Broodtrommelkaartjes van Fiep Westendorp

Broodtrommelkaartjes zijn extra liefde in de lunchtrommel van jouw zoon of dochter. Na de zomervakantie zullen een hoop kindjes voor het eerst, maar ook een hoop weer opnieuw, naar school gaan. Met hun rugzakjes gevuld met hun drinkbeker en broodtrommel, op hun rug. Erg leuk als je kind wat broodtrommelliefde in zijn rugzakje treft.

Broodtrommelkaartjes fiep westendorp

Fiep Westendorp ‘limited edition’ Broodtrommelliefdekaartjes

“Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een groots en bijzonder feest”.

Vanaf juni 2016 tot en met december 2017 wordt de 100ste verjaardag van Fiep Westendorp gevierd met nieuwe producten, waaronder dus de Fiep Westendorp Broodtrommelliefde kaartjes.
Broodtrommelliefde, dit zijn kaartjes met aan de ene kant liefdevolle berichtjes en aan de andere kant illustraties over gezonde voeding. Speciaal voor ouders om (stiekem) bij hun kind in de broodtrommel te doen.

Broodtrommelkaartjes broodtrommelliefde

Over Broodtrommelliefde

Anouk is de bedenker van Broodtrommelliefde. Een webshop waar je diverse broodtrommelkaartjes kunt kopen voor jouw kinderen.

Broodtrommelliefde is ontstaan vanuit eigen ervaring. Anouk haar oudste kind werd gepest omdat zij door haar eczeem en astma anders eet.  Zij deed briefjes in haar trommel om haar een hart onder de riem te steken. Dat werkte, ze werd minder onzeker en had weer plezier in het overblijven.

Vanaf welke leeftijd zijn de kaartjes?

De ‘original’ zijn in principe vanaf de leeftijd dat jouw kind kan lezen. De ‘pictogrammen’ zijn voor de kleuters, die kennismaken met woord en beeld.

Gaan de kaartjes in de broodtrommel niet kapot door beleg of vocht?

De kaartjes zijn gelamineerd. Ze hebben een plastic coating. In principe kunnen ze tegen een klein stootje. Ze zijn niet water, waterdicht. Het is niet aan te raden om de kaartjes onder de belegde boterhammen te leggen. Wanneer je broodtrommels de avond er voor klaarmaakt, adviseren wij om het kaartje de volgende ochtend er bij te doen. Gesneden fruit kan vocht afgeven. Wil je ze toch optimaal beschermen dan raden wij je aan om ze in een op maat geknipt insteek hoesje te doen. Het beste is om ze af te nemen met een vochtig doekje en dan bedoelen we niet een druipnatte ;).

Broodtrommelkaartjes broodtrommelliefde doosje

Wat vinden we van de kaartjes?

Mijn kinderen zijn nu 1,5 jaar en bijna 3,5 jaar oud. Na de winter gaat onze oudste naar de basisschool. Hij is er nu al wel mee bezig, want al een aantal kinderen van zijn kinderdagverblijf gaan nu of na de zomervakantie al door. Er wordt hem wel verteld dat zij naar school gaan en hij is wel nieuwsgierig. Maar ondertussen vind ik het nog wel fijn dat het nog niet zo ver is. Ze worden al zo snel groot. De broodtrommelkaartjes liggen nu nog naast zijn broodtrommel te wachten, we hebben ze dus nog niet in de praktijk uitgetest. Althans niet op school. Wel doen we ze nu al eens in zijn broodtrommel en hij vindt de kaartjes prachtig. Het zijn mooie kleine en handige kaartjes en ze passen goed in (durf ik wel te zeggen) elke broodtrommel.
Momenteel is de afbeelding met het ijsje favoriet, hoe kan het ook anders, het is zomer! Terwijl ik deze blog schrijf is het ook ongeveer 30 graden en het is al na de middag. Ze hebben net een raketje op, dus ijs, ijs, ijs daar zijn de gedachten.
Ik vind het een geweldig idee de kaartjes, ook leuk om zelf teksten toe te voegen, zodat je een lief berichtje kan achterlaten. Vooral wanneer ze zelf kunnen lezen. Dat het de special edition kaartjes zijn van Fiep Westendorp maakt het extra leuk, want ik ben gek op haar illustraties en lees graag uit de boeken voor.

Er zitten twintig kaartjes in een pakje en ze zitten in een mooi handzaam kartonnendoosje. De prijs: € 14,95.

Broodtrommelkaartjes broodtrommelliefde

Houd de blog in de gaten, want ik mag een setje weggeven met 20 Fiep Westendorp broodtrommelkaartjes van Broodtrommelliefde.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *