Het Grote Geschiedenis Doeboek: graven naar schatten

De afgelopen weken hebben veel ouders niet alleen thuis moeten werken maar ook thuisonderwijs moeten verzorgen. Hoewel kinderen nu weer voor 50% naar school zijn, rust er nog steeds een stukje thuisonderwijs op de schouders van ouders. Ben je al door de onderwijsstof heen, of vind je het juist wel leuk om de kinderen iets anders aan te bieden. Die Doeboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar is een echte aanrader.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Het Grote Geschiedenis Doeboek: graven naar schatten

Even klaar met het thuisonderwijs? Laat uw kind dan op ontdekkingstocht gaan door de geschiedenis! Waarom stopten de Egyptenaren hun piramides vol met waardevolle schatten? Wie was er zo mooi dat de Grieken een oorlog om haar begonnen? En wat kun je vinden als je in Nederland naar oude schatten graaft?

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Graaf mee naar historische schatten!

Met Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven! gaan kinderen op zoek naar de mooiste historische schatten. Maak je eigen bottenketting, duik naar schatten op de zeebodem en bouw je eigen vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Het Grote Geschiedenis Doeboek neemt je mee op een reis door de wereldgeschiedenis van de Prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Het boek staat bomvol weetjes, quizzen, puzzels en knutsels waarmee kinderen alles leren over geschiedenis – en ze ondertussen urenlang plezier hebben.
Nieuwe editie: Schatgraven! Van de makers van Historisch Nieuwsblad
Na drie succesvolle edities staat het nieuwste doeboek in het teken van schatgraven, met talloze historische feitjes, spannende puzzels en sterke verhalen. Kinderen maken kennis met onder meer de Egyptenaren, Etrusken, Vikingen, ontdekkingsreizigers en goudzoekers.

Over Het Grote Geschiedenis Doeboek

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde boek is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Het doel is om op even speelse als inhoudelijke wijze te laten zien hoe mooi, verrassend en spannend geschiedenis is. Door de aansprekende tekstjes en de vele doe-opdrachtjes leren kinderen verrassende feiten over de fascinerende geschiedenis. Kenmerkend voor Het Grote Geschiedenis Doeboek is de aandacht die besteed is aan zowel de kwaliteit als de speelse vormgeving.

Het Grote Geschiedenis Doeboek

Over de makers

Al meer dan 25 jaar richt Historisch Nieuwsblad zich op het vertalen van geschiedenis naar een breed publiek. Door het maken van het maandelijkse tijdschrift en de jaarlijkse Historische Scheurkalender, maar ook door het organiseren van het Geschiedenis Festival, collegedagen, historische reizen en andere spraakmakende evenementen. Met Het Grote Geschiedenis Doeboek wil de redactie ook de generatie van de toekomst aanspreken en op een verantwoorde manier de interesse in het verleden bij hen vergroten.

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Schatgraven! is te bestellen via www.historischnieuwsblad.nl/doeboek en verkrijgbaar in boekhandels en kwaliteitskiosken.

Lees ook:
Doeboeken voor kleuters
Denkspellen voor jonge kinderen
Bekijk het overzicht met kinderboeken

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *