Een milieuvriendelijke manier om je mooie kleren te drogen

Je kleding drogen is op verschillende manieren mogelijk. Met behulp van een droger zorg je ervoor dat je kleren binnen no time droog zijn, maar deze methode is lang niet altijd milieuvriendelijk. Hoewel er wel steeds meer duurzame drogers op de markt komen, is je kleren drogen met een waslijn of wasrek nog steeds het beste voor het milieu. Waarom dat zo is? Wij sommen het hieronder voor je op.

zomerkleding

Je bespaart energie

Eén van de grootste voordelen van het gebruiken van een waslijn of droogmolens om je kleren te drogen, is dat je energie bespaart. Gooi je je kledingstukken in de wasdroger, dan wordt er veel energie verbruikt. Als je de kleren gewoon aan een waslijn of wasrek hangt, ben je bezig met energiebesparend drogen. Door deze oude methode in te zetten, zorg je dus dat je het energieverbruik gemakkelijk verlaagt. En hoe minder energie je gebruikt, hoe beter dat voor het milieu is. Bovendien bespaar je op deze manier ook nog eens op je energierekening!

CO2-uitstoot verminderen

Gebruik je een waslijn of droogmolens om je kleren te drogen, dan verminder je de CO2-uitstoot. Het heeft een positief effect op het milieu, waardoor je met deze methode duurzaam bezig bent. Dat in tegenstelling tot wanneer je een droger gebruikt, die naast CO2 ook nog andere broeikasgassen uitstoot die slecht zijn voor het milieu.

Je verlengt de levensduur van je kledingitems

Wat ook een voordeel is van deze milieuvriendelijke manier om je mooie kleren te drogen, is dat je de levensduur van je kledingitems verlengt. Gebruik je regelmatig je wasdroger om je kleren droog te krijgen, dan bestaat de kans dat je kledingstukken beschadigen. Dat heeft te maken met de hoge temperaturen en de wrijving, waardoor het een negatief effect kan hebben op de stof van je kleding. Daardoor is het mogelijk dat je kleren er sneller minder mooi uitzien.
Gebruik je een waslijn, droogrekken of droogmolens, dan blijft de stof langer mooi en gaat het kledingitem ook een stuk langer mee. Zo heb je er langer plezier van en is het niet binnen no time alweer aan vernieuwing toe. Hoe langer je met een kledingstuk doet, hoe beter dat is voor het milieu.

Niet alleen is drogen met een waslijn of wasrek goed voor het milieu, er zijn nog veel meer andere voordelen. Zo is deze methode ook veilig omdat je niet te maken hebt met potentieel brandgevaar, wat bij een wasdroger wel het geval is. Ook is het drogen van je kleren hiermee ontzettend makkelijk, want het is slechts een kwestie van ophangen en laten drogen. Daarnaast is het lekker goedkoop.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is deze milieuvriendelijke manier van kleren drogen zeker goed om te doen. Als je bewuster wilt leven en graag minder energie verbruikt, dan is het een aanrader om een droogrek, droogmolen of waslijn aan te schaffen als je daar nog niet over beschikt. Het is een aankoop waar je dan ook geen spijt van krijgt!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *