Wipstoeltje

Op verschillende forums zie ik vragen voorbij komen als ‘wat is jouw nuttigste aanschaf voor je kleintje geweest’ of ‘wat raad je aan sowieso te kopen voor je baby’tje’? Dat zijn zoveel dingen. Hydrofiele luiers heb je nodig en een maxi-cosi is noodzakelijk, maar de commode mag uiteraard ook niet onderschat worden.

Iets waar wij momenteel erg veel plezier aan beleven is het wipstoeltje. Een eenvoudig wipstoeltje van Prenatal. Geen poespas, gewoon een wipstoel.

In zijn eerste paar weken had onze kleine man wat moeite met de avonden. Legden wij hem aan het eind van de middag in bed, zo gauw wij zelf aan tafel gingen werd hij wakker of dit nou om half zes of half acht was. Hij was wakker. Met het gevolg dat wij veel avonden los van elkaar hebben gedineerd. Want er liep altijd wel een van ons twee met Hugo op de arm.

Op een gegeven moment, begon Hugo echter interesse te krijgen in de wipstoel. Vanaf dat moment zaten wij weer samen aan tafel. Met boven onze borden twee bungelende voetjes van een lachende baby.

Al gauw merkten we dat de wipstoel voor meerdere momenten handig inzetbaar was. Zo had je even de handen vrij als je bijvoorbeeld je eigen brood wilde smeren of je schoenen aan moest trekken.

Maar helemaal ideaal is hij voor het badritueel:
In de wipstoel in de badkamer wanneer ik het badje vul. Met grote ogen en vol spanning kijkt hij toe, want hij weet wat er gaat gebeuren. Dan samen naar zijn kamertje, kleertjes uit badcape om en weer in de wipstoel met een grote swaddle over zich heen. Heb ik mooi tijd om de temperatuur nog even te checken. Zijn grote ogen nu nog groter “mag ik al?!” Hop zo in bad. Spetter spetter. En na het badje, zet ik hem er weer in. Heerlijk knuffelt hij de doeken. Ik neem naast hem plaats. Lekker warm voor hem en makkelijk afdrogen voor mij. Ik moet immers toch het badje al zittend laten leeg lopen (lees mijn blog van gisteren).

Ik zou zeggen: probeer het ook eens!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *