Tips voor de hitte met je baby

What's on mama's mind sandalen shoesmeWat een warmte! Die dikke winterjas verruilden we binnen twee weken met zomerse sandalen. Hoe snel kan het gaan? Ik wil er eigenlijk niet over klagen, want ik ben er zoooo blij mee. Maar doe het toch..nee grapje, doe ik niet.

Wel geef ik graag wat tips voor je kleintje met deze warmte, want die tips had ik zelf ook wel weer even nodig. Onze stoere peuter van twee en kleine meid van zes maanden hadden het allebei erg warm deze dagen en ze hadden er ook wel een beetje last van.

Je kunt ook veel vragen hebben. Is het niet te warm voor mijn kleintje? Krijgt hij wel genoeg vocht binnen? Wel of geen lakentje? Wel of geen rompertje aan? Et cetera. Die warmte is voor ons ook weer even wennen, maar aan het einde van de zomer ben je ook een hitte-professional.

Tips bij zomerse temperaturen.

1. Zonnebrandcrème.
Het lijkt zo vanzelf sprekend, maar voor het je het vergeet benoem ik het toch even. Factor 50 smeer je Naïf zonnebrandeen paar keer per dag op je kleintje. Zelfs als ze onder een parasol liggen of in de schaduw. UV straling kan weerkaatst worden via stenen en ramen of door het parasoldoek gaan. Dus vergeet niet te smeren. Een tip, in een tip: Naïf zonnebrandcreme.

2. Petjes of andere hoofddeksels
Zet je kleintje iets op zijn of haar hoofd. Een petje of een hoedje of een bandana. Soms zijn de haartjes nog zo dun op hun hoofd, zet daar liever iets op. Ook houdt het vaak de zon uit de ogen.

3. Houdt ramen en gordijnen dicht
Het is verleidelijk om alles open te doen. Het is mooi weer, dus je wilt er graag optimaal vaan genieten, maar het blijft vaak koeler in huis als je alles dicht houdt.

4. Goed drinken
Je kunt je baby wat vaker aanleggen bij borstvoeding, zodat hij voldoende vocht binnenkrijgt. Drink zelf een liter meer dan normaal. Geef je flesvoeding dan kan je zo’n 10 tot 20 cc extra water bij het flesje doen. Een peer is wat vochtiger dan een banaan, dus kies eventueel daarvoor als fruithapje. Voor je peuter of kleuter kun je zorgen dat hij de hele dag bij drinken kan komen. Dus zet een glas water of diksap binnen handbereik van je kleintje, maar bied het ook wat vaker aan. Je kunt ook waterijsjes geven, dat creëert ook extra pret.

5. Kleed luchtig
Je kunt je kleintje in plaats van een rompertje een broekje met een tshirtje aantrekken, dat is een stuk luchtiger. Trek eventueel alleen een luiertje aan in een zomerslaapzak. Let wel op dat je kleintje niet op de tocht slaapt. En verder? Lekker blote voetjes!

6. Zorg voor een koele plek
What's on mama's mind babyloniaHet is lekker om met je kleintje naar buiten te gaan. Zorg dat ze in de schaduw kunnen spelen. Bij ons in de tuin is het de hele dag volop zon. We hebben echter nog geen parasol, dus waren we dit weekend creatief. Van de droogmolen in de tuin, maakte ik een grote parasol. Een paar hydrofiele doeken over de molen heen en tada een schaduwplekje. Ook had ik een badje opgezet en gaf ik mijn baby’tje een nat doekje waarop ze kon sabbelen.

7. Zoek de schaduw op
Het is voor je kleintje misschien te warm om in de tuin te spelen of naar het strand te gaan. Ga op het heetst van de dag (als ze dan niet al lekker slapen) eens naar het bos.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *