Elektrische fiets met achterzitje

Kan een kinderzitje ook op elektrische fiets? De aanschaf van het een elektrische fiets brengt ook de aanschaf van een nieuw fietsstoeltje met zich mee, want ons achterzitje paste niet op de bredere bagagedrager (15,5 cm breed) van mijn e-bike. En mijn dochtertje wordt erg groot voor het voorzitje.

What's on mama's mind fietsstoeltje bobike

Op elektrische fiets naar het werk

Een elektrische fiets klinkt niet echt heel erg stoer, vind ik zelf, maar ik heb er inmiddels wel een, gekregen van mijn lieve schoonmoeder. Bij voorkeur ga ik op de fiets naar mijn werk en tegenwoordig dus op de e-bike. Ik ben echter vanuit het centrum naar een dorp langs de rand van de stand verhuisd. Dit brengt een hoop woongeluk met zich mee, maar ook een ietwat langere reistijd naar mijn werk. Het is 8,5 kilometer en daar fiets je gerust een half uur over met alle stoplichten. Helemaal geen probleem, maar je zult het misschien wel herkennen, tijd is schaars voor een werkende ouder. ’s Morgens de kinderen wegbrengen en dan door. Met de elektrische fiets kan ik het haast in 15 minuten redden. Voorheen pakte ik altijd de auto als het wat minder mooi weer was, met de e-bike doe ik dat ook niet meer. Dus wat dat betreft is het wel een vooruitgang. En zelfs met een elektrische fiets ben je nog wel aan het fietsen, wil je wat extra beweging, dan zet je de ondersteuning die de e-bike geeft gewoon wat zachter.

De eerste 800 meter gaan overigens niet zo snel, want dan fietst mijn zoontje van 3 jaar naast mij.

Sinds ik de elektrische fiets heb kon ik niet met hem meefietsen, want mijn dochtertje zette ik achterop de fietstassen. Haar zitje paste niet. Met een hand hield ik het fietsstuur vast en met de andere hand het zadel. Continu oplettend of mijn dochtertje er niet van afschuift. Ze is nu net twee jaar geworden en begrijpt al wel goed dat ze zich moet vasthouden, toch ben ik voorzichtig en ga ik niet fietsen met haar achterop. Ik ben als de dood dat haar voeten tussen de spaken kunnen komen of dat ze valt. Mijn zoontje fietst op zijn fietsje naast ons mee. Ondanks dat hij met zijn kleine beentje op zijn 12 inch fietsje niet zo heel hard kan, kan hij wel harder dan mijn looppas. Dus ik wilde graag weer een zitje.

Bobike One Maxi

De Bobike One Maxi is voor ons de uitkomst als het gaat om een kinderzitje op een elektrische fiets. Die past namelijk op de brede bagagedrager van mijn fiets. Mijn fietsendrager is een stuk breder dan de gemiddelde bagagedrager, doordat de accu van de elektrische fiets daaronder zit. Doordat de bagagedrager ronde buizen heeft en qua maat (15,5 cm) nog binnen de marges van Bobike past, kan daar gewoon een fietsstoeltje achterop van Bobike. Gelukkig maar, want ik was al bang dat we niet meer samen konden fietsen.

achterzitje elektrische fiets bobike

De Bobike ONE is een volledig nieuw kinderzitje voor op de fiets met een modern, slank, Nederlands design. Het dubbelwandige ontwerp en het kleurvaste materiaal maakt het tevens een heel duurzaam en veilig kinderzitje. In plaats van een kussentje, is voor de Bobike ONE gekozen voor een comfortabele zitting van waterafstotend materiaal. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel. En de voetsteuntjes verstel je eenvoudig én zonder gereedschap. Het achterzitje is voorzien van het EASY montage systeem voor snelle montage én om het zitje eenvoudig op een andere fiets te zetten. Uiteraard voldoet de Bobike ONE aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes. De Bobike ONE is verkrijgbaar in maar liefst negen fashionable kleuren. Choose ONE.
Advies verkoopprijs € 89,99

 

Kinderen doen we een helm op op de elektrische fiets

Hoewel ik zeker niet op volle snelheid ga fietsen met mijn zoon of dochter achterop, gaat een elektrische fiets al makkelijk erg hard. Ik vind het daarom belangrijk voor de veiligheid dat er een helmpje opgaat. Mijn kinderen hebben allebei sowieso een fietshelmpje voor als ze zelf gaan fietsen. Dus waarom niet achterop de fiets ook op doen. Nu het koud is buiten is het sowieso wel lekker warm op het hoofd en een stuk veiliger. Mocht je toch uitglijden of vallen om wat voor een reden dan ook, dan zijn ze in elk geval beter beschermd. Laten we hopen dat het nooit gebeurt.

Fietshelmpje peuter van Bobike

Achterzitjes voor kinderen tot ongeveer 6 jaar

Bobike kinderzitjes voor achterop de fiets zijn geschikt voor kindjes tot ongeveer 6 jaar of tot een gewicht van 22 kilogram. En Bobike Junior zitjes zijn geschikt voor kinderen van 5-10 jaar of met een gewicht van 20-35 kilogram. Je kindje verplaatst naar achteren omdat er een broertje of een zusje is bijgekomen of omdat het te zwaar is geworden voor een voorzitje. Bobike kinderzitjes voor voorop de fiets zijn geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden (of wanneer ze zelfstandig rechtop kunnen zitten) tot 3 jaar of 15 kilogram.

Bagagedrager achterzitje bobike

Bobike’s EASY bevestigingssysteem

Bobike’s EASY bevestigingssysteem verzekert je van een super snelle montage en maakt het bovendien razend eenvoudig om je Bobike zitje op een andere fiets te monteren. EASY past op bagagedragers met een breedte tussen de 120 – 175mm en een buisdiameter tussen 10-16mm (enkel ronde buizen) en is speciaal ontworpen om zowel op e-bikes als op gewone fietsen te passen. Het EASY montage systeem voldoet aan de EN14344 veiligheid standaard.

Advies verkoopprijs € 18,99

 

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Fietsstoeltje elektrische fiets
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *