Crocs’ Socks speelgoed van het jaar

Vorige week schreef ik een uitgebreide blog over het genomineerde speelgoed van het jaar 2019. Ik heb een aantal spelletjes getest, zo ook Crocs’ Socks. Dit spel is genomineerd in de categorie 3 tot 5 jaar.

speelgoed van het jaar 4 en 5 jaar

Crocs’socks

Crocs'socks speelgoed van het jaar

De krokodil mist een sok. De krokodil mist een sok! Zorg dat je de eerste bent die zijn bijpassende sok vindt zodat kroko weer een compleet paar heeft. Het Crocs’ Socks! spel is een actief gezelschapsspel voor 2 tot 4 spelers en geschikt om te spelen door kinderen en ouders. Het spel bestaat uit 24 kaarten met gekleurde sokken, 24 kaarten met de krokodil met maar één sok aan en 4 ploppers. Een van de deelnemers draait een kaart om en daarna probeert iedereen zo snel mogelijk de missende sok te vangen met de plopper. Maar let op! Heeft de kroko een linker-, of een rechtersok nodig?

Wat vindt de jury van Speelgoed van het jaar?

De Jury was kort en krachtig over dit spel. “Crocs’ sokken is een lekker snel reactie spel. Leuke uitvoering en prima prijs.

Crocs'socks speelgoed van het jaar

Wat vindt de ontwikkelingspsycholoog van Speelgoed van het jaar?

Krok’s sokken is een leuk gezelschapsspel waarbij goed kijken en reactiesnelheid belangrijk zijn. De spelers krijgen een plaatje te zien van Krok (een alligator) met maar één sok aan. Op tafel liggen een groot aantal kleurrijke plaatjes van sokken met allemaal verschillende patronen (link- en rechts georienteerd). De Kinderen moeten zo snel mogelijk de passende sok erbij zoeken. Als ze denken het kaartje met de juiste sok gezien te hebben, dan proberen ze die zo snel mogelijk op te pakken met een ‘plopper’ (gootsteenontstopper / stokje met een zuignap eraan). Kinderen moeten dus snel details waarnemen in het grotere totaalplaatje. Het vraagt om visueel scannen, waarnemen van visuele details, patroonherkenning, spiegelen en het ontwikkelen van een efficiente zoekstrategie en daarnaast snel reageren, of juist jezelf afremmen als je ziet dat je toch niet het goede plaatje probeert vast te zuigen (‘inhibitie’). De combinatie van de plopper en het snel reageren zorgt voor veel hilariteit. De spelers moeten wel redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Kinderen die een stuk jonger zijn dan de anderen zullen zelden een kaartje te pakken krijgen en kunnen dan gefrustreerd raken.

Wat vinden wij ervan?

Crocs'socks speelgoed van het jaar

Allereerst valt mij op de ondanks dat het een compact spel is, qua formaat doos, de kaarten en ploppers groter zijn dan ik had verwacht. Dat vind ik positief, want een stevig spel is met jonge kinderen wel fijn. Kleine kaartjes kunnen makkelijk kreuken, dit zijn stevige vierkante kaarten. Erg fijn.

De Krokodil ziet er vrolijk en leuk uit, het is daarmee heel aantrekkelijk voor jonge kinderen. Het spel is voor kinderen vanaf 4 jaar. Wij hebben een peuter van 3 jaar en een kleuter van 5,5 jaar. Beiden hadden het spel meteen door en vonden het heel leuk om het te spelen. Soms is het even zoeken, want de sokken lijken best wel op elkaar. Maar, zoekspelletjes worden hier altijd zeer positief ontvangen.

Kortom, leuk spel. Ideaal om mee te nemen op reis of om op te bergen in je toch al zo volle speelgoed kast.

Ook is de prijs gunstig. Prima prijs voor een verjaardagscadeau.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Crocs' socks
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *