Handige tips voor gezinnen om geld te besparen

We zitten middenin een periode waar de inflatie nieuwe records vestigt. De prijzen stijgen maar de inkomens groeien niet zo hard mee. Alleen de energierekening al is bij de meeste huishoudens honderden euro’s in de maand hoger geworden. De overheid springt gelukkig bij, maar dat is lang niet voor iedereen genoeg. Daarom presenteren we in dit blog een aantal slimme tips waarmee je geld bespaart.

geld sparen kind

Korter douchen om de energierekening naar beneden te brengen

Niets is zo hard gestegen als de prijs van gas. Daarom is het logisch om eerst te kijken naar manieren om te besparen op je gasverbruik. De thermostaat een graadje lager zetten is een idee. Maar het wooncomfort gaat daardoor wel direct naar beneden. Een minder ingrijpende methode is besluiten om korter te gaan douchen. We zijn gewend om lekker lang onder een hete douche te staan. Maar om jezelf te wassen is dat natuurlijk helemaal niet nodig. Met name wanneer alle gezinsleden houden van lange, hete douchebeurten ben je maandelijks veel geld kwijt. Douche in plaats daarvan kort en pragmatisch. Leer je kinderen ook op deze manier te douchen. Hou in het begin desnoods in de gaten hoelang alle gezinsleden onder de douche staan.

Zorg ervoor dat je nooit te veel betaalt

Het scoren van de beste deals is een kunst op zich. Hoewel het dankzij het internet allemaal ietsje makkelijker is geworden. Je bent niet afhankelijk van het advies van een verkoper die als enige doel heeft om zoveel mogelijk winst te maken. In plaats daarvan kijk je gewoon op het internet en vind je de beste producten voor de laagste prijzen. Inmiddels zijn er voor alle diensten en producten sites. Dus niet alleen de boodschappen, cosmeticaproducten en treinkaartjes bestel je voor de laagste prijs. Ga op zoek naar de goedkoopste kappers, schoonmakers, automonteurs, kinderopvang en zelfs  notaris. Iedereen gaat een keer in zijn of haar leven bij de notaris langs, bijvoorbeeld voor een geregistreerd partnerschap, het overdragen van een koopwoning of een verklaring van erfrecht. Door even goed te zoeken bespaar je eenvoudig honderden euro’s.

Een dagje uit voor de laagste prijs

Burgers Zoo olifanten

Als moeder ga je graag een dag op pad met je kinderen. De toegangsprijzen voor dierentuinen en pretparken zijn behoorlijk hoog. Kinderen zijn gelukkig ook met minder tevreden. Een dag wandelen in het park, een grote speeltuin bezoeken of knutselen in het buurthuis zijn vaak net zo leuk. Probeer creatief te zijn met uitjes om minder uit te geven. Bovendien geldt voor dierentuinen en pretparken ook dat je online kaartjes veel voordeliger kunt vinden. Let daarnaast op spaaracties waarmee je de tickets soms voor minder dan de helft in handen hebt.

Hou je uitgaven nauwlettend in de gaten

Soms weet je niet zo goed waar al je geld gebleven is. Over het algemeen geven we het namelijk vrij eenvoudig uit. Door je inkomen in kaart te brengen krijg je een veel beter beeld. Je komt er wellicht achter dat je wel heel veel uitgeeft aan kopjes koffie en eten buiten de deur. Websites van Nederlandse banken hebben allemaal de optie om je inkomsten en uitgaven naast elkaar te zetten. Binnen een handomdraai heb je een compleet overzicht op je scherm staan.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *