Gezond leven begint met gezonde producten

Biologisch, duurzaam, groen, ecologisch, milieuvriendelijk, natuurlijk, het is populair. Ben jij er mee bezig? Sinds ik kinderen heb let ik wel veel meer op wat er allemaal in huis komt. Qua eten, maar ook qua speelgoed et cetera. Maar wel met mate, ik ben geen die hard groen meisje.

Gezond leven en gezond eten

Wij eten over het algemeen wel gezond. Met over het algemeen, bedoel ik dat wij heus wel zo nu en dan pizza of frites eten. Een vette hap, mag best op zijn tijd. Maar, over het algemeen eten wij dus gezond.

What's on mama's mind legging

Het dagmenu van een peuter

Mijn dag begin ik met yoghurt met muesli. Mijn kinderen krijgen melk en brood.
Rond een uur of tien is het tijd voor fruit. Dat kan van alles zijn, van aardbeien (in het seizoen) tot een appel of banaan. Soms maken we shakes, maar meestal is het een bakje met gesneden fruit. Welke mama, zelf heeft gesneden hoor.
Tijdens de lunch eten we brood. Mijn peuters krijgen voornamelijk kindersmeerkaas, jam, appelstroop, kaas, hutenkase (favoriet) of vleeswaar op brood. Geen chocoladepasta’s of hagelslag en zo nu en dan een ei (gekookt of gebakken).
In de loop van de middag mogen de kids nog een doosje rozijntjes, een soepstengel of een rijsterwafel pakken. Ook hebben we vaak snack komkommertjes, die zijn favoriet.
Rond 18:00 uur komt het avondeten op tafel. Aardappel, groente, vlees, of rijst of couscous of risotto, pasta, we wisselen goed af. Als toetje altijd gewone yoghurt, geen smaakjes.

Houtenspeelgoed en biologische klei

Hoewel ik houtenspeelgoed over het algemeen vaak erg mooi vind, is ons huis ook bezaaid met gave elektronische en technologische hoogstandjes. Autootjes en pratende poppen, van alles is er te vinden. Je kunt ook een hoop biologisch knutselmateriaal in huis halen, zoals klei, vingerverf, viltstiften en potloden van onder andere Okonorm, Ecobos en Crayon Rocks

Hamertje tik ses

Rvs drinkbekers

Voor in huis kun je op veel manieren biologisch en duurzaam aan de slag. Naast biologische verzorgingsproducten, biologische kinderkleding en biologische, natuurlijke matrassen en slaapspulletjes kan je eten en drinken uit rvs drinkbekers, glazen flesjes en rvs broodtrommels. Dit soort dingen zijn allemaal verkrijgbaar bijvoorbeeld bij Green Jump. Producten die langer mee gaan zijn uiteraard beter voor het milieu dan wegwerpproducten.

Is het iets waar jij rekening mee houdt?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *