Snorkelen en duiken in je wetsuit

Ga jij een actieve vakantie beleven deze zomer? Surfen, snorkelen of iets in die richting? Het lijkt mij heel gaaf om een keer te gaan snorkelen bij Mallorca of Ibiza ofzo. Vroeger ging ik wel vaak met mijn vader en broer snorkelen, meestal in de Middellandse Zee. Dat was altijd heel erg leuk. Je zag bij de rotsen zoveel leuke kleine zeediertjes en visjes.

Snorkelen

Grappig genoeg vond ik het als kind helemaal niet eng, terwijl ik het nu veel spannender vind. Je bent natuurlijk op latere leeftijd wel wat bewuster van wat er in de zee zit, maar echt niet dat je zomaar met het snorkelen langs de kust een haai tegen komt, haha. Het is alleen zo donker dicht langs de pier. Dat vind ik dan wel wat griezelig en als je dan niet op past en een beetje schikt, heb je zo een slok zout zeewater in je snorkel. Hihi, leuk. Over haaien gesproken trouwens, ik geloof dat er niet zo lang geleden een witte haai is gesignaleerd in de buurt van Mallorca. Wow, die zou je maar tegen komen, wat eng!! Ik zou echt direct een terugvlucht naar Nederland geboekt hebben als ik daar met mijn bootje op het water dobberde. Zelf heb ik ook in Nieuw Zeeland gesnorkeld. We gingen toen best een stuk de zee op, waar je dolfijnen tegen kwam. De dolfijnen kon je verder niet aanraken en dat mocht je uiteraard ook niet, omdat ze daar in het wild leven, maar het was heel tof. Achteraf begon ik toen wel te denken, over hoe diep het daar was. Die dolfijnen zwommen soms in grote getalen onder je door, wat zat er nog meer? Voor het zelfde geld zwom er daar ook gewoon een haai. Ieuw, haha.

dolfijn

Nou over het snorkelen fantaseer ik nog wel weer even verder. De kinderen moeten eerst nog maar hun zwemdiploma’s halen, daarna zijn ze al meer in de richting van het snorkelen qua leeftijd. Ik geloof dat het vanaf 7 jaar ongeveer leuk is voor ze.

Surfen lijkt mij ook wel tof om te doen. Windsurfen heb ik weleens geprobeerd vroeger, maar vond ik wel moeilijk hoor. Kan je best zo weer eens gaan oefenen, mocht je het koud krijgen, tegenwoordig hebben ze mooie wetsuit dames modellen hoor.

Benieuwd wat jij gaat doen deze zomer.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *