Houd je kindje gezond

What's on mama's mind schortje ZosanHet is nu al een tijdje weer erg mooi weer. Zo fijn, voor mijn gevoel is alles beter met mooi weer. Hoewel ik de herfst en winter allebei ook leuke seizoenen vind (op te veel regen na), zie ik wel op tegen de snotneuzen en verkoudheden. In het najaar zijn de kinderen toch wel vaker ziek.

Wat doe jij er zelf aan om je kindje gezond te houden?
Wij zijn wel altijd bezig met zoveel mogelijk gezonde voeding. Bijvoorbeeld twee stuks fruit op een dag; vitamines binnen krijgen. Over vitamines gesproken. Tot een leeftijd van 4 jaar wordt geadviseerd vitamine D bij te geven. Wij doen dat altijd trouw. Oke, we vergeten het heus weleens een keertje, maar over het algemeen krijgen ze elke ochtend een lepeltje vitamine D.

What's on mama's mind staafmixerIk geef ze geen andere vitamines of supplementen. Daar ben ik verder ook niet zo in thuis. Maar als het goed is krijgen ze genoeg binnen met het eten. Zelfs als ze niet zulke grote eters zijn. Of heb ik het mis?

Regelmatig krijgen ze appelstroop ( uit blik) op brood. Zoet, maar bevat wel ijzer. Mijn dochtertje van 10 maanden eet haar groenten (nog) heel goed. Ze vindt bijvoorbeeld wortels, aubergine en courgette heel lekker. Mijn peuterpuber zoontje van 2 jaar en 9 maanden die laat ze echter graag liggen. Hopelijk verandert dat binnenkort. Ik zal ook eens zoeken op recepten om groenten te verbergen in eten. Misschien dat dat helpt. Een courgettecake bijvoorbeeld. Toch denk ik dat hij genoeg binnenkrijgt.

Ze krijgen bij ons zo min mogelijk toegevoegde suikers. Gewone yoghurt als toetje bijvoorbeeld, geen smaakjes. Beter voor de tanden en sowieso gezond.

Ouders
What's on mama's mind knijpzakjesHoe is dat bij jezelf? Eet je ook gezond? Wij eten denk ik behoorlijk gezond. Al moet ik zeggen dat ik wel minder eet door de kinderen momenteel. Hoe vaak ik wel niet onderbroken word doordat ik ergens moet helpen, als ik net een boterham wil smeren. Of tijdens het avond eten, dan ben ik vooral druk met voeren van m’n baby’tje (nog maar een maand is ze een baby!)

Volwassenen hebben vaak last van hun darmen. Klachten door bijvoorbeeld voeding. Alleen op m’n werk al zijn mensen zo veel bezig met voedingen tegenwoordig. Minder suikers, meer vezels, minder melk, minder vet. Er wordt van alles geëxperimenteerd qua diëten en niet om af te vallen, maar om gezond te leven. Ik vind het wel een goed teken. Ook goed om te horen dat veel ouders al jong kinderen gezonde eetgewoontes aanleren.

Google jij je klachten of bezoek je medische websites? Op darmklachten.nl kun je bijvoorbeeld eenvoudig vanuit huis een onderzoek laten doen naar je darmen. Tegenwoordig zijn er steeds meer van die mogelijkheden voor thuistests, ben benieuwd of je daar gebruik van zou maken.

Het is nu 10:00 uur. Tijd voor het fruithapje van de kids. En ik ga zelf ook wat gezond fruit mee-eten.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Houd je kindje gezond

  Nathalie

  (8 september 2016 - 20:45)

  Ik doe eigenlijk niets speciaals. Wel fruit en groenten geregeld, niet teveel suikers maar voor de rest…

   mamasmind

   (9 september 2016 - 20:51)

   Dankjewel voor je reactie! Leuk om te lezen. Lekker met de pot mee-eten dus. Vindt hij het lekker groenten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *