Zonnebrandmiddelen voor kinderen

Naïf zonnebrandIk heb er inmiddels al behoorlijk wat blogs over geschreven: zonnebrandmdidelen. En dan vooral zonnebrand voor kleine kinderen. Ik smeer mij een ongeluk met die kleintjes. Met name onze jongste van 8 maanden die krijgt continu een dikke laag. Haar huidje is nog zo dun en wit. Nou last ik net een bericht van Kassa (Vara) “waar moet je op letten als je zonnebrandmiddelen koopt”.

In dit bericht van Kassa lees ik dat 1 op de 5 mensen in Nederland huidkanker krijgt in zijn leven.  Tegenwoordig zijn het steeds meer mensen van 40-jaar oud die huidkanker ontwikkelen. Vroeger waren het met name oudjes. We doen het insmeren dus niet goed genoeg.

Houdbaarheid
Wist je dat zonnebrandcrème maar 12 maanden houdbaar is? Opvallend is dat er echter geen What's on mama's mind australian goldstartdatum staat op de zonnebrandcrème (vanaf wanneer de 12 maanden ingaan). Ik wist dat eigenlijk pas sinds een jaar of twee, dat er een houdbaarheid aan vast zit. Vroeger dat ik dat je het gewoon kon gebruiken tot het op was. Ik kocht juist nog al eens aan het eind van het seizoen wat extra zonnebrandcrème, juist omdat het in de aanbieding was. Dat mijn zonnebrandmiddelen niet meer werkte heb ik echter ook nog nooit gemerkt. Ik smeer mij altijd trouw in en verbranden gebeurt mij zelden. Ik ben ook altijd veel te panisch dat mijn kindjes verbranden.

Zuinig
In het artikel van Kassa lees je dat wij ook te zuinig zijn, met smeren. Een lekkere dikke laag en dat om de twee uur aanbrengen werkt het beste. Daarnaast vegen we na het zwemmen, al gauw, met de handdoeken de zonnebrandcrème er weer af. Dus blijven smeren.

What's on mama's mind - zonnebrand spf 50 babypleinOp de centjes letten of niet?
Een vraag die niet alleen voor zonnebrand gesteld kan worden, maar voor elk product dat je gebruikt. Is een duurder merk altijd beter dan het goedkope merk? In het artikel wordt benoemd dat je hiervoor vooral de eigenschappen van het middel moet bekijken. Hoe hoog is de SPF (sun protection factor) en of het beschermt tegen zowel UVA als UVB.
Of je het zelf dan het beste merk vindt, dat hangt natuurlijk ook af van hoe je het zelf vindt ruiken en of het goed smeerbaar is.

Bron: Kassa, waar moet je op letten als je zonnebrandmiddelen koopt?

.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *