De fantastische verhalen van Tashi

Maak kennis met Tashi, die al 25 jaar een fenomeen is in zijn thuisland Australië. Nu zijn acht van zijn beroemde sprookjes voor het eerst in het Nederlands te lezen, prachtig vertaald door Daan Remmerts de Vries. Zal Tashi ook in Nederland vele harten veroveren?

De fantastische verhalen van Tashi

tashi de fantastische verhalen

Tim heeft een nieuwe, heel bijzondere vriend: Tashi. Tashi vertelt Tim de meest fantastische verhalen over reuzen en rovers, draken en dieven, over witte tijgers, flessengeesten en ontvoerde kinderen. Tim vindt het spannend en kan er geen genoeg van krijgen. Ook Tims vader en moeder luisteren graag mee.
Of Tashi echt bestaat? Het zou kunnen…

De fantastische verhalen van Tashi | Anna & Barbara Fienberg | Illustraties: Kim Gamble | Vertaling: Daan Remmerts de Vries | € 19,99 | ISBN 978 90 216 8243 3 | Ook als ebook verkrijgbaar | Vanaf 6 jaar

Daan Remmerts de Vries

Vertaler Daan Remmerts de Vries hertaalde eerder Het jungle boek. Als schrijver won hij vele prijzen voor zijn kinderboeken, waaronder meerdere Zilveren en Gouden Griffels en in 2021 de Theo Thijssen-prijs.

Over de boeken van Tashi

tashi

Toen Anna Fienberg klein was las haar moeder, Barbara, haar altijd voor. Zo reisden ze samen, voordat het tijd was om te gaan slapen, via boeken naar alle geheime plekken op de wereld.

De verhalen over Tashi begonnen op het moment dat Barbara aan Anna beschreef hoe ze vaak allerlei bedenksels vertelde toen ze zelf nog een kind was; zowel kleine hersenspinsels als grote vondsten. En hoe andere kinderen dan om haar heen kwamen staan, benieuwd naar al die verhalen.

Moeder en dochter praatten over iemand zoals Barbara zelf – iemand die fantastische voorvallen verzon – en onder het genot van vele koppen thee ontstond toen Tashi.

Bekijk hier een filmpje waarin (in het Engels) Anna Fienberg voorleest uit het boek Tashi en de Golem.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *