Cadeau rapport: wat geef jij?

Een beloning voor een goed rapport geven, hoe dat je dat? Geef je geld, geef je een cadeautje, of druk je de beloning vooral uit in woorden. Ik herinner mijzelf van vroeger dat ik met een mooi rapport van school langs opa en oma ging en geld kreeg. Trots als een pauw liet je je de ingekleurde bolletjes zien op je rapport.

Kaya sieraden moederdagcadeau een armbandje met tekening en handschrift van zoontje

Een cadeautje om de zomer te vieren en iets uit te zoeken voor jouw kind wordt nog leuker. Ik mag namelijk 25 euro shoptegoed weggeven van KayaSieraden.

Win: 25 euro shoptegoed bij KayaSieraden.nl
Wanneer: 16 t/m 23 juli 2020
Hoe: Laat hieronder weten wat jij zou uitzoeken voor jouw kleintje bij Kayasieraden.nl. Voor winacties verwijs ik je altijd naar de disclaimer

Geen rapport

Op de school van mijn kinderen werken ze echter niet met rapporten. Wel met een rapportfolio, waarin bijgehouden wordt wat de kinderen aan doelen hebben en beheersen. Toch is het anders dan een rapport krijgen. Het schijnt zo te zijn dat je wel iets van een pdf kan uitdraaien uit het systeem, maar hoe het precies werkt weet ik eigenlijk niet. Het is in elk geval niet vergelijkbaar met een rapportkaart waarop alles werd ingevuld.

Het rapportfolio is namelijk veel grootser en het kan ook zijn dat bepaalde punten helemaal niet zijn ingevuld, maar wel beheerst worden. Veel informatie over het welbevinden en de voortgang haal je dan ook vooral uit oudergesprekken. Toen de neefjes en nichtjes echter met hun mooie rapporten rond gingen en ze daarvoor een paar euro kregen, toen bedacht ik mij wel dat onze kinderen dat dus niet hebben. Ze realiseren het zich nog niet zo, omdat hun klasgenootjes het natuurlijk ook niet hebben, maar toch vond ik wel leuk om ze een cadeau voor rapport te geven. Ook al hebben ze dan geen fysiek rapport. Ze hebben het goed gedaan, ze zijn over naar de volgende groep en gaan met plezier naar school.

What's on mama's mind rugzak kids with flair

Cadeau voor rapport

Wat geef je dan cadeau voor rapport? Ga je voor een beloning in geld of zoek je een leuk cadeau uit? Voor mijn dochtertje besloten we te kijken naar kindersieraden en zo kwamen we op een kinderketting uit. Ze gaat van groep 1 naar groep 2. Ze tekent het liefst de hele dag regenbogen en hartjes, die ze dan weer ingekleurd in regenboogkleuren. Dus het regenboogkettinkje past haar prachtig.

Een cadeau voor een rapport is een mooi cadeau voor het harde werken. Nu wordt er in groep 1, gelukkig, nog niet zo hard gewerkt, maar dan geldt ook gewoon een cadeautje om de zomervakantie te vieren. Een regenboog als brug naar de volgende groep, in haar geval groep 2.

Blijven zitten

Ik las onlangs iets over wat ouders kunnen doen bij kinderen met een slecht rapport en kinderen die blijven zitten. Het is natuurlijk erg verdrietig voor een kindje als het niet goed lukt op school. Het is vaak wel iets dat al eerder aan het licht komt en niet pas aan het einde van het jaar nog voren komt. Het is altijd heel belangrijk om daarom goed in contact te blijven met school en naar je kind te kijken. Waarom gaat het niet goed? Als jouw kindje hard heeft gewerkt, maar het lukte dit jaar gewoon niet. Dan beloon je het harde werken, niet het resultaat. Sowieso is het goed om een kind te motiveren en stimuleren als hij / zij goed zijn best doet.

Geef jij je kind een beloning in geld of cadeau voor het rapport?

Tips voor de zomervakantie

Eropuit tijdens Corona
Kamperen in Nederland
Snorkelmaskers

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

35 reacties op “Cadeau rapport: wat geef jij?

  Wessel

  (25 juli 2020 - 12:17)

  Het harde werken van het afgelopen schooljaar wordt zeker beloond. De aandacht gaat niet zozeer uit naar het rapport, maar naar de inzet van de kinderen. Dat hebben we echt geleerd nadat onze oudste zoon nog een jaartje over ging doen; het zou niet helemaal eerlijk zijn om dan naar het rapport resultaat te kijken, terwijl hij zo zijn best had gedaan! Voor onze dochter is dit een super cadeau: zelf een mooi sieraad uitkiezen!

  maaike beld

  (22 juli 2020 - 11:39)

  Ik zou een setje zilveren oorbellen voor dochterlief kiezen. Ze kan niet tegen de goedkopere materialen en heeft daardoor niet zoveel oorbellen. Een beter moment dan een rapport is er bijna niet om zoiets leuks te geven :D!

  Jo’s Daughter

  (21 juli 2020 - 20:26)

  We bakken samen altijd een lekkere taart als leuke bezigheid en als smakelijk “kadootje”. Het zit hem vaak in momenten van aandacht en liefde, dat wil ik mijn dochter meegeven. Een mooi sieraad zou evengoed fantastisch zijn, want ik ben wel een héél trotse moeder. Een ketting met een eekhoorntje of het egeltje vind ik zelf heel erg mooi, maar ik zou mijn dochter zelf laten beslissen wat of het wordt als ik geluk mocht hebben.

  Lisa

  (21 juli 2020 - 18:59)

  Unicorn oorbellen natuurlijk! Alles is tegenwoordig unicorn (nee mam, geen eenhoorn maar uuuunicooooornnnn). Daar zou ik haar super blij mee maken.

  Charlotte

  (21 juli 2020 - 08:12)

  Oorbellen White Crystal en een bedeltje van een wesp. Super schattig die bellies & ook de wesp zal mijn dochtertje vast prachtig staan! Ze weet namelijk nu al dat ze bioloog wil worden, wat een ambitie voor zo’n klein meisje. Zou haar heel graag blij maken met deze bijzondere Kaya sieraden!

  Nency

  (20 juli 2020 - 07:15)

  Zilveren Medaillon Ketting ‘Little Secret’

  Cobi

  (19 juli 2020 - 19:47)

  Iets wat de familieband op een mooie manier symboliseert

  lottie

  (19 juli 2020 - 16:34)

  SUPER MOOI!
  Ik zou gaan voor: Gepersonaliseerde Zilveren Armband ‘Tree of Life’ met Gravure

  Jade

  (19 juli 2020 - 07:49)

  Het armbandje Connected voor mijn oppas-kind. Haar moeder is een paar jaar geleden overleden en dit armbandje vind ik een mooi symbool, dat ze altijd verbonden blijven.

  Mark

  (19 juli 2020 - 07:37)

  Onze kids verdienen altijd voor het harde werken in het afgelopen schooljaar. Met dit Kaya tegoed kan mijn dochter wel uit de voeten; zij mag zelf iets moois uitkiezen!

  Anneliese de Waal

  (18 juli 2020 - 19:46)

  Voor mijn dochter, ze houd etg van vlinders, zou het volgende kopen =
  Zilveren Ketting ‘Beautiful Butterfly’
  Groetjes Anneliese 🤗🤗

  Marian B

  (18 juli 2020 - 11:09)

  Een beloning voor haar rapport heeft ze al gehad. Een kleinigheidje. Mijn dochtertjes armband is kapot gegaan een paar weken terug. Hij werd ook te klein. Ze is er best sneu van, hoe gaaf zou het zijn als we hiervan een nieuwe kunnen bestellen! Ik zou haar zelf laten kiezen , maar deze vind ik wel leuk voor haar https://www.kayasieraden.nl/nl/zilveren-parelarmband-memory-met-gravure.html

  Trotsema fati

  (18 juli 2020 - 08:23)

  Gewoon een klein cadeautje en soms niks want door het jaar krijgen ze er genoeg.
  Ik doe graag mee voor mijn meid ze is dol op siraden een armbandje zou ze geweldig vinden 🥰

   Anna wienen

   (18 juli 2020 - 10:05)

   Mijn dochter is gek op sieraden! Ik zou voor een mooi ambandje gaan 😍

    Eden

    (18 juli 2020 - 22:17)

    Gewoon een cadeautje op zijn tijd al leuk, puur als waardering

  Yvonne W.

  (18 juli 2020 - 06:09)

  Mijn kinderen krijgen niet speciaal iets voor het rapport; wij vieren meer de start van de zomervakantie met iets leuks wat ze graag willen hebben. Kaya heeft erg leuke sieraden zeg, ik zou gaan voor een mooie ketting.

  Mariska kools

  (18 juli 2020 - 05:34)

  Wij geven zeker een kadotje, de famileden geven geld. Dit jaar blijft onze 6 jarige dochter nog een extra jaar kleuteren, haar vriendjes gaan wel naar groep 3 maar vayene blijft in groep 2. We hebben haar uitgelegd waarom en ze heeft er gelukkig geen problemen mee. Ze kan beter nu een jaartje extra doen dan dat ze in groep 3 blijft zitten. De oudste fietst overal zo doorheen, ze gaat makkelijk over naar groep 5. Wij hebben ze beide een kleinigheidje gegeven. Ik zou graag het lieveheersbeestje set geven aan onze jongste dochter omdat ze in groep 2 blijft.

  Shiv Chin

  (17 juli 2020 - 22:43)

  ik zou de armband ‘Infinity Crystal’ bestellen voor mijn dochter.

  Majella

  (17 juli 2020 - 21:27)

  De dag dat onze dochter haar rapport meekrijgt gaan we samen lekker neuzen in het rapport en bellen we papa en de oma’s op om te vertellen wat er. Vervolgens gaan we samen boodschappen doen en mag zij beslissen wat wij ‘s avonds eten. Een klein feestje dus, maar zonder cadeaus. Van de oma’s ontvangt zij wat geld en ook tante doet een duit in het zakje. Aangezien zij enkele weken later jarig is ontvangt zij geen cadeau. Ps Die bedelarmband vind ik wel heel leuk voor haar verjaardag….

  Heidie van der Steeg

  (17 juli 2020 - 20:43)

  Op het einde van het jaar hebben ze geen rapport gekregen maar een brief dat ze goed hun best hebben gedaan. Ze hebben nog niet vaak een rapport gekregen waarop cijfers stonden. De laatste keer hebben ze wel een klein cadeautje gekregen.
  Mijn dochter wil heel graag een medaillon en die hebben ze bij Kaya sieraden ook. Daar zou ik het shoptegoed graag aan besteden.

   Linda Smeets

   (17 juli 2020 - 21:25)

   Onze dochter heeft vandaag haar prachtige rapport mogen ontvangen. Ik geef liever een blijvend iets en lang plezier van heeft. Een sierraad is een leuk idee! Kortom, ik doe graag mee en zou kiezen voor het Cadeaudoosje ‘Lieve dochter, ik ben trots op je & hou van je’ met zilveren armbandje ‘Connected’.

    Carolien

    (18 juli 2020 - 05:45)

    Ik ga voor de kinderarmband regenboog met de bijpassende oorbellen.

   Mark

   (19 juli 2020 - 07:44)

   Onze kids verdienen altijd voor het harde werken in het afgelopen schooljaar. Met dit Kaya tegoed kan mijn dochter wel uit de voeten; zij mag zelf iets moois uitkiezen!

  Gea Jager

  (17 juli 2020 - 18:15)

  ik zou mijn nichtje er mee willen verrassen en ik denk dat ik voor een hartje of een beertje zou gaan

   Lotte

   (23 juli 2020 - 11:58)

   Ja… Zeker! Even de kids in het zonnetje zetten voor hun harde werken! Mijn dochter houdt van zilver, dus daar gaat haar keus op vallen!

  Jan

  (17 juli 2020 - 17:32)

  Ik ga voor de kinderarmband panda

  melissa van stipdonk

  (17 juli 2020 - 14:33)

  ik geef mijn kinderen een educatief cadeau voor hun rapport, of nou ja, mijn dochter van 9 het bellinga (youtube/vloggers) boek en mijn zoon van 7 een strip van dutchtuber (youtube/vlogger) en een stickerboek van roblox. van de opa’s en oma’s krijgen zij geld en hier kopen zij later zelf een cadeau van. als ik win koop ik voor mijn dochter nieuwe oorbellen, zij heeft laatst gaatjes laten schieten en dit zou ze wel erg leuk vinden.

   Milou

   (17 juli 2020 - 16:19)

   Mijn dochter van 12 heeft net haar rapport gekregen en ze gaat naar de middelbare school na de vakantie! Ik had haar gaatjes beloofd als ze een mooi rapport had, en dat had ze! We gaan dus samen oorbellen uitzoeken!

  m chen

  (17 juli 2020 - 14:07)

  Zilveren Ketting ‘Hamster’ zal heel leuk zijn!

  Willem de Wal

  (17 juli 2020 - 10:03)

  Ik doe mee voor mijn nichtje, ik zou haar een kettinkje met een hartje cadeau geven.

  Jacqueline de Waal

  (17 juli 2020 - 09:17)

  Wooh echt super leuk een leuk armbandje

   Lotte

   (21 juli 2020 - 06:06)

   Door het jaar heen krijgen ze nooit iets voor het rapport, maar voor het laatste rapport van het schooljaar wel. Meer om te vieren dat de zomervakantie begint eigenlijk 😉. Ik denk dat de keuze op een zilveren kettinkje met een hartje gaat vallen!

  Erica

  (17 juli 2020 - 09:08)

  Ik ga voor kinderarmband panda

  Priscilla

  (17 juli 2020 - 08:34)

  Hard werk hoort beloond te worden en dat hoeft helemaal niet met iets groots of duurs te zijn, maar liever iets wat waardering uit en waar ze later met een glimlach aan kunnen terug denken.

  Mijn kleine meid is in een heuse prinsessenfase. Ze vindt het heerlijk om te tutten met de sieraden van mamma en ik deel ze graag met haar, maar wat zou ze trots zijn als ze een prachtig armbandje helemaal voor haar alleen zijn krijgen. Ik vind het armbandje ‘connected’ heel erg mooi, het symboliseert de sterke band die we met elkaar hebben.
  https://www.kayasieraden.nl/nl/cadeaudoosje-zilveren-armbandje-lieve-dochter-ik.html

  Nelly

  (17 juli 2020 - 08:13)

  Ik ga dan voor de Gepersonaliseerde Zilveren Ketting ‘Subtle Olivia’ met Gravure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *