Corona en school

Gastblogger Kim schrijf deze blog over Corona en haar vierjarige dochter die weer naar school mag.

Nikita ster

Corona en school

Als je een school uit kiest voor je kind van vier jaar, dan heb je daar zo je eigen redenen voor. Wij willen graag dat ze nog even gewoon kind kan zijn en nog niet in aanraking komt met een tablet 24/7. We hadden geluk. Er kwam een splinternieuwe school in de wijk; een ecologische school wel te verstaan. Een school waarbij het spelenderwijs leert en veel buiten is. Twee keer per dag spelen ze, regen of geen regen, buiten. Gemiddeld een uur per keer.

Nooit heb ik beseft of bij stil gestaan dat het zou betekenen dat mijn kind meer kaplaarzen dan gewone schoenen in de kast zou hebben staan. Elke dag kwam ze zwart van de modder thuis. Vanish hielp zelfs dan niet meer. Zomer kleding zou dit jaar dan ook helaas in donkere kleuren gekocht worden en sandalen die afwasbaar zijn.

Covid-19

En toen kwam Covid-19 op bezoek.

Van het ene op het andere moment werden de scholen gesloten en moesten we zo veel mogelijk binnen blijven. De schrik heeft er bij ons heel even in gezeten, omdat wij gewoon moeten blijven werken. Na 2 weken maakten wij de beslissing om terug naar het tuinhuis te gaan. De rust keerde terug.

Hoelang het zou duren kon niemand voorspellen. Naar mate het weer mooier werd begon het wel te kriebelen om zomer kleding te kopen.  Ik zag in mijn gedachten de leukste jurkjes al weer in de kast verschijnen. Ik heb mij ingehouden, maar wel afwasbare sandalen online gekocht.

Het besef dat iedereen thuis zit is vooral sterk als ik naar mijn werk ga. De straten in Amsterdam zijn praktisch leeg. Geen drukke Zeedijk en geen toeristen. Bijna alles is dicht. Wat ook een raar fenomeen is, dat mijn bankrekening nog nooit zo hoog gebleven is aan een eind van een maand.

Regels basisschool Corona

11 mei startten de scholen weer en ging er gelukkig weer wat leven in de brouwerij komen. Kinderen mogen nu nog maar de helft van de tijd naar school; de ene dagen mogen de ene kids komen en de andere dagen de overige kids. Er gelden ook wel wat regels op de basisschool rondom Corona:

  • Helft van de week naar school
  • Eén ouder brengt weg
  • Ouders mogen niet de school in
  • Ouders moeten 1,5 meter afstand houden van juffen, meesters en andere ouders
  • Er is éénrichtingsverkeer en er zijn looproutes op schoolplein

Nikita zit in groep groen.  Dat betekent dinsdag en vrijdag mag ze weer naar school. Eén ouder mag haar maar weg brengen, we krijgen de zij-ingang plus we mogen niet mee naar binnen. En dan moeten we buiten ook nog 1.5 meter afstand houden. Ik vind het best veel voor een vierjarige.

Hopelijk loopt het op rolletjes deze weken. Zij had er in ieder geval zin in om haar vriendinnen te zien. Organisatorisch voor ons is het een ramp, aangezien we nog steeds niet verhuisd zijn.

nieuwbouw huis nikita

Terug naar mijn moeder willen we eigenlijk niet. We zijn het heen en weer verhuizen wel zat en gaan er nog steeds van uit dat eind mei onze woning word opgeleverd. 1 juni is niet alleen voor onze samenleving een spannende datum, maar ook voor ons privé. Ik ga er vanuit de mooiste verjaardag ooit te kunnen vieren aangezien ik 1 juni jarig ben.

Voor nu is het nog even genieten samen en alvast wat donkere kleding uitzoeken voor  naar school. En dan gaan we nog wat puzzelen om haar naar school te kunnen brengen.  Ook moeten we het ritme er weer in krijgen om vroeg op te staan, want ik heb niet geklaagd deze periode. Wakker worden om 8 uur is toch net vakantie?

Hoe staan jullie er in, zijn jullie blij dat ze weer naar school mogen? En hoe vinden de kinderen het?

Lees ook:

Thuis jarig tijdens Corona
Wat vertel je kinderen over het Corona virus

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *