Bioscoop: Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Kruimeltje is terug, na 21 jaar verschijnt nu in de bioscoop: Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn. Wij wilden de film graag bekijken, onze kinderen hadden voorstukjes gezien en wilden heel graag naar de bioscoop. Sinds 5 februari draait deze in de Nederlandse bioscoop, gisteren dus. Wij gingen hem gisteren gelijk bekijken!

kruimeltje

Over Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek, meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. Misschien zat jij zelf toen ook wel in de bioscoop voor deze film? Zelf was ik toen al net iets te oud voor Kruimeltje. Toch ken ik de film wel.

In 2020 is de tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. In deze gloednieuwe film worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. Rick Engelkes (die ik dan weer vooral ken uit Goede Tijden Slechte Tijden), Kim Pieters en Ilse Warringa (Je weet wel, van de Luizenmoeder). Kruimeltje wordt gespeeld voor Viggo Neijs.

In Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Cast

• Kruimeltje: Viggo Neijs
• Anna: Sabijn Dunnewijk
• Lefty: Victor Löw
• Harry: Rick Engelkes
• Lieze: Kim Pieters
• Trix: Ilse Warringa
• Eduard : Bas Keijzer
• Roest: Horace Cohen

Kijkwijzer: 6+, geweld, angst, grof taalgebruik
Gesproken taal: Nederlands

Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn draait sinds 5 februari 2020 in de Nederlandse bioscoop. Ga jij de film bekijken? Mijn kinderen vonden hem leuk en soms wel een beetje spannend. Hij is dan ook voor kinderen vanaf 6 jaar.

Andere films in de bioscoop in februari 2020:

Bekijk ons overzicht met kinderfilms.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *