Hoe belangrijk is je telefoon voor jou?

What's on mama's mind scooter bellerToen ik 13 was had ik mijn eerste mobiele telefoon. Dat was toen nog vrij uniek. Nu hebben kinderen van soms slechts 6 jaar al een eigen telefoon. Bizar of normaal? Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet vinden. Het is soms een doorn in je oog, maar het is ook wel heel makkelijk!

Ik heb voor het eerst echt een telefoonhoesje nodig

Een risico met je telefoon en kids is dat hij valt en kapot gaat. Ik had nooit hoesjes om mijn telefoon, maar sinds enkele maanden wel. Beide kids hebben bij mij al bijgedragen aan een kapotte telefoon. In een jaar tijd ben ik aan mijn derde Iphone bezig. Die zit veilig in een hoesje.

Die van mij is dus goed verpakt in een hoesje dat voor en achterkant beschermt. Aangezien hij, bijvoorbeeld vorige week al, twee keer van best een afstand is gevallen, heb ik al dankbaar gebruik van gemaakt. Niet verkeerd om eens naar telefoonhoesjes te kijken.  Hier verkopen ze bijvoorbeeld Iphone 7 hoesjes. Ik weet niet welk merk of type jij hebt, maar ze hebben genoeg.

Verslaving aan je telefoon

Af en toe merk ik dat ik zelf wel een beetje verslaafd ben aan dat ding. Er is iets wat het nodig maak dat je continu kijkt naar Whatsapp-berichtjes, alsof je binnen een paar minuten moet reageren. Vervolgens wacht je de reactie van de ander weer af en voor je het weet is er een uur om.

Natuurlijk, doordat ik blog maak ik veel foto´s en ben ik heel veel bezig met social media, dat doe ik allemaal via mijn telefoon. Daardoor heb ik hem ook veel in mijn handen, soms iets te veel. Ik let er de laatste heel erg om dat ik het niet te veel doe waar mijn kinderen bij zijn. Zodra je met je telefoon bezig gaat kan je er helemaal in verdwijnen, merk ik. Dat is best beangstigend.
Daarnaast vind ik het ook zielig voor mijn kids. Ze zijn aan het spelen en zoeken tijdens het spelen regelmatig oogcontact. Ze willen even laten zien dat ze er zijn. Vervolgens zit jij in je telefoon. Dat is niet echt een manier waarop ik met mijn kinderen wil omgaan.

Vroeger lazen we de krant

Hoe ging dat vroeger dan? Was het anders dat papa of mama een krant aan het lezen waren? Volgens mij niet hoor, maar dat betekent niet dat je dat nu de hele dag moet doen.

Het is ook niet allemaal negatief. Je kan samen met je kids leuke filmpjes maken en bekijken. Mijn zoontje vindt het erg leuk om een filmpje van zichzelf terug te kijken. Bijvoorbeeld van dat hij aan het schommelen is of een lachsalvo met zijn zusje heeft opgezet. Ook kan je je kindje soms even de telefoon geven om een filmpje te kijken als ze iets te lang moeten wachten op saaie momenten of wanneer je even druk bent. De telefoon als oppas dus, haha.

Daarnaast heb je doordat je foto’s kan maken met je telefoon veel meer materiaal voor het vullen van je fotoboek.

Een goede balans vinden is belangrijk. Schermouders krijgen schermkinderen wordt er gezegd. Dus ben jij altijd met je telefoon bezig, dan zal je kindje hoogstwaarschijnlijk het voorbeeld volgen. Wil je dat niet? Dan kun je er het beste zelf wat aan doen.

Je hoeft nu niet allemaal je telefoon weg te doen. Het merendeel van mijn bezoekers leest immers mijn blogs via de telefoon. Dat zou ik geen goed idee vinden dus, haha.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *