Veilig op het water met een zwemvest

Met kinderen op het water vind ik superleuk, maar ook wel spannend. Vooral nu ze allebei nog geen zwemdiploma hebben. Wij hebben verschillende zwemhulpmiddelen. Van de vlindertjes, tot de Happy Swimmer. Ga jij het water op met de kinderen en wat trek je ze dan aan?

Kinderen in kano

Op een rivier in de kano is nog geen optie, op een rustig watertje is dat wat anders. Toen wij afgelopen jaar in de Dordogne waren, kon je op bijna elke hoek van de straat kano’s huren om een tochtje te maken. Overal stond een minimale leeftijd van vijf jaar bij. Dat vind ik wel logisch en verstandig. Ondanks dat je kinderen zwemvesten hebt aangetrokken, is het nog altijd wel gevaarlijk. Als de kano omslaat en je kleintje komt onder de kano bijvoorbeeld, of überhaupt met de stroming. Ze zijn simpelweg nog zo klein en licht. Voor jezelf is het al zwaar om weer in de kano te klauteren. Natuurlijk is het helemaal niet zo dat die kano’s nou zo vaak omslaan, maar het kan wel natuurlijk.

Een zwemvest en een reddingsvest is overigens wel iets anders. Een zwemvest zorgt dat je blijft drijven, maar is wel voor kinderen die al kunnen zwemmen. Een reddingsvest heeft een hoog drijfvermogen, je draait ermee op je rug en het houdt je hoofd boven water.

happy swimmer

Opblaasbootje

Wij gaan gewoon lekker dobberen in een opblaasbootje deze zomer. We wonen vlak aan een watertje, waar het veilig is voor de kinderen. Sowieso is het maar een meter diep tot aan de ketting en er staat geen stroming. Soms is er wel veel wind en dan zie je de luchtbedjes wel afdrijven naar de andere kant. Kleine kinderen op een grote opblaasflamingo is ook niet per definitie een succes, die drijven zo af. Daar werd al op het nieuws voor gewaarschuwd. Op ons watertje, is het niet zo heel eng, zo lang ze er niet afvallen. Dus een zwemvest of sowieso goede zwembandjes is erg belangrijk. De Happy Swimmer doet goed werd bij ons. Je zou het echter op zee hebben dat je opblaasflamingo wegwaait, bah, waait je kind zo een stuk mee de zee op. Nee, beter er samen op dan of nog maar even in een simpele zwemband.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *