Fitmoms en plantaardige voeding

Tegenwoordig lees je heel veel over fitmoms. Ik heb geen idee of dit vroeger ook zo was, maar sinds ik zelf moeder ben ben ik mij pas bewust van een hoop dat moeders bezig houdt. Ik heb mij daar ook nooit eerder mee bezig gehouden, met wat moeders interesseerde, want ik was zelf geen moeder. Het fenomeen fitmoms is denk ik wel echt iets van deze tijd. Als je even gaat sporten dan word je al tot fitmom gebombardeerd. Nou ik ben fit en mom, maar ik noem mijzelf geen fitmom. Eigenlijk weet ik ook niet zo goed wat de hele term precies inhoudt.

Ik ben geen fitmom, maar wel fit en mom

Ik ben sportief aangelegd. Ik hockey, ik loop zo nu en dan een keer hard en speel her en der een tenniswedstrijdje. Daarnaast fiets ik naar mijn werk en ben ik veel buiten met de kinderen.Dus ja ik ben zeker fit. Ik krijg ook wel vaak te horen dat het niet aan mij te zien is dat ik twee kinderen heb gekregen, maar dat heeft vooral met mijn genen te maken gok ik, haha. Er wordt niet specifiek hard aan gewerkt. Op mijn voeding heb ik eigenlijk nooit echt gelet. Althans, dat is niet helemaal waar, maar vanuit huis uit heb ik gezond eten mee gekregen en snoepen hoort er ook gewoon bij. Dus ja ik let op mijn voeding in de vorm dat ik gezond eet, maar niet dat ik dieet of specifiek recepten voor een killer body eet. Ik eet gezond, drie maaltijden op een dag, daar onderdeel van zijn ook je dagelijkse benodigde groenten en fruit, niks bijzonders eigenlijk. Maar ik snoep ook gerust een koekje of zak chips naar binnen wanneer ik daar zin in heb.

What's on mama's mind - 39 weken zwanger1

Opletten met eten

Ik heb de afgelopen jaren wel steeds vaker documentaires gezien over de vleesindustrie, waardoor ik wel bewuster ben met de keuze voor het eten van vlees of vis. Vooral na het zien van zo’n documentaire over hoe er met de dieren wordt om gegaan, of na die grote stalbrand een tijdje terug wil je eigenlijk geen vlees meer eten. Maar het zit zo vast in mijn gewoonten en ik vind het ook erg lekker dat ik het liefst op zoek ga naar een alternatief waarbij je zonder dierenleed toch vlees kunt eten. Lastig hoor, maar hoe er soms (veel te vaak) met dieren wordt omgegaan in levensmiddelenindustrie is horror. De stalbrand waarbij 20.000 varkens omkwamen heeft veel indruk gemaakt en veel verzet opgeleverd tegen megavarkenstallen. Ik zou er in mijn dagelijkse maaltijden wel meer rekening mee willen houden, het voorkomen van dierenleed, maar wel op een manier waarbij ik kan blijven geniet van eten.

Plantaardige voeding

Plantaardige voeding heeft een aantal voordelen. De belangrijkste zijn gezondheid en het milieu. Voor je gezondheid schijnt het beter te zijn om minder vlees en meer granen, groente en fruit en peulvruchten te eten. Een meer plantaardig dieet. Dit is beter voor je gezondheid maar ook voor milieu, denk aan broeikasgassen, het gebruik van water en vervuiling door mest.

Als fitmom draait het niet specifiek om het wel of niet eten van vlees en dergelijke, maar vooral om je lichaam gezond te krijgen na alle veranderingen die in de zwangerschap hebben plaatsgevonden. De ene fitmom bereikt een tevreden resultaat als ze weer in haar oude kleding past. Sommige fitmoms gaan trainen voor een killer body en eten daarbij zeer afgewogen. Bijvoorbeeld met een focus op plantaardige voeding. Niet alle fitmoms zijn ook over één kam te scheren.

Eten dat past bij fitmoms ken je misschien wel van de blogs die in het nieuws kwamen en ook natuurlijk Fajah Lourens. Er zijn webshops gespecialiseerd in specifiek voeding zo bijvoorbeeld de plantaardige voeding van Orangefit. Ik was er nog niet bekend mee.

Ik zou er wel naar willen streven om bijvoorbeeld twee dagen in de week geen vlees te eten. Sowieso eten wij bijna elke week wel 1 dag vis, dus daar mag nog wel een dag meer plantaardige voeding bij.

Ben jij een fitte mama of interesseert het je eigenlijk niet zo zeer? Ik ben wel benieuwd of jij je een fitmom voelt en wat dat voor jou betekent deze term.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *