Lamazuna duurzame badkamerproducten

Een beter milieu begint bij je zeep… dat is een beetje de slogan van de nieuwe trend, die ik eigenlijk wel positief vind. Hoewel shampoo in een fles eigenlijk wel wat praktischer is dan een stuk zeep dat uit je handen glijdt of zich naar je zeepbakje vormt, waardoor het vastplakt. Het is beter voor het milieu. Een shampoo bar is eigenlijk gewoon haarzeep een stuk zeep voor je haar. Ik schreef een tijdje terug al over hoe ik wattenschijfjes en wattenstokjes de deur heb gewezen en ook geen plastic rietje heeft bij ons in huis het daglicht nog gezien.

Bij Lamazuna komt er geen plastic fles aan te pas als het om je haar verzorgen gaat. De meest lekker ruikende zeepblokken voor allerlei doeleinden in de badkamer. Je haar wassen, conditioner, maar ook als crème.

Lamazune shampoo bar

Hoe was je je haren met een Shampoo Bar?

Het is even wennen om je haren te wassen met een blokzeep, dat in eerste instantie heel hard lijkt en weinig shampoo lijkt af te geven. Totdat het nat wordt. Spoel eerst je haren goed uit onder de douche, tot je haar helemaal goed nat is, houd vervolgens de shampoo bar onder de het stromende water in je handen, tot het een beetje gaat schuimen. Het schuimen is het teken dat de shampoo bar op je haren kan. Beweeg met je het zeepblok over je haren op je hoofd. Leg het blok weg en masseer het nog even verder in het haar. Nu rest alleen nog het uitspoelen en afdrogen.

Lamazuna duurzame badkamerproducten

Het Franse skincare merk Lamazuna heeft de missie om je badkamerrituelen te verduurzamen. Oprichtster Laëtitia van de Walle vond dat alle producten die we gebruiken om onszelf schoon te houden schoner, gezonder en ecologischer gemaakt konden worden. Dit heeft geresulteerd in een volledig assortiment voor een zero waste skin care routine. Van heerlijke gezichtsreiniging in blokvorm, tot geurende shampoo bars, tandapastalolly’s en scheermesjes, allemaal vervaardigd in Frankrijk. Ik heb een aantal van de Lamazuna duurzame badkamerproducten mogen uitproberen. En ik was er heel enthousiast over. Ik hoop dat we toe kunnen werken naar zero waste en alle beetjes helpen. Als je ziet hoeveel flessen shampoo er in mijn voorraadkast staan en hoe slecht dat eigenlijk is voor het milieu. De lamazuna duurzame badkamerproducten nemen ook nog eens minder plek in, dus alleen maar winst!

Laëtitia van de Walle ontdekte dat bijna alle producten die we in de badkamer gebruiken schadelijke stoffen bevatten, van plastic zijn gemaakt of producten zijn die we na eenmalig gebruik weer weggooien. Dat kon anders, producten die zo dicht bij onze blote huid komen moesten schoner, gezonder en ecologischer gemaakt kunnen worden. In 2010 waren duurzame skincare producten nauwelijks nog te vinden, waardoor Laëtitia zelf het voortouw nam en Lamazuna oprichtte.

Lamazune shampoo bar

Verkrijgbaarheid Lamazuna

Lamazuna heeft inmiddels meer dan 600 verkooppunten in Frankrijk en komt nu ook naar Nederland. Het skincare merk is onder andere online verkrijgbaar via lamazuna.fr en via verschillende resellers. In juli dit jaar zal Lamazuna een pop-up boutique in Nederland openen, gepaard met de lancering van de Nederlandse website.

Over Lamazuna

Laëtitia van de Walle, oprichtster van Lamazuna, besloot in 2010 haar wattenschijfjes en reinigingslotion te vervangen door ultrazachte duurzame microvezeldoekjes die keer op keer te gebruiken zijn. Ook haar vrienden vonden het een groot succes. Laëtitia vond dat haar afvalvrije filosofie breder gedeeld kon worden. Dit resulteerde in een merk met de vrolijke naam Lamazuna, wat ‘mooi jong meisje’ in het Georgisch betekent. Het assortiment is inmiddels uitgebreid van herbruikbare reinigingsdoekjes naar veel meer producten die je helpen je badkamerrituelen te verduurzamen. Het sleutelwoord van het Franse Lamazuna is « écolonomique », dat staat voor het creëren van innovatieve producten die geen gevaar vormen voor de gezondheid en een mooie, duurzame economie voortbrengen.

Lees ook:
Gebruik herbruikbare wattenschijfjes
Wasbare luiers versus wegwerpluiers
Tupperware komt met herbruikbaar rietje

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *