers nadat we het boek hebben doorgebladerd. Een perfecte match. In Burgers zoo hebben ze een heel aantal mooie leefomgevingen nagemaakt van woestijn tot Mangrove.

Wat dieren de hele dag doen review

Wat dieren de hele dag doen

Kinderen gaan naar school. Grote mensen gaan naar hun werk. Maar dieren? Wat doen die eigenlijk de hele dag? Ontdek het in dit boek waarin je meer dan honderd dieren aan het werk ziet. Werken? Werken dieren ook dan? Jazeker, allemaal op hun eigen manier, niet voor een paar duiten in hun zak natuurlijk, zij gaan niet naar de winkel om een pak melk te kopen. Nee, zij werken om te overleven.

Wat meteen opvalt aan het boek is de mooie stevige en luxe omslag. Mijn zoontje van vier jaar reageerde ook meteen “mama, moet je het boek voelen, je kan het aaien”. Ik vind het haast zonde om het boek door te bladeren. Dit mooie boek vol vrolijke dieren neemt je mee op een kleurrijke ontdekkingstocht langs veertien leefomgevingen. Elk dier heeft er een bijzondere taak – een taak die helemaal bij de leefomgeving past, want de natuur zit slim in elkaar.

Je begint het boek met een inhoudsopgave. Je ziet in het overzicht welke ontdekkingsreizen je in het boek kan maken. Van koraalrif tot je eigen achtertuin. Het boek is behalve een mooi en leuk prentenboek, ook nog eens ontzettend leerzaam. Je leert over de bijzondere taken van dieren, over hun leefomgeving en zie wat dieren de hele dag doen. Wist je dat een Octopus bijvoorbeeld een beetje een grapjas is en de Antilope een weerman?

wat dieren de hele dag doen van wendy hunt

Je leest eerst over het habitat (leefomgevingen) van dieren en daarna worden er steeds 8 dieren uit elke habitat uitgelicht. Het is echt ontzettend leuk weergegeven. Je ziet bekende en mindere bekende dieren en je laat je kinderen verwonderen over de natuur.

Mooie tekeningen

Ik vind de tekeningen heel mooi. De dieren hebben er leuke mimiek. De combinatie van leren en lezen is sowieso geweldig. Kinderen leren zoveel van zo’n boek en je verbaast je over hoeveel ze al begrijpen en waar ze allemaal later op terugkomen. Bijvoorbeeld wanneer je met ze in de dierentuin loopt, maar ook gewoon in de achtertuin. Natuurlijk is mijn dochtertje pas 2 jaar en vindt zij het vooral allemaal mooi en vertelt ze wat over wat ze ziet. Mijn zoontje van 4 jaar stelt echter al gericht vragen over wat de dieren doen en probeert het ook in de praktijk uit. Dat een stinkdier stinkt is natuurlijk hilarisch evenals dat een Papegaaivis koraal eet en uit poept. Past precies bij zijn fase, haha.

Wat dieren de hele dag doen in het water

Ik vind het een aanrader, erg mooi en leuk boek. Lezen en leren in één.

OVER HET BOEK
Auteur: Wendy Hunt
Illustraties: Studio Muti
Vertaling: Liesbeth Elseviers
ISN: 978-949-2077-96-7
Hardcover met Ardolyn cover
64 pagina’s
23,6 x 30,3 cm
€15,99

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Wat dieren de hele dag doen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *