Zwangerschapsverlof van de 2e uitslapen en niets doen

Hoera!! Ik ben officieel met zwangerschaspverlof. “Wat ga je allemaal doen tijdens je zwangerschapsverlof, Kim?”. Dat werd me deze week nog meerdere keren gevraagd. “Ga je  nou gewoon vier maanden helemaal niks doen?”. Of de topper: “o, heerlijk uitslapen, 4 maanden lang”.

Want, zwangerschapsverslof van de tweede is echt niet uitslapen en niets doen. Zeker niet als je een dreumes zoals wij er hebben rondlopen thuis.

What's on mama's mind - zwanger

Nou om nog enige twijfel weg te nemen: ik ga niet niet niets doen en ook niet uitslapen 4 maanden lang. Hoewel het een prachtig voorstel is, is het niet echt reëel. Onze peuter, vast geen uitzondering op de regel, houdt niet uitslapen. Verre van zelfs. Hij is altijd tussen 6:00 en 6:30 uur wakker, dus ik ook.

Uitslapen is een utopie

Papa, moet gewoon werken, dus ik moet ook uit de veren. Uitslapen is voor mij overigens om 7:30 uur wakker worden, dat klinkt als een utopie, nadat je voor 22:30 uur naar bed bent gegaan. Dan ben ik fit, fris en fruitig en uitgeslapen en wie weet gaat dat ook een keer gebeuren in deze komende vier maanden!

Of ik vier maanden helemaal niks ga doen? Nou, dat denk ik ook niet. Tenzij je het “niks doen vindt” als je met je kind op pad bent, met een verhuizing bezig bent en een kind op de wereld gaat zetten… 

Ik heb ook nog een andere ‘belofte’ aan mezelf gemaakt. Ik ga me volledig storten op het maken van het babyalbum van onze eerste spruit. Hij is nu bijna 2 jaar, dus het wordt tijd. Ik ben al wel begonnen, volgens mij heb ik zelfs de eerste drie maanden al af. 

Wat een klus is dat een babyalbum maken. Respect voor die overijverige moeders die dit tijdig aanpakken. We hebben zoooooooo ontzettend veel foto’s. Echt duizenden, onder te overdrijven. Want, zo’n eerste kindje, daar maak je toch gemiddeld wel 50 foto’s van op een dag?

Dus, project 1 tijdens zwangerschaspverlof: babyalbum zoontje.

What's on mama's mind slapen dreumes

En verder op de vraag ‘wat ik allemaal ga doen tijdens mijn zwangerschapsverlof?’: naast het maken van het babyalbum van zoonlief, ga ik: lekker aan mijn blog puzzelen en schrijven. Ga ik nog meer leuke dingetjes voor de kinderkamers uitzoeken. De laatste puntjes op de i zetten rondom onze verhuizing. Een goede planning voor zodra we de sleutel hebben maken. Alle bedrijven die we hebben ‘geboekt’ voor klussen in en om huis bellen om de afspraken nog door te nemen. Bijvoorbeeld de schilder, de tuinman, de tegelzetter, de keukenspecialist, de badkamerzaak, de vloerenman, de gordijnenman… en nog veel meer rondom het huis.

What's on mama's mindDan ga ik natuurlijk nog met mijn lieve vriendinnetje om tafel die ons geboortekaartje gaat ontwerpen. Nu we zo goed als zeker uit de naam zijn, moet dat wel lukken. Mijn vriendin Sandra heeft deze site ontworpen en ook ons eerste geboortekaartje. Dus dat wordt weer een mooi kaartje, dat weten we nu al. Ik mag verder nog enveloppen bestellen, postzegels voor de geboortekaartjes kopen, controleren of ik alle etiketten met adressen goed geprint heb en een vluchttas maken voor mij en een logeerkoffer voor mijn zoontje.

Dat is ook nog iets om over na te denken, waar gaat onze dreumes heen? Dat lees je in een volgende blog.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Zwangerschapsverlof van de 2e uitslapen en niets doen

  • 4 september 2015 om 12:55
    Permalink

    lekker genieten en succes de laatste loodjes

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *