Wat trek jij aan met Kerst? Dameskleding shoppen

Ga jij met Kerst op zijn paasbest gekleed? Shop je nog wel voor dameskleding? Hoewel je als moeder toch veelal bezig bent met je kinderen netjes aangekleed op school krijgen, vergeten we toch niet aan ons zelf te denken. Sinds ik moeder ben, ben ik wel meer online gaan shoppen en niet alleen voor kinderkleding. Misschien is dat ook gewoon, omdat er veel meer kledingmerken webshops hebben sinds de laatste jaren, maar ook omdat ik gewoon minder tijd heb om even de deur uit te gaan voor mezelf.

Mijn eerste kerstmis Dick Bruna

Waar shop jij dameskleding?

Ben je tegenwoordig ook een online shopper en struin je websites af, of ben je nog regelmatig in de binnenstad of het dorp te vinden om kleding uit te zoeken en te passen, voordat je het in huis haalt?

Online shoppen versus winkels

Normaal als ik de stad in ging, dan ging ik een aantal winkels in, keek ik langs wat rekken. Kocht ik wat tegenkwam en mooi vond en niet per se wat ik nodig had. Als ik ga online shoppen, dan ga ik bewust op zoek naar iets. Een broek met een streep aan de zijkant, flared pants of een specifieke jeans, ik ga niet alle webshops af om te kijken wat ze allemaal in hun assortiment hebben, want dan kan je door de bomen het bos niet meer zien, lijkt mij. Of doe jij dat wel?

Bloggers en influencers inspireren met kleding

Wel word ik getriggerd door reclame, Google ads, Facebook advertenties of blogs, waarin merken en kledingstukken naar voren komen. Dat merk ik zelf ook met de blog, als ik schrijf over bepaalde items, dat mensen geïnspireerd raken en dit ook voor henzelf of hun kinderen kopen. Dat werkt toch wel zo, omdat je met kleding veelal visueel geïnspireerd wordt. Je ziet iets dat jou aanspreekt, maar als het niet op de blog stond, dan had je het wellicht nooit gezien.

Dat is natuurlijk ook wat er gebeurt door bloggers en influencers, ze krijgen veel al producten, zoals dameskleding, om te promoten, vooral de influencers met heel veel volgers. Zelf zou ik enkel dingen onder de aandacht brengen die ik zelf uitzoek en ook echt leuk vind, dat hoop je dat de influencer natuurlijk ook doet, zodat je echt een stijl overbrengt, omdat jij er achter staat en niet per se een reclamestuk. Als ik benaderd wordt voor iets dat ik lelijk vind, dan schrijf ik er niet over. Zo kan een blogger of influencer ook denk ik echt mensen inspireren.

Je wilt mensen kennis laten maken met nieuwe merken, omdat je graag deelt wat je mooi vindt, zodat anderen dat ook kunnen ontdekken. Zo lang share because you care het uitgangspunt blijft, dan is het eerlijke marketing, denk ik.

Kleding uitzoeken op basis van merk

Ik had dat vroeger helemaal niet, maar tegenwoordig ben ik best wel merktrouw. Niet dat ik per se dure merken draag. Dat zeker niet, maar ik wel wel welke items mij goed passen en staan of die ik meestal wel leuke collecties vind hebben. Ook zijn er bepaalde webshops waar ik gewoon regelmatig kom. Toch is het leuk om nieuwe webshops en nieuwe merken te ontdekken, zo maakte ik kennis met geisha en jane lushka, wellicht voor jou al bekende dames merken, maar erg mooie kleding, waar ik via de blog op ben gestuit.

Ik ben benieuwd of jij bent veranderd in het kopen van kleding sinds je kinderen hebt en wat zijn jouw tips voor het shoppen?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *