Cadeautips voor meiden 8 jaar

Wat koop je nou voor meiden die 8 jaar worden? De komende maand voeg ik leuke cadeautips toe aan deze blog.

Oorbellen

Heeft de achtjarige gaatjes in haar oren, die kan is met deze leeftijd best wel aanwezig. Bij KAYA sieraden zochten wij weer prachtige kinderoorbellen uit voor de oren van onze dochter. Wanneer je kind net gaatjes heeft laten schieten is het advies om het eerste jaar geen hangoorbellen te dragen. Na 6 weken mag je, als ik het goed heb, de zweerknopjes vervangen door andere oorbellen. Net als afwisselen met kleding, is afwisselen van oorbellen superleuk. Inmiddels heeft ze dan ook een mooie collectie met oorbelletjes verzameld. Op vakantie ging het deze zomer in het zwembad wel af en toe mis. Zo verloor ze een paar keer een oorbelletje. Het is dan ook een tip voor elke moeder die met een kind met oorbelletjes op vakantie gaan om reserve oorbellen mee te nemen. Zeker als de gaatjes nog niet zo lang geleden zijn geprikt, groeien gaatjes namelijk razendsnel dicht. Het is natuurlijk zonde als de gaatjes dichtgroeien doordat je een oorbel bent verloren. Een van de redenen dat onze (bijna) achtjarige oorbellen voor haar verjaardag krijgt; om haar voorraad weer bij te vullen. Ze mocht van mij op de website van Kaya sieraden kijken welke ze het leukst vond, ik zou dan een paar mooie voor haar uitkiezen. Overigens kan het best zijn dat er met Sinterklaas dus ook nog een setje oorbelletjes in de schoen opduiken.

oorbellen kaya sieraden

Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen

rainbow high

De nieuwe Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen schitteren vanaf nu in de winkelschappen in de Benelux. De poppen zijn worden geleverd met een catwalkoutfit om de show te stelen, een complete casual outfit, accessoires en een schetsboek, waarin te zien is hoe de personages hun eigen jurken hebben geschetst.

Om de release van Rainbow High: Fantastic Fashion aan te jagen is er in samenwerking met content creator Kitta DIY een creative workshop-video gelanceerd. Fans staan centraal in deze activatie, want zij worden middels deze workshop aangemoedigd om zelf hun creativiteit de vrije loop te laten en de jurk van hun dromen te ontwerpen. Zij kunnen hun zelf ontworpen jurk winnen en deze daadwerkelijk dragen.

rainbow high

Alle kleuren van de regenboog

De Rainbow High: Fantastic Fashion-collectie bestaat uit zeven verschillende speelsets met poppen uit de geliefde animatieserie. Skyler, Violet, Amaya, Jade, Sunny, Poppy en Ruby zijn stuk voor stuk kleurrijke personages boordevol creativiteit, die hun droom om uit te groeien tot mode-iconen werkelijkheid hebben laten worden. Voor de allereerste keer zijn de schitterende outfits die de personages in de Rainbow High-animatieserie zelf hebben ontworpen ook echt verkrijgbaar.

Tips en tricks van een professional

Om de lancering van Rainbow High: Fantastic Fashion extra kleur te geven is er in samenwerking met content creator Kitty DIY een speciale creative workshop opgezet. In deze video, die op haar YouTube-kanaal is te vinden, legt zij uit hoe kinderen hun eigen jurk kunnen ontwerpen en geeft zij hen handige tips en inspiratie voor een geweldig eindresultaat. Ook hebben andere content creators deze workshop gevolgd. In korte video’s leggen zij uit hoe zij te werk zijn gegaan, waar zij hun inspiratie vandaan hebben gehaald en natuurlijk laten zij zien hoe het eindresultaat is geworden.

Rainbow High: Runway Rush

rainbow high nintendo switch

Er is nog meer Rainbow High voor meiden van deze leeftijd. Dit keer geen pop, maar een spel voor bijvoorbeeld de Nintendo Switch.

Met veel plezier hebben Outright Games, de toonaangevende wereldwijde uitgever van interactief entertainment voor het hele gezin, en MGA Entertainment (MGA), een van de snelst groeiende en grootste particuliere speelgoed- en entertainmentbedrijven ter wereld, hun nieuwste game genaamd Rainbow High™: Runway Rush uitgebracht. Dit is de eerste consolegame rond de populaire Rainbow High™-modepoppen en gelijknamige YouTube- en Netflixserie. Rainbow High™: Runway Rush is nu verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en PC.

Spelers stappen in de kleurrijke wereld van Rainbow High en gaan aan de slag met hun eerste creatieve project als een van de zes originele Rainbow High-personages: Ruby, Poppy, Sunny, Jade, Skyler of Violet. Er zijn in totaal meer dan 21 verschillende locaties om te verkennen, waaronder herkenbare plekken uit de serie zoals de majestueuze eenhoorn in het atrium, de Rainbow Union en Sunny’s slaapkamer. Ook buiten de hoofdverhaallijn hebben spelers de mogelijkheid om Rainbow High te verkennen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende verzamelobjecten te vinden waarmee spelers outfits voor hun personage vrij kunnen spelen en hun personage een level hoger kunnen brengen. Elk personage heeft daarnaast ook een minigame gebaseerd op hun unieke artistieke flair. Spelers hebben hierdoor de mogelijkheid om volledig in hun favoriete personage te veranderen, van foto’s maken met Violet, kleding ontwerpen met Skyler tot kawaii-illustraties maken met Sunny.

Rainbow High™: Runway Rush is een puzzelavontuur waarin fans van de serie de hoofdrol bekleden terwijl ze de kleurrijke school verkennen, puzzels oplossen en hun creativiteit gebruiken om naar het volgende level te gaan. Ook jongere kinderen kunnen het puzzelavontuur aangaan met behulp van de zogenaamde ‘hitscan’-functie. Deze functie markeert alle interactieve elementen van de puzzel in een kamer en leidt hen naar de volgende taak. Dit vereenvoudigt de navigatie en zorgt ervoor dat fans het avontuur in hun eigen tempo kunnen spelen, zonder iets van de pret te missen.

Vtech Vlogger Cam

Maak de leukste vlogs met je eigen camera. Dat Vtech gave kindergadgets maakt, dat weten wij al lang. Na de Kidizoom kindercamera, de action cam en de supergave Kidizoom print cam, waarbij je meteen de foto’s kunt printen maken we nu kennis een vlog camera. Met behulp van je camera met statief en het bijgeleverde green screen maak je mooie vlogs! Wees creatief en maak de coolste foto’s en video’s én bewerk deze met talloze leuke effecten. Gebruik het bijgeleverde green screen bij het creëren van jouw avonturen, van vliegen tot onzichtbaar worden, het kan allemaal!

De Vlogger Cam is er in het roze en in het blauw.

 • Met flip-up lens zodat je eenvoudig een selfie-video kunt vastleggen
 • 2.4 inch kleuren lcd-scherm
 • Zet je video’s en foto’s over naar de computer met behulp van de bijgesloten USB-kabel
 • Ingebouwde oplaadbare accu
 • Cameraresolutie: max. 720p HD voor video’s en max. 5MP voor foto’s
 • MicroSD-kaart ingang om het standaard geheugen van 256MB uit te breiden
 • Inclusief statief, green screen en polsbandje
 • Stevig en duurzaam design
 • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar

Geheugen Games Kids

geheugen games voor kids

Misschien heeft jouw kind er niet altijd zin in om nog met puzzels aan de slag te gaan na schooltijd, maar het is wel vermakelijk tijdens lange autoritjes of in vakanties wanneer het slecht weer is. Dit geheugenboek is een puzzelboek waarbij je elke pagina dat je vordert in het boek, ingewikkeldere puzzels krijgt.

Make me up

make me up

Een supergrappig doespel voor kinderen vanaf een jaar of 5, maar dus ook nog helemaal leuk als je acht jaar wordt is het raad- en schminkspel voor familie en vrienden. In dit groepsspel ga je een kind schminken en moet de rest raden wat je bent. Er zitten 24 speelkaarten in. Hoe het werkt:

 1. pak een kaart van de stapel met schminkopdrachten
 2. teken op het gezicht van de speler wat er op het kaartje staat
 3. de andere spelers moeten raden wat het wordt

Een variant op dit spel is dat je het met zijn tweeën doet. Zonder spiegel moet de speler op wiens gezicht wordt getekend raden wat hij of zij wordt. Er zit een zandloper bij voor extra spanning, want ben je wel op tijd klaar. Is de zandloper leeg, dan moet er geraden worden, zelfs als er maar een paar streepjes op het gezicht staan.

Twister Air

Wie groeide er niet op met Twister! Linkervoet op rood, rechter hand op blauw… en als je net zo niet-lenig was als ik, lag je vervolgens redelijk snel om, haha. Ik heb het in elk geval heel erg vaak gespeeld en ook mijn kinderen vinden het spel uiteraard ook ontzettend leuk.

We hebben nu een heel leuke nieuwe uitvoering van het spel, namelijk Twister Air. Dit is twister zoals je het gewend bent, maar dan met behulp van een tablet. Je speelt het, zoals de naam al zegt, in de lucht. Althans, je hoeft niet te kunnen vliegen, je heb alleen geen mat op de grond, maar een tablet voor je neus. Je speelt het in de omgeving waar je bent.

Door de QR code te scannen open je de juiste app om het spel te spelen. Om je enkels en polsen doe je de bandjes om die bij het spel horen en je speelt het interactief. Samen, tegen anderen of alleen in je woonkamer, slaapkamer, in de tuin of waar je wilt, met behulp van de ipad.

Het is de bedoeling dat je de opdracht volgt die bij de kleur van jouw bandjes hoort. Heb jij een blauw armbandje om je pols, dan moet je dus met je arm naar de blauwe bol bewegen, groen om je enkel, dan beweeg je je been. Soms moet je zelfs van kant wisselen, volg de opdrachten op en kijk wie de meeste punten scoort. Het is een heerlijk bewegelijk spel, goed voor je conditie.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Cadeautips voor meiden 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *