Paasei versieren

Deze week hebben we extra veel aandacht voor Pasen, want het is dit weekend weer zover. Vorig jaar maakte Kim een superleuke blog over het bestickeren van paaseieren met de insectentattoo’s van de AH, een toffe manier voor een paasei versieren. Nu schrijft ze weer een blog hierover, met een paar leuke nieuwe knutsels: Paasei versieren met nagellak en zilverfolie bijvoorbeeld. Ze is nog altijd in afwachting van haar nieuwbouwhuis.

Paaseieren met tattoos albert heijn

Pasen 2020

Pasen is voor ons gezelligheid, samen zijn en eieren in de tuin zoeken. Vanaf het moment dat Nikita zelf kan zoeken is dat een traditie geworden.

Afgelopen jaren vierden wij dit op de camping bij oma uit Engeland. Dat zal dit jaar niet zo zijn. Wel gaan we eieren zoeken, nu bij opa in de tuin bij ons tuinhuisje. We gaan lunchen met paasbrood en lekkers. Dan brengen we wel een stukje brood naar opa. En we versieren het huisje met een paasslinger in plaats van een tak en versieren we natuurlijk eieren. Dit jaar met nagellak en zilverfolie.

Waarom versieren we eigenlijk eieren met Pasen? Tijdens Pasen word er gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood, we vieren met Pasen dus eigenlijk ‘nieuw leven’. En wat is nou een mooier symbool voor dat nieuwe leven dan een ei?

Paasei versieren verven met nagellak

paaseieren met nagellak

Op internet kan je heel veel leuke ideeën vinden om eieren te versieren. Ik ga het liefst voor leuk, mooi en nog belangrijker makkelijk. Ik vond vooral het verven met nagellak meteen leuk om te doen, maar ik moet jullie waarschuwen het stinkt behoorlijk. Dus ga je je paasei versieren met nagellak, houd je neus dicht.

Vul een weggooi beker met water op kamer temperatuur. Als het water te koud is zinkt de nagellak en kan je er niks mee. Druppel wat nagellak, niet te veel, in verschillende kleuren in het bekertje en dompel het ei er in. Ik had in eerste instantie heel veel kleuren gebruikt, maar dat geeft lang niet zo’n mooi effect en het droogt slecht. Trek wel een handschoen aan als je dat gaat doen anders zitten je vingers onder de nagellak.

Paasei in zilverfolie

paaseieren zilverfolie

Wat mij ook leuk en vooral mooi leek om te doen was in goud, in mijn geval, zilverfolie wikkelen. Gewoon te koop bij de Action. Ik heb allereerst witte eieren in eierverf gekookt. Af laten koelen en daarna met lijm ingewreven. Daar overheen het zilverfolie gelegd en zachtjes aangedrukt. Supersimpel om te doen, maar het effect is, vind ik, erg leuk en mooi geworden. Dit is ook nog geschikt om samen met je kind te doen, daar gaat het uiteindelijk ook om, lekker samen kliederen. Je kan ook glitters gebruiken in plaats van folie.

paaseieren schilderen

Plastic eieren

Ook koop altijd lege ei hulzen van plastic, van die surprise eieren zonder inhoud. Zo kan ik daar zelf wat in doen. Op die manier kunnen we veel eieren verstoppen zonder dat ze allemaal van chocolade zijn. Dat zou ze wel willen natuurlijk, maar gezond is anders. 1 zak vind ik meer dan genoeg en de rest zijn kleine cadeautjes. Van haarspeldjes tot gummetjes. Veel haal ik bij de action, maar ook Kruidvat, Kik, Wibra, Zeeman en Etos hebben leuke dingetjes. Deze keer heb ik een Elsa vlecht gevonden, een konijnen klik armband en stickers doen het ook altijd goed.

Ondanks het hele corona gebeuren gaan wij een leuke Pasen hebben en ik hoop jullie ook.

Lees ook de andere paasblogs op What’s on mama’s mind

Simpel knutselen voor Pasen
Paastak versieren
Paastak maken met touw

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *