Aldanex luieruitslag – product review

Luieruitslag, voordat je vader of moeder wordt heb je volgens mij geen flauw idee hoe naar het is voor je kleintje. Vooral in die periodes dat tandjes doorkomen kan het erger zijn, merken we hier. Het kan ook komen door verandering van voeding, bijvoorbeeld de start met vaste voeding. Vuurrode billetjes en soms zelfs met bultjes of blaartjes.

Wat is dat nou eigenlijk, luieruitslag?
Luieruitslag is een vorm van vochtletsel, zo lees ik op de site van Aldanex. Het wordt veroorzaakt door de inwerking van agressieve stoffen in plas en ontlasting op de tere babyhuid. Meestal zie je een licht rode kleur op de billen, wanneer de luieruitslag ontstaat. Dit kan erger worden en ontwikkelen tot schuurplekken.

Welke luierzalf kies je?
Er zijn een heleboel aanbieders van luierzalf. Welke is het beste voor je kleintje? Het zijn lastige keuzes als ouder. Ik heb Aldanex mogen proberen. Ben jij al bekend met dit merk?

What's on mama's mind - aldanexAldanex wordt verkocht in een groene kartonnen verpakking met daarin een groene tube a 85 gram.
Het is parfum- en geurvrij. Hier o.a. te koop voor € 11,95 (aanbieding).

Wat doet Aldanex?
Aldanex zorgt voor herstel van het tere babyhuidje wanneer deze is beschadigd door plas of ontlasting.
Daarnaast voorkomt het het ontstaan van luierslag, wanneer je op de nog gave huid een laagje Aldanex smeert.

Voordelen
Wat je waarschijnlijk weet van luiercrèmes is, dat er meestal zink of vetten inzitten. Aldanex heeft dit niet. Het trekt niet in de huid en zorgt er dus voor dat de plas en ontlasting geen kans krijgt op de tere huid, het is makkelijk uitsmeerbaar (niet vet), heeft een optimale hechting en is niet geparfumeerd, geen nare geurtjes dus. Nog meer voordelen lees je op de website van Aldanex.

Bedrijf achter Aldanex
Aldanex is een merk van BiologiQ. Dit is een bedrijf van Nederlandse bodem, gespecialiseerd in bio-actieve producten voor de behandeling van moeilijk genezende en complexe wonden.
De luierzalf wordt gemaakt in de VS bij BioMed Laboratories. Het is een medisch hulpmiddel (CE klasse 1).

Hier lees je meer ervaringen met Aldanex.

 

Opgestuurd artikel klein

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *