Cadeautips jongens 8 jaar

Een jongen die 8 jaar wordt, wat koop je daar nou voor? Ik maakte al eerder overzichten met cadeautips, zoals onlangs cadeautips voor meisje 6 jaar, nu is een jongen van 8 jaar aan de beurt. Wat zijn de leukste cadeautips! Allereerste komt LEGO natuurlijk omhoog, dat is al generaties een van het meest populaire speelgoed voor jongens, vaak te samen met Playmobil en Knexx. Sluit overigens niet uit dat dit speelgoed hieronder ook voor meisjes megaleuk is. Ik heb thuis de ervaring dat er helemaal niet een onderscheid hoeft te zijn tussen jongens en meisjes speelgoed!

Lego technic mercedes-benz zetro

Lego Mercedes

Oké met dit stuk technisch LEGO heb je wel de cadeaus onder de cadeaus uitgekozen en nee dit is niet voor elke portemonnee haalbaar. Maar, stel dat het op een wensenlijstje van jouw zoon of dochter staat dan is het ook een idee om het als gezamenlijk cadeau aan te schaffen. Wellicht samen met opa’s en oma’s en oom en tante. De lego technic mercedes-benz zetro is een ontzettend gave auto. Deze vrachtwagen is behalve mega tof om te bouwen voor kinderen ook nog eens heel leuk om mee te spelen.

Nou begin ik deze blog met speelgoed voor 8 jarigen en heb ik een Truck uitgekozen voor kinderen vanaf 12 jaar. Dat is misschien niet wat je verwacht, tenzij je kinderen hebt die al langer technisch lego bouwen. Hoe meer ervaring hoe minder belangrijk de leeftijdsindicatie van het LEGO speelgoed is voor jouw kind. Kijk dus goed naar je eigen kinderen. Begint jouw kind pas net met technisch LEGO dan zijn er heel gave andere projecten om mee te starten. De andere optie is dat je samen met jouw kind bouwt. Heel gezellig en wel zo leuk!

Tip: koop een lader met oplaadbare batterijen, de truck slurpt batterijen alsof het water is en zijn dus ook razendsnel leeg. Na het spelen de batterijen in de oplader en je kind kan weer spelen. Ik heb een lader van Duracell waarmee de batterijen in 45 minuten zijn opgeladen. De batterijen gaan tevens veel langer mee dan wegwerp batterijen. Het is even een investering, maar het is beter voor het milieu en gaat langer mee. Daarnaast bespaar je vervolgens op heel veel batterijen kopen.

GeoSmart Moon lander en Night Cruiser

night cruiser geosmart

Het speelgoed van GeoSmart is supereenvoudig om mee te bouwen. Dankzij het magneetclicksysteem heb je het bouwwerk zo in elkaar. Wij hebben al een aardige collectie met GeoSmart in huis, de Moon lander en Night Cruiser ons meest recente aanwinsten. Het leuke is dat je alle voertuigen met elkaar kunt verbinden en zo een nog mooier voertuig kunt maken. De night cruiser heeft ledverlichting, die je in allerlei kleuren kunt instellen. De Moon Lander is elektrisch bestuurbaar en kan dankzij de rupsbanden heel goed over dingen heen rijden. Het speelgoed heeft ontzettend veel bouwmogelijkheden waardoor je heel veel speelplezier ervan hebt. Daarnaast is het stevig en gaan de batterijen lang mee, kortom het lijkt alsof het weinig energie verbruikt tijdens het rijden. Of je nou de Luna Rover of de Moon lander kiest, je bouwt er je auto van je eigen fantasie mee.

geosmart cruiser

Ravensburger Porsche GT3 Cup – 3D puzzel – 108 stukjes

Porsche 3d puzzel

Dit is geen gewone puzzel, maar een 3D puzzel van een Porsche 911! De Ravensburger Porsche GT3 Cup – 3D puzzel bestaat uit 108 stukjes die samen een modelauto vormen. De Porsche 911 GT3 Cup is een fascinerend 3D-puzzelmodel, schaal 1:18. De 108 kunststof puzzelstukjes passen dankzij de Easyclick-technologie perfect in elkaar en vormen in combinatie met aanvullende accessoires een stevige 3D-puzzel. Je bouwt hem helemaal zonder lijm.

Na het bouwen heb jij iets heel gaafs op je kamer staan.

De adviesleeftijd is 10 jaar, de puzzel is prima te maken met een kind van 8 jaar. De puzzel is niet heel makkelijk om te , met name is het einde lastig omdat de stukje een beetje subtiel aangedrukt moeten worden, dus niet te hard drukken, maar eventjes voorzicht vastklikken. De bovenkant van de auto loopt natuurlijk wat rond. Dus daar moet je wel een beetje helpen misschien als je het met een wat jonger kind (dan 10 jaar) maakt. Dit is in elk geval een heel tof project voor ouder en kind.

Het is niet een puzzel die je vervolgens weer uit elkaar haalt en 10x opnieuw bouwt. Dit een prachtige aanwinst voor op de schouw, vensterbank of kast!

Schilderen op nummer

ravensburger schilderen op nummer

Net als de 3D puzzel hebben we schilderen op nummer van Ravensburger. Schilderen op nummer is er voor heel veel verschillende niveaus. Of je het nou voor het eerst doet of al jaren ervaring hebt, er is heel veel kunst te krijgen dat jij kunt maken. Ga je voor het eerst schilderen op nummer doen, begin dan met een wat simpelere uitvoering. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is bijvoorbeeld de Huskies een heel tof schilderij.

Lukt het je al aardig om binnen de lijntjes te blijven. Dan is Dolfijnen in zonsondergang heel erg leuk (adviesleeftijd vanaf 11 jaar).

Schilderen op nummer is heel eenvoudig, doordat je de kleur aanbrengt op de plekken waar de juiste nummertjes staan. Elke kleur heeft een nummer dat past bij vakjes op het doek. Zo weet je precies welke kleur op welke plek hoort, het enige wat je moet doen is binnen de lijntjes verven op het juiste vakje. Voor de jongere kinderen zijn de vakjes groter en worden er minder kleuren gebruikt. Hoe meer ervaren je bent, hoe complexer het wordt. Zo gaan wij straks samen aan de slag met Ravensburger Schilderen op nummer In het hart van Parijs (adviesleeftijd 14 jaar).

Osmo pizzakit

osmo pizzakit

Osmo heeft educatieve spellen voor op de iPad. Van leren coderen tot het bakken van Pizza’s. We weten allemaal wat een enorme aantrekkingskracht schermpjes voor kinderen hebben. Hier zouden ze van Nintedo Switch, naar Netflix naar YouTube willen hoppen de hele dag. Het is niet goed voor de ogen van kinderen om te lang naar een schermpje te staren, maar er zijn genoeg educatieve spellen te doen op een ipad die zeker niet schadelijk, maar eerder nuttig zijn. Ik ben heel enthousiast over de spellen die je met Osmo op de ipad kan doen. Hun nieuwste aanwinst is een pizzeria waar ze pizza’s maken, maar ook moeten afrekenen met de gasten.

osmo met geld leren omgaan

Beide kinderen (6 en 8 jaar) vinden het heel erg leuk om dit spel te spelen. Het mooie is dat het verschillende niveaus heeft. Voor de een kan het wisselgeld bijvoorbeeld hele euro’s zijn, terwijl de andere voor centen erbij kan kiezen. Ook kan de snelheid van de bestellingen worden opgevoerd. Het is een leuk, leerzaam en zeer intuitiefspel wat maakt dat het makkelijk te spelen is voor jonge kinderen. Vooral nu wij de kinderen thuis in quarantaine hebben is het een mooie afwisseling van het schoolwerk, terwijl het zeker bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Als je de basis hebt heb je alleen de uitbreidingsset nodig. Heb je nog geen basisset, dan moet je de starterskit erbij kopen.

KidiZoom Vloggercam

Vloggen, Instagram, TikTok, kinderen maken er al jong kennis mee. Hoe sta jij daar tegenover? Heb jij kinderen die gek zijn op het maken van video’s? De een maakt ze graag, de andere komt er ook graag zelf in voor.

De KidiZoom Vloggercam is een speelcamera waar je filmpjes en foto’s mee kunt maken. Zoveel als je wilt. Je kunt kiezen uit allerlei geanimeerde achtergronden en er zit een green screen en statief bij voor de beste video’s. Het lcd-scherm is 2,5 inch en uiteraard in kleur. De flip-up lens gebruik je om selfies te maken en dankzij de ingebouwde oplaadbare accu kun je eindeloos foto’s maken. Je kan er een geheugenkaartje instoppen om zo extra opslagruimte te maken (MicroSD-kaart ingang om het standaard geheugen van 256MB uit te breiden tot maximaal 32GB). Maar ach een keer weer met een schone lei beginnen is natuurlijk hartstikke leuk. Je kan de foto’s ook op een laptop of desktop zetten.

De foto’s bewerken, dat kan meteen op de camera. Cameraresolutie van max 720p HD voor video’s en max 5mp voor foto’s. De kwaliteit is voor de kinderen helemaal prima en ze vinden het maken van de foto’s en videos vooral erg leuk. Ik vind dit een top cadeau om mee te nemen als je op reis gaat. Dus heb je nog een (wintersport)vakantie met kinderen voor de boeg? Een lange autoreis kom je wel door met een vloggercam.

Meer tips!

Creatieve kinderen? Bekijk ook eens Frabble Box die vanaf 1 maart verkrijgbaar is.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *