Dag jaar 2020, dag onzekerheid, dag stress, dag geduld

We sluiten het jaar af met een gastblog van Kim van Smeerdijk. Voor Kim was 2020, net als voor velen, niet het beste jaar. Maar, bij hen niet alleen vanwege Corona. Al 2 jaar lang wachten ze op een nieuwbouw huis, dat maar niet opgeleverd wordt. De aannemer failliet, vervolgens kan je wachten op een huis en dat wachten duurt Kim wel erg lang! Want, wat zou ze toch graag ook in een huis zitten, met een kerstboom met kerst.

Dag jaar 2020, dag onzekerheid, dag stress, dag geduld.

https://www.instagram.com/thuis_bij_van_smeerdijk/

Na 2 jaar teleurstelling na teleurstelling gekregen te hebben is je positiviteit soms wel eens op. Soms meer dan anders.

Aannemer failliet

Al twee jaar lang wachten wij op de oplevering van onze nieuwbouwwoning. Heel veel pech, foute isolatie, slechte communicatie, te weinig mankracht en uiteindelijk de aannemer failliet. Opschorting na opschorting. Elke keer je planning bijstellen. Frustratie ten top. Zelfs de huurwoning zoektocht levert baal momenten. Niemand die een kort contract wil.

Elke keer ben je teleurgesteld, boos, verdrietig. Alle gevoelens stromen door je lijf. Want je houdt toch steeds hoop, dat het nu toch echt ervan gaat komen met je huis. Om daarna weer neergeslagen te worden, alsof je een rechtse hoek van Rico Verhoeven krijgt. Je hebt er geen grip of invloed op. De onzekerheid vreet aan je. Duurt het nog een maand , 6 maanden of een jaar. Niemand die het je kan vertellen. Het is een kwestie van afwachten. Je baalt, huilt of schreeuwt en gaat weer door. Zoekt weer kracht uit de puntjes van je tenen.

Derde kerst zonder kerstboom

2020 had ons jaar moeten worden, maar het werd een derde winter met derde kerst zonder kerstboom en eigen huis. 2020 een jaar waarin we zoveel gehoopt hadden, maar waar niks van gekomen is. Zoveel goede voornemens. Mooie verwachtingen zijn allemaal een jaar opgeschoven. Een jaar vervlogen. En toch ondanks alles zijn er ook mooie positieve dingen voortgekomen uit het hele corona tijdperk. Creativiteit en samenhorigheid is weer hervonden. Onszelf en eigen land herontdekt, we hebben meer genoten van elkaar.

Vakantie en en lockdown

Wij hebben een heerlijke vakantie in Limburg gehad, leuke uitjes naar wat dierentuinen en de Efteling gedaan, ik mocht leuke producten uitproberen en heb 1000 volgers gehaald op Instagram. Iets waar ik heel dankbaar voor ben.

2021 begint in een lockdown, want we zijn er nog lang niet. Ondanks dat we nu weten hoe we dat aanpakken maakt dat het niet makkelijker. We hopen allemaal deze zomer weer op verre vakantie te kunnen, leuke uitjes te maken of naar de kermis en festivals te kunnen, maar die zekerheid is er nog niet. Ik zelf hoop alleen maar op een opleverdatum van ons huis. Al het andere kan mij gestolen worden. Mijn geduld is op, de stress toren hoog. Het heen en weer reizen spuug zat. Hoe goed Nikita het de afgelopen jaren ook gedaan heeft zelfs zij wil nu eindelijk wel een eigen kamer. Begin januari krijgen we een persoonlijk gesprek waarbij we hopelijk na 2 jaar weten waar we aan toe zijn. Het is nog even afwachten, maar het klinkt al beter dan een jaar geleden.

Ik maak geen goede voornemens. Al wat ik heb is hoop en dromen. Ik droom van mijn eigen wasmachine, een kinderkamer waar mijn dochter lekker in speelt en deze zomer in mijn eigen tuin te kunnen vertoeven.

2021 word een herstart. Hopelijk met een beter eind. Ik wens iedereen een goed en gezond 2021. Vergeet elkaar niet in deze tijd, maar ook daarna niet.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *