Gastblog: Baby- en peuterswap door Janke

What's on mama's mind babyswapnlIk verwelkom een aantal gastbloggers. Zij vertellen hun ervaringen over de #babyswapnl of #peuterswapnl waar zij aan mee doen op Instagram. Hier lees je de tweede blog. Deze is geschreven door Janke. Zaterdag las je de eerste blog van Naomi.

Wat de BabyswapNL en PeuterswapNL inhouden lees je in mijn eerdere blog. Elk kwartaal wordt deze georganiseerd door Lauver. Wil je ook met doen? 21 september start de volgende editie.

Even voorstellen

What's on mama's mind babyswap janke 1What's on mama's mind Janke Naam: Janke
Leeftijd: 33
Doet mee aan de: BabyswapNL en PeuterswapNL
Instagramnaam: janke83

Mijn naam is Janke de Bruin, ben 33 jaar en kom uit Kollumerzwaag, Friesland!  Woon samen met Piet en onze twee dochters Mary-Lynn  (bijna 5) en Emily Esmee (bijna 1). Piet had al 3 kinderen uit een eerdere relatie, Geertje 17, Iris 14 en Jetse 8.  Ook wonen Dora (hond) en Sofia, Elza en Anna (konijntjes) bij ons. Ik hoef denk ik niet te vertellen wie de namen heeft bedacht!

BABYSWAP
What's on mama's mind babyswap janke 2Dit is de tweede keer dat ik meedoe aan de babyswap, welke Laura van www.lauver.nl organiseert. Ik was gelijk enthousiast over het concept, dat inmiddels bekend is bij jullie!

De spanning die al begint bij het inschrijven en wachten tot het ene mailtje in je inbox ‘je swapmaatje’. Yes, ik kan los! De eerste keer is het echt even zoeken op Instagram: leuke ideeën opdoen, en dan los gaan in de winkel, leuke cadeautjes kopen en dan net zo belangrijk: leuk verpakkingsmateriaal! Voor het eerst hoorde ik dat er iets als washi tape bestond!

Het was echt een swap met eerste keren voor mij! Leuk inpakken, zelf iets leuks maken! En dan… het moment van versturen, de zenuwen hebben en je afvragen of je swapmaatje het pakket leuk gaat vinden!

Helaas, moesten wij zelf lang wachten op ons pakket en was er ook niet gekeken naar ons moodboard (op je moodboard staat wat je kindje en jijzelf leuk vinden).

BABY- EN PEUTERSWAP
Yes! Op 20 juni, een email van Laura ontvangen, dat de mama’s die de vorige editie mee hadden What's on mama's mind babyswap janke 3gedaan zich eerder mochten inschrijven voor de tweede editie van de Babyswap en je kon je inschrijven voor de Peuterswap. Laat mijn peuter inmiddels een kleuter zijn van net nog vier jaar, kunnen wij dus op de valreep meedoen!

Meteen komt Mary-Lynn met allemaal ideeën en feitjes over haar moodboard, ja ze is vier en weet heel goed wat ze leuk vindt en wil. Heerlijk kind! Natuurlijk,  zegt ze als eerste “Frozen” want ja elk meisje van vier is geloof ik Frozen gek! En het hele repertoire zoeken we bij elkaar! Na goedkeuring mag ik haar moodboard plaatsen! Het moodboard voor de babyswap  had ik al klaar, helaas kan Emily Esmee haar eigen input nog niet geven, maar mem (mama in het Frysk) weet gelukkig heel goed wat haar meisje leuk vindt!

DE SWAPMAATJES
Als eerste krijg ik mijn babyswapmaatje toegewezen, een meisje dit keer. Ik ben gelijk enthousiast en kijk wat ik nog aan inpakmateriaal heb. De volgende ochtend ga ik samen met Emily Esmee naar de Action voor stofzuigerzakken, maar mijn oog ziet van alles leuks en mijn handen beginnen te graaien in de schappen. Eindelijk bij de kassa aangekomen na heel wat rondjes winkel kom ik erachter dat er geen stofzuigerzakken in mijn wagen liggen, dus hup terug de winkel in!
What's on mama's mind babyswap janke 4Een aantal dagen later volgt dan ook de e-mail met mijn peuterswapmaatje, een jongetje, helemaal leuk. Die woensdagmiddag gaan we naar Dokkum een super leuk stadje hoog in het Noorden van Friesland. We struinen heel wat winkels af en Mary-Lynn helpt mee met het uitzoeken van cadeautjes. Alleen zijn we het soms niet helemaal eens, want mem denkt dat het jongentje niet zo van prinsessen en roze gaat houden als Mary-Lynn. Volgens haar kan dat prima! Gelukkig zijn we eruit gekomen en leuk geslaagd voor beide swapmaatjes! De mama’s en papa’s hebben we uiteraard ook iets leuk gekocht.

INPAKKEN EN KNUTSELEN
Dan eindelijk aan de slag om leuk in te pakken en te gaan knutselen en freubelen voor mijn swapmaatjes. Voor het eerst ben ik met vilt in de weer geweest en wat is dat leuk zeg! Ik was niet te stoppen. Piet vroeg al of ik van plan was een handeltje te beginnen zo fanatiek was ik bezig! Dan het moment dat ik los kon gaan met inpakken, dit is ook echt een leuke bezigheid. Leuke stickers en tape en papier, cadeauzakjes, linten en alles bij elkaar zoeken. Ik had al twee heel leuke koffertjes gekocht waar alles in zou moeten passen. Het was even passen en meten, maar ze zijn klaar!

Ik ben zelf tevreden met het resultaat en nu hopen dat mijn swapmaatjes dat ook zijn, moet alleen nog even wachten met versturen  heb ook de folie nog niet eromheen gedaan, want voor hetzelfde geld kom je nog iets tegen!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

5 gedachten over “Gastblog: Baby- en peuterswap door Janke

 • 11 juli 2016 om 19:04
  Permalink

  Super leuk geschreven! Als iemand zoveel moeite doet om een leuk pakket te maken, moeten de swapmaatjes wel heeeel blij zijn! Komt dus heus goed 😉

  Beantwoorden
 • 11 juli 2016 om 06:44
  Permalink

  Wat een leuk verhaal, leest eigenlijk vanzelf compliment hoor!

  Beantwoorden
 • 11 juli 2016 om 06:38
  Permalink

  Wat leuk verwoord zeg, ook ik vind het super spannend!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *