Eropuit met kleine kinderen naar Toverland

De verjaardag van een kleuter van 5 jaar vieren wij in stijl. We gingen naar Toverland, waar in de kerstvakantie het thema Magische Winterweken was. Toverland ligt in de buurt van Venlo, in Sevenum. De meeste attracties kun je in vanaf 90 cm (onder begeleiding) een aantal vanaf 100 cm en de grote waaghals attracties vanaf 120 cm.

Helaas zijn de foto’s bij dit verslag van erg slechte kwaliteit, doordat het tijdens ons bezoek heel erg donker en grauw weer was. Maar we hopen je een goede sfeerimpressie te geven.

Toverland Magische Winterweken

Toverland

Toverland is een attractiepark in Sevenum, Limburg. Het park bestaat uit diverse werelden, met zowel binnen als buiten attracties. Hieronder lees je meer over de Magische Winterweken (de kerstvakantie) en over de verschillende werelden. Onderaan vind je meer nuttige informatie rondom locatie, entree en openingstijden.

Voor wie is Toverland leuk qua lengte en leeftijd?

Leeftijd is minder belangrijk dan lengte. Zoals in meerdere attractieparken heb je een bepaalde lengte nodig om niet het risico te hebben dat je uit stoeltjes of veiligheidsriemen glijdt. Belangrijk dus om die lengtegrens goed te bewaken, want een ritje in de achtbaan is niet leuk als je met een kindje zit dat (bijna) wegglijdt. Je kunt bij elke attractie de lengte meten. Daarnaast kijken medewerkers streng mee. Simpelweg omdat het gevaarlijk is als je niet groot genoeg bent, maar toch in een attractie wilt.

Toverland Magische Winterweken

Ook voor de hele kleintjes is Toverland maar er zijn een aantal grensleeftijden voor attracties.
Onder begeleiding kunnen kinderen vanaf 90 cm in de meeste attracties. Zoals de bob, de wildwaterbaan en de achtbaan.
Enkele attracties zijn vanaf 100 cm (zoals Villa Fiasko)
De snelle achtbanen vanaf 120 cm (buitengebied, gesloten in de winter)

Ook voor de volwassenen zijn er genoeg leuke attracties. Voor de hele kleintjes is er een langzaam achtbaantje “het klokhuis”. Je zit in een rups die rondom een appelklokhuis heen draait. Dit gaat het langzaam.

Wanneer zijn de Magische Winterweken?

En wat is er te doen?… Van 22 december t/m 6 januari waren de Magische Winterweken in Toverland. Het park is dat mooi versierd, er is feestelijk entertainment en een wonderlijke wintershow. Tijdens de Magische Winterweken zijn Land van Toos, Wunderwald én Ithaka geopend.

In de zomer zijn ook de buiten gebieden op, nu waren er drie attracties buiten toegankelijk, de rest was vanwege de winter tot en met 30 maart gesloten.

Het park is gedurende magische winterweken van 10:00 tot 18:00 uur geopend. Enkele attracties zijn dan vanaf 12:00 uur open.
Normaal is het park van 10:00 tot 17:00 uur geopend op doordeweekse dagen en op zaterdag en zondag tot 18:00 uur.

Toverland Magische Winterweken kampvuur marshmallows

Kampvuur en Marshmallows

In het buitengebied is het gedeelte “Ithaka” geopend. Je ziet de snelle houten achtbaan Troy voorbij razen. Helaas, waren onze kleuter en peuter nog niet lang genoeg voor de achtbaan, daardoor hebben we hem alleen bekeken. Wel hebben we naast het houtenpaard genoten van Marshmallows die we zelf mochten roosteren boven het kampvuur. Heerlijk knus en supergezellig. Lekker warm ook.

Naast Marshmallows en een kampvuur vond je ook veel kerstverlichting terug in het park.

De show: A Magical Dream

Maak kennis met de award winnende illusionist Peter Eggink. Hij neemt je tijdens de wonderlijke wintershow, A Magical Dream, mee door de magische dromen die hij als kind had. Hoe hij van een jonge goochelaar transformeert naar zijn oudere zelf en zijn ware magie ontdekt. Worden zijn dromen uiteindelijk toch werkelijkheid? A Magical Dream wordt tijdens de Magische Winterweken dagelijks opgevoerd.

Toverland Magische Winterweken zweefmolen

De Werelden van Toverland

Land van Toos

In het Land van Toos bevind je je wanneer je via de hoofdingang binnenkomt. In deze binnenruimte staan vliegensvlugge glijbanen, een supersnelle treintjes achtbaan en kun je klimmen en klauteren.

Toverland Magische Winterweken achtbaan

Wunderwald

In Wunderwald heb je de supersnelle supertoffe attractie de Bobsleebaan (Maximus Blitz Bahn) en geniet je van de Oostenrijkse sferen.
In Villa Fiasko moet je proberen overeind te blijven, met bewegende vloeren, wiebelende trappen, draaiende rollers en allerlei lopende banden probeer je door het huis te klauteren. Deze attractie is voor kinderen vanaf 100 cm.
Wat wij heel erg leuk vonden was de wildwaterbaan Expedition Zork. Je gaat in een boomstamboompje een grote berg op omhoog, om vervolgens met een gigantische splash van 15 meter in het water onderaan de helling neer te komen. Zet wel even je capuchon op, want je hebt gegarandeerd een plens water over je heen. Gelukkig ben je zo weer door. Deze attractie is voor kinderen vanaf 90 cm toegestaan onder begeleiding van een ouder. De kinderen vonden het spannend, maar superleuk. We zijn daarom ook twee keer geweest!

Toverland Magische Winterweken Wildwaterbaan

Wunderwald vonden wij het leukst. Helaas was het wachten voor de bobsleebaan te lang om het twee keer te doen. Ik denk dat het anders is in het voorjaar wanneer er ook meer buiten attracties open zijn, dan zal het aantal mensen zich wat meer verdelen over de attracties vermoed ik. We hebben ongeveer 45 minuten in de rij gestaan, maar dat was het echt waard. We gingen razendsnelen het was megaleuk. Maar we vonden het wachten wel te lang om het nog een keer te doen, vooral omdat er genoeg andere leuke activiteiten waren.

Toverland Magische Winterweken wildwaterbaan

Villa Fiasko hebben we ook meerdere keren gedaan. Belangrijk dat je wel met je peuter of kleuter meegaat. Ondanks dat ze het met hun lengte van 100 cm plus mogen, is het wel goed om ze te kunnen opvangen, want ze worden flink uit evenwicht te bracht. Just to be sure, goed opletten!

De wildwaterbaan vond ik zelf heel leuk en ook best wel spannend, want je gaat echt heel hard. Superstoer dat de kleine kinderen van ons dat ook gewoon megaleuk vonden. Je zag aan hun gezichtjes dat ze het echt wel heel spannend vonden, maar ze kwamen telkens schaterlachend uit de attracties.

Ithaka

Ithaka is in de winter gesloten,behalve tijdens de Magische Winterweken (de kerstvakantie).

Ithaka bevindt zich in het buitengebied. Hier zijn grotere achtbanen, waar wij allemaal niet in konden met onze kinderen. Ze zagen er wel heel erg leuk uit, maar grotere dan 120 cm zijn ze allebei nog lang niet.
Troy

Neem plaats in de strijdwagens van Troy: de snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. Een gigantisch houten gevaarte waarmee de strijders op volle snelheid de stad veroveren. Ervaar zelf het magische gevoel van overwinning!

De magische vallei was gesloten evenals Avalon en Port Laguna.

Eten in Toverland

Toverland Magische Winterweken eten en drinken

Er is in Toverland voldoende keuze om wat te eten dat jij lekker vindt. Uiteraard zijn er mogelijkheden om aan een picknicktafel je eigen meegebrachte boterhammen op te eten, maar het is niet nodig. Er zijn namelijk verschillende restaurantjes op het binnenplein. Er is een plek waar je frietjes kunt halen, met hamburgers of wat anders; kortom een snackbar. Je kunt belegde broodjes halen, warme broodjes zoals saucijzenbroodjes of kaasbroodjes en er is pizza. Er zijn zoetigheden zoals popcorn verkrijgbaar en er is een haphoek, waarbij je net als bij de Febo uit luikjes een snack kunt halen.

Qua drinken is er ook van alles te verkrijgen van fris tot bier.

Wij hebben twee keer een kindermenu met frietjes en een kaassouflee besteld voor de kinderen. Dat kwam in een doosje met ook nog een verrassing erbij en een pakje drinken. Dit kindermenu kostte € 7,25 per kind.

Entreeprijzen Toverland

Koop je Tickets voordelig online!
Winter 5 november 2018 t/m 29 maart 2019, m.u.v. de kerstvakantie. In de winter zijn Land van Toos en Wunderwald geopend.
Port Laguna, Magische Vallei en Avalon en Ithaka zijn gesloten.

Ticket Toverland in de Winter kost online € 14,50. Aan de kassa gelden andere prijzen!
Kinderen kleiner dan 90 cm zijn gratis.
Parkeerticket kost € 8,00. Het parkeren bevindt zich recht voor de deur.

Voor de actuele openingstijden van Toverland kijk je hier.

Toverland Magische Winterweken

Adresgegevens Toverland

Attractiepark Toverland
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
T + 31 (0) 77 467 70 50
E info@toverland.nl

Onze navigatie herkende Toverlaan niet, maar je ziet het in Sevenum al direct op de borden. Vul anders Helenaveenseweg in. Dan zit je er dichtbij en zie je het park al gauw zelf.

De leukste pretparken van Nederland

Nog meer tips voor leuke pretparken en dierenparken? Bezoek ook eens:

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Toverland Magische Winterweken
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *