Duurzame rugzak gemaakt van oceaanplastic: GOT BAG

We zijn allemaal bekend met de beelden van plastic dat in de oceanen drijft. Iets waar velen van ons hard aan willen werken om te voorkomen dat er nog meer plastic in de natuur terecht komt. De afgelopen jaren hebben we een grote toename gezien van duurzame oplossingen ter vervanging van wegwerpartikelen. Een verbod op plastictasjes en plastic rietjes, de komst van wasbare wattenschijfjes en luiers. Kinderschoenen gemaakt van gerecyclede PET-flessen, nu ook deze rugzakken. Veranderingen die ik toejuich, die onze ogen openen.

roltop got bag

GOT BAG heeft een duurzame rugzak gemaakt van oceaanplastic. Tassen gemaakt van 100% oceaanplastic door henzelf uit de oceanen gevist. Ik ben superenthousiast over dit soort mooie producten, want ze zijn ook werkelijk stevig, sterk en mooi. Het feit dat de tassen gemaakt zijn van afval maakt niet dat ze er zo uitzien, verre van. Zelf heb ik een Rolltop backpack mogen uitproberen. Een mooie ruime tas, die perfect is voor als ik met de kinderen een dagje uit ga, of mijn spullen mee wil nemen naar een hockeywedstrijd. Een grote rugzak, superstevig en stijlvol. Daarnaast is de tas waterafstotend, wat met deze regenachtige dagen ook nog eens extra praktisch is.

GOT BAG collectie

De collectie bestaat uit verschillende tassen en accessoires voor sporten, outdooractiviteiten, weekendjes weg of voor zakelijk gebruik. Het begon allemaal met de ROLLTOP BACKPACK. Dat is een stoere rugzak van formaat die verstelbaar is in grootte. Hij biedt daardoor een zee van ruimte. Ideaal voor sporten, outdoor of om veel in mee te nemen. Hij is verkrijgbaar in het zwart of in één van de vier recent geïntroduceerde kleuren ‘reef’, ‘algae’, ‘sand’ en ‘ocean’. Voor weekendjes weg is er de WEEKENDER, ook met handige rolltop zodat eventuele souvenirs of andere aankopen mee naar huis kunnen worden genomen. De BUSINESS BAG en LAPTOP SLEEVE zijn ideaal voor kantoor en zakelijk gebruik. De NO!ROLLTOP en DAYPACK zijn er voor dagjes weg of voor mensen die minder mee te nemen hebben. Handige accessoires als een HIP BAG, WALLET, SHOWER BAG, CARD HOLDER en PASSPORT COVER maken de collectie compleet.

Oceaanplastic uit Indonesië

Voor de productie van de rugzakken wordt oceaanplastic verzameld door GOT BAG’s eigen opruimploeg in Indonesië. Voor elke tas die wordt gemaakt, wordt tot 5kg plastic uit de oceaan verwijderd. De riemen en clips zijn van gerecycled PET en de tassen hebben een organische PU-coating. Dat maakt de tassen niet alleen mooi en duurzaam maar ook waterbestendig en praktisch.

Met de collectie wil GOT BAG de circulaire economie ondersteunen en aandacht vragen voor de enorme milieuproblemen waar onze oceanen mee te kampen hebben. Ongeveer 75% van het afval in de oceanen bestaat uit plastic. GOT BAG heeft er tot op heden al meer dan 150 ton van ingezameld voor de productie van hun tassen.

De collectie is online verkrijgbaar op got-bag.com.

rugzak van oceaanplastic

World Cleanup Day

Wil je ook een steentje bijdragen aan een opgeruimde wereld? Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op de aanmeldkaart op de website van World Cleanup Day zie je de opruimacties die zijn aangemeld. Je kan je aansluiten bij bestaande acties van organisaties, bedrijven, verenigingen, actiegroepen of mensen in jouw buurt of zelf een opruimactie organiseren. Door je aan te melden maak jij verschil voor een duurzamere wereld.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *