Een mooie tuin waarin kinderen fijn kunnen spelen

Ik ben gek op tuinieren en dol op mijn tuintje. Nu het al zoveel dagen zulk mooi weer is staat ons tuintje ook volledig in bloei. Na de winter moesten we hem wel weer even onder handen nemen, maar toen kwam ik ook tot een rampzalige ontdekking…emelten. Twee jaar geleden met zoveel zorg hebben we ons tuintje aangelegd.

What's on mama's mind huis

Emelten in het gras

We hadden in emelten in het gras en het gras zag er niet meer uit. Emelten?, hoor ik je denken. Ja dat zijn dus larven van een langpootmug. Ik moest mij even inlezen toen ik als eerste de zandbak vol met grijsbruinige wormachtige diertjes zag. Het leek wat op een dikkere maar kleine regenworm. Ik heb meteen de zandbak omgekiept in de groen container en helemaal schoon gespoten met water. Toen merkte ik ze ook op in het gras, we hadden ook wat kale plekken in ons, vorig jaar nog, mooie gazonnetje gekregen. Elke graspol die ik bekeek zat vol met de beesten. Google is mijn beste vriend dus ik zocht op waar we mee te maken hadden. Geen mol die je tuin sloopt maar een emelt. Wat ze doen? Ze maken je gras kapot. Ze eten overdag de wortels van de je gras kapot en ‘s nachts komen ze bovenop je grasveld om ook de bovenkant kaal te vreten.

Heerlijk…voor hen ja.

Kunstgras in je achtertuin

Nou het Googlen heeft ook wat tips gegeven om er vanaf te komen, vanaf augustus. Dus we zitten er mooi nog even mee. Nu hebben we een hoop lelijke plekken in het gras. Mijn volgende hit op Google was Kunstgras-grastapijt.nl, weg met de al die emelten. We doen het grasveld eruit en vervangen het door een kunstveldje. Dat is echter toch iets te drastisch nog, we gaan het biologisch proberen aan te pakken, want ik ben gek op mijn tuintje. De kunstgrasvelden zien er overigens tegenwoordig wel heel mooi uit, maar het gaat nog in tegen mijn tuinierenhart. Ik focus mij nu vooral op de bloemetjes, de bloeiende fruitboompjes en het kruidentuintje dat geen enkele last heeft van de emelten.

bloem tuin

Langpootmuggen hebben we nu overigens wel extra veel rondom het huis. Binnen wel een paar gezien, maar misschien moeten er nog heel veel langpootmuggen uitkomen. Ik hoop het niet, maar liever een langpootmug dan een grote spin hoor. Wordt vervolg, want hopelijk is binnenkort mijn tuin weer gewoon emeltenarm. Diertjes zijn welkom in mijn tuintje, maar deze grijs grauwe wormpjes niet met zoveel tegelijk.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *