Hellendoorn met Corona maatregelen

Avonturenpark Hellendoorn opende haar deuren op donderdag 21 mei weer, vanaf die datum konden gasten weer veilig genieten van alle avonturen die Avonturenpark Hellendoorn te bieden heeft. Maar hoe werkt dat nou en voelt dat echt veilig en net zo ontspannend als voorheen? Op basis van de richtlijnen van het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is het park anderhalvemeter-klaar. Wij testten Hellendoorn met Corona maatregelen uit op 5 juli 2020. Dit was de zondag in de eerste week van de zomervakantie in het Noorden van het land. Wij verwachtten dat het best wel druk zou kunnen zijn, hoe zou het dan gaan met de 1,5 meter afstand? Eropuit tijdens Corona in Avonturenpark Hellendoorn.

Wij zijn zeer enthousiast over hoe Hellendoorn het geregeld heeft met de Corona maatregelen en extra punten voor hoe schoon ze de wc’s houden!

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn met Corona maatregelen

Wat is er anders, hoe zijn de wachttijden, waar moet je op letten? Kun je gewoon naar de wc en naar restaurants? Heel veel vragen kreeg ik, die hoop ik in deze blog allemaal te beantwoorden. Ook deze vraag hieronder die ik regelmatig gesteld krijg, voor welke leeftijd is Avonturenpark Hellendoorn leuk? Ik schreef daarover eerder een bezoek over bezoek aan het pretpark met jonge kinderen en daar vertelde ik over de attracties per lengte.

Avonturenpark Hellendoorn welke lengte?

Voor welke leeftijd is Avonturenpark Hellendoorn leuk?

Voor welke leeftijd is Avonturen Park Hellendoorn leuk? Deze vraag is mij al heel vaak gesteld en daar schreef ik vorig jaar een uitgebreide blog over die nog steeds actueel is. Hoewel mijn kinderen inmiddels 4 en 6 jaar zijn en de oudste langer is dan 120 cm. Mijn zoontje mocht daardoor ook in de achtbaan over de kop, maar dat heeft hij nog even laten gaan, haha.

Wat is er veranderd?

Online reserveren

Online reserveren is voor alle uitstapjes sinds Corona een must. Dat betekent niet dat je niet last-minute kunt bedenken waar je heen wilt. Want, veel parken hebben nog wel plek op de dag dat je wilt gaan. Laat je daardoor niet afschrikken. Bij de Efteling is dit anders. Uiteraard wie tijdig reserveert heeft de garantie van een plekje, uiteraard.

Een kaartje koop je dus online, dit geldt ook voor een parkeermunt. Je koopt een tijdslot vanaf wanneer je naar binnen mag. Je hoeft niet eerder dan de normale sluitingstijd het park te verlaten. Ze managen met het tijdslot echter voor de doorstroom en de wachtrijen bij de ingang.

Het heeft ook voordelen, daar waren we eerder ook al achter gekomen, want online een kaartje kopen maakt het dat je veel sneller door een rij heen gaat, dan dat er nog allerlei handelingen, zoals betalingen, verricht moeten worden. Je scant het ticket en kan naar binnen.

1,5 meter signalering en looproutes

Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn met Corona maatregelen heeft als grootste verandering, vind ik, dat je een looproute hebt. Je maakt een rondje door het park en dit is grotendeels éénrichtingsverkeer. Een voordeel, je ziet meteen het hele park. Een nadeel was dat mijn dochtertje redelijk snel al naar de wc moest. Toen konden we volgens de looproute niet meer terug naar het begin, waar ze eigenlijk graag in een attractie hadden gewild. Nu was het, één heel rustig, dus had het gekund om even snel weer naar de attractie te kunnen gaan en twee: het is niet zo heel ver lopen en we hebben de attractie op het eind alsnog gedaan.

De looproutes waren heel duidelijk aangegeven, het was overzichtelijk en het werkte goed. Wij hebben het als heel fijn en veilig ervaren.

Handenwasgelegenheid op veel plekken

Avonturenpark Hellendoorn

Op heel veel plekken in het park staan wasbakken, verrijdbare wastafels met zeep, stromend water en papierendoekjes. Zo kun je regelmatig je handen wassen. Toen wij in Toverland met corona maatregelen waren toen stond er vooraf in de rij en na een attractie handalcohol, dat heeft Avonturenpark Hellendoorn niet. Dat zou wel een goede toevoeging zijn, vind ik. Maar, de wastafels zijn prettig en het is goed dat het er staat.

Minder mensen per attractie

Avonturenpark Hellendoorn

Er kunnen op moment minder mensen in een attractie. De 1,5 meter afstand wordt ook gehouden in sommige attracties. Waardoor je dus niet meer met een heleboel mensen tegelijk in de attracties gaat. Hierdoor duurt het wachten soms toch wat langer, dan je zou verwachten. Je ziet dan weinig mensen in de rij, maar omdat er steeds een rij stoelen vrij gehouden moet worden tussen huishoudens kan het zijn dat je wat langer wacht. Echter bij ons was het behoorlijk rustig en hebben we amper gewacht.

Bij sommige attracties ging het wel heel snel met de rij. Daar konden het gewone aantal mensen in de attracties, maar doordat de rij 1,5 meter afstand per gezin hanteerde leek de rij veel langer dan dat hij duurde.

Kan je gewoon naar de wc in Hellendoorn?

Over naar de wc gaan hoef je je geen zorgen te maken, dit had Avonturenpark Hellendoorn superstrak geregeld. Voor de wc’s staat een stoplicht. Bij groen licht mag je naar binnen, bij rood licht zijn de wc’s bezet. Ik heb continu schoonmakers in de toiletten gezien, dit werd heel uitvoerig gedaan. Ook was er alcohol om de wc’s te poetsen. Hier scoort Avonturenpark Hellendoorn heel veel bonuspunten. Een schone wc is zo fijn en dit hadden ze echt op orde.

Avonturenpark Hellendoorn

Eten in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn heeft een aantal restaurants, hier kon je eten bestellen en op het terras zitten. De plekken op het terras waren schoon en de bestellingen werden hygiënisch klaar gemaakt door personeel met handschoentjes aan.

Houden mensen rekening met de maatregels?

Dat is toch wel een puntje. Hoewel het rustig was in het park en er dus weinig mensen waren om bovenop je lip te gaan staan, heb ik het gevoel gehad dat vel mensen wel rekening hielden met de maatregels. Er werden twee tiener meisjes in de rij van een attractie aangesproken door een medewerker omdat ze meerdere keren tegen de looprichting in het park aan het lopen waren. Daarnaast werd ook door personeel gevraagd om goed afstand te houden tot hen. In de rij staan lijnen op de grond, waarachter de volgende bezoeker moet wachten. Dit was heel helder en zeer prettig.

Open sinds hemelvaart 2020

Avonturenpark Hellendoorn wildwaterbaan

Met Hemelvaart 2020 werd het park geopend. René Peul van het Avonturenpark was destijds blij met de datum: “We staan te popelen om onze gasten vanaf Hemelvaart weer te mogen verwelkomen in Hellendoorn. Wat hebben we ze gemist!”. Het Overijsselse pretpark moest noodgedwongen haar geplande opening uitstellen en lange tijd was onduidelijk wanneer de achtbanen en overige attracties weer zouden gaan draaien. Peul vervolgt: “Het waren natuurlijk geen fijne weken, maar aan de andere kant ligt het Avonturenpark er nu nog mooier bij door al het extra werk wat we tijdens de gesloten periode hebben kunnen uitvoeren. We kunnen niet wachten om dat aan onze gasten te tonen. Ook aan de nieuwe attractie Jungle Expedition hebben we nog wat extra’s kunnen toevoegen”.

Het bekend maken van de openingsdatum heeft wat langer op zich laten wachten, maar dat was een bewuste keuze volgens Peul. “We wilden niet overhaast te werk gaan en het Avonturenpark openen zonder optimaal voorbereid te zijn en vooraf goed te testen. Samen met de veiligheidsregio en burgemeester hebben we verantwoorde stappen gezet naar een gecontroleerde opening. We zijn er klaar voor!”

Avonturenpark Hellendoorn het drakenei

Veilig samen uit protocol

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattracties, waaronder Avonturenpark Hellendoorn, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf. Het biedt gasten drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

1) We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Je reserveert online je ticket.

2) We zorgen voor voldoende en heldere informatie
Op locatie wordt gezorgd dat er voldoende en heldere informatie aanwezig is door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Het personeel is bovendien goed getraind en attendeert gasten op de afspraken.

3) We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten. Indien nodig worden er persoonlijke beschermingsmaterialen ingezet.

Bekijk het ook in onderstaande video waar het duidelijk uitgelegd wordt:

Over Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows op avontuurlijke families. Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedere leeftijd een dag vol avontuur en onderscheidt zich door de gemoedelijke sfeer, korte afstanden tussen de attracties, een rookvrije omgeving en geen lange wachtrijen. Het park is geopend t/m 1 november en is enkele doordeweekse dagen gesloten in het voor- en naseizoen. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis entree. Online entreetickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16,95.

Avonturenpark Hellendoorn is onderdeel van een internationale groep van 15 vrijetijdsparken onder de naam Looping Group. De parken binnen de groep kenmerken zich door een sterke regionale binding en een trouwe bezoekersgroep.

Kijk voor een overzicht van prijzen, openingstijden, attracties en shows op www.avonturenpark.nl

Lees ook:

Avonturenpark Hellendoorn met kleine kinderen

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *