Het juffen afscheidscadeau

Bij mijn kinderen op school mag je geen afscheidscadeautjes geven, daar wordt nadrukkelijk om gevraagd in de nieuwsbrief. Het is niet nodig vindt school. Wel mag je iets tekenen of knutselen. Daarom heeft mijn dochtertje armbandjes geknutseld voor de juffen. Kim van Smeerdijk, die regelmatig blogs voor ons schrijft, vertelt hoe zij het op de school van Nikita in Almere aanpakken en geeft ze leuke tips wat je kan maken met de klas of zelf als juffen en meesters cadeau.

afscheidskado juf

Het juffen afscheidscadeau voordat de zomervakantie begint

De zomervakantie staat voor de deur dat betekent dat er weer aan de juffen gedacht moet worden. Volgend schooljaar heeft ze weer een nieuwe juf en dus nemen we op gepaste manier afscheid van haar huidige juf, doormiddel van een zelfgemaakte knutsel en zelf uitgekozen cadeautje. Niet te duur en niet te ingewikkeld. Vorig jaar hadden we thee in een mooi potje met een koekje waar de foto van Nikita op stond.

Dit jaar wilde ze, omdat juf gek van dolfijnen is, een dolfijnensleutelhanger kopen ( kwamen we toevallig tegen). Plus  we doen een gezamenlijk klassen cadeau zodat juf niet 30 douchegel krijgt.

Gezamenlijk cadeau voor de juf

Alle kinderen uit de klas van Nikita hebben ook meegewerkt aan een gezamenlijk klassen cadeau voor de juf. Alle kinderen hebben een tekening van zichzelf gemaakt met naam. Deze tekenen hebben we op een snijplank laten graveren en overhandigen we aan de juf. Een mooi aandenken aan klas 3B. Hopelijk vindt de juf het net zo leuk als dat wij het vinden. Het is in elk geval een heel mooi en persoonlijk juffencadeau namens de hele klas.

Juffendiploma en andere gepersonaliseerde cadeaus als afscheidscadeau

rapport juf
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook een juffendiploma om zelf in te vullen vind ik een leuk idee . Een lief aandenken en een groot compliment. Ook een zelfgemaakte boekenlegger is leuk, als de juf natuurlijk van lezen houdt. Ook zijn gepersonaliseerde items zoals een beker voor de koffie of een stempel  waarmee de juf het werk mee goed kan keuren, zijn leuke cadeaus. Laat ze met kledingstiften iets tekenen of schrijven op een etui, dan maak je ook weer een persoonlijk cadeau, dat nuttig is, omdat de juf vaak wel een etui kan gebruiken.

Vorig jaar heeft de voorgaande klas een fotolijst met gedroogde bloemen, die ze zelf geplukt en gedroogd hadden, gegeven als herinnering.

Als je kind al kan schrijven laat het dan zelf iets schrijven voor de juf zodat het echt een cadeautje vanuit hun zelf is. Hoe persoonlijker hoe leuker naar mijn mening. Genoeg leuks om te maken en geven dus.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *