Spoorwegmuseum in de voorjaarsvakantie

Er komt een derde editie van ‘Het leukste reisje van Nederland’ in het Spoorwegmuseum in de voorjaarsvakantie. We bezochten het Spoorwegmuseum al vaker, het favoriete museum van onze kinderen. Beiden bouwen ze graag treinbanen van Duplo, hout en Lego, maar ook een reisje met de trein slaan ze zeker niet af.

Ook tijdens de lerarenstaking 30 en 31 januari was het natuurlijk een uitermate geschikt moment om het Spoorwegmuseum te bezoeken.

Het spoorwegmuseum Utrecht

Maak in de voorjaarsvakantie een bijzondere culturele reis in het Spoorwegmuseum! Tijdens Het leukste reisje van Nederland geeft een speciaal paspoort toegang tot zeven bijzondere bestemmingen. Iedere bestemming wordt ingevuld door een ander museum of culturele instelling. Dit jaar leidt het speciale paspoort je langs molens, Rembrandt, het verleden, kunststroming De Stijl, smaak en ruimtelijk ontwerpen. Iedere bestemming is een ervaring op zich en is leuk voor jong en oud. Het leukste reisje van Nederland is te bezoeken van 22 februari t/m 1 maart 2020.

Het Kinderspoor Spoorwegmuseum Utrecht

De partners

Wie trein zegt, zegt reizen. Avontuur. Ontdekken. Plezier. Het hele jaar door kun je hiervoor terecht bij het Spoorwegmuseum. Met Het leukste reisje van Nederland komt daar een extra beleving bij. Verschillende culturele instellingen en musea richten een verrassende en vooral vermakelijke bestemming in. Zo is er door het hele museum heen van alles te doen en te leren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het leukste reisje van Nederland is daarmee een reis die de tot de verbeelding spreekt en alle zintuigen prikkelt. Dit jaar nemen de Stichting De Hollandsche Molen, Museum het Rembrandthuis, Mauritshuis, Museum de Lakenhal, Rijksmuseum, preHistorisch Dorp, De Stijl in de stad, Centraal Museum en Het Nieuwe Instituut je mee op de reis van je leven.

De bestemmingen

Stichting De Hollandsche Molen neemt je mee naar hét icoon van het Nederlandse landschap: de molen. Bekijk een film over molens en hun molenaars, keer molens binnenste buiten, knutsel zelf een windmolen in elkaar en ga op de foto met een echte molenaar. Rembrandt van Rijn was de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Op de bestemming ‘Rembrandt’ maak je, net als Rembrandt, op speelse wijze een zelfportret. Schilder en kleur mee aan onze eigen Nachtwacht en luister naar de verhalen over het leven van Rembrandt en zijn beroemdste werken. Deze bestemming wordt verzorgd door Museum het Rembrandthuis, Mauritshuis, Museum de Lakenhal en Rijksmuseum.

Maliebaan treinstation Utrecht Spoorwegmuseum

Met het PreHistorisch Dorp maak je een tijdreis van wel 2500 jaar, naar de tijd van de eerste boeren. Een tijd waarin er geen winkels waren en je alles wat je wilde hebben zelf moest maken. Wil je zelf ervaren hoe het leven er toen uit zag? Doe dan mee en bak je eigen brood! Het zijn grote namen in de abstracte kunst. Mondriaan, Gerrit Rietveld en Theo van Doesburg waren met De Stijl zeer bepalend voor het kunstenaarslandschap in Nederland. In paviljoen De Stijl speel je met de lijnen en kleuren van deze kunststroming. Fotografeer jezelf in ‘Stijl’ met De Stijl in de stad en bewonder de beroemde Rietveldstoel. Een tosti in de stationsrestauratie, kaviaar en truffels in de Oriënt Express of een kopje koffie op het perron.

Eten en drinken is onlosmakelijk verbonden met het reizen per trein. Het Spoorwegmuseum neemt je mee op reis langs verschillende eetculturen op en rond het spoor. Een ontwerp is nooit zomaar af. Het is zoeken, spelen en uitproberen. Prutsen. Het Nieuwe Instituut laat jou al prutsend een ontwerp maken. Gezamenlijk maken we zo een origineel ‘Gesamtkunstwerk’! Bij de Eindbestemming mag je in het Stoomtheater even helemaal de remmen losgooien en lekker meezingen met liedjes voor op reis.

Alle attracties van het Spoorwegmuseum zoals De Grote Ontdekking, de Vuurproef en Stalen Monsters zijn gewoon geopend. Het leukste reisje van Nederland is tot stand gekomen met dank aan de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Spoorwegmuseum met Korting NS

Je kan het Spoorwegmuseum met korting bezoeken als je gebruik maakt van een aanbieding van de NS. Je reist dan voor € 25,95 (volwassenen) € 14 (kinderen) vanaf elk station binnen Nederland naar het treinstation bij het Spoorwegmuseum, entree is inbegrepen. Lees de voorwaarden op de website van de NS.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *