Je eigen kookstel als je gaat kamperen

Is kamperen wat voor jou? Ik dacht altijd van niet, maar sinds we een mooie kampeertent hebben en jonge kinderen die een camping geweldig vinden, zijn wij ook om. Er komt echter wel heel wat bij kijken als je gaat kamperen, als het om de hoeveelheid spullen gaat. Je hebt meer nodig dan een tent en een luchtbed, hieronder een overzichtje van handige spullen als je gaat kamperen met een eigen tent. Ik soms wat grote dingen op, nog los van de kleine details, want als je zelf gaat koken dan heb je ook nog olie of boter en kruiden nodig, of noem maar op. Ik heb het over de middelen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat neem je mee als je gaat kamperen met je eigen tent?

Natuurlijk komt op 1: de tent zelf. Wij hebben een grote tent van Coleman: De Coleman BlackOut tent – Castle Pines 6L. De Castle Pines™ 6L is een ruime familietunneltent, gemakkelijk op te zetten, die u een comfortabel leef- en slaapgedeelte in de openlucht biedt. De BlackOut Bedroom® zorgt ervoor dat u en uw gezin die extra portie broodnodige slaap krijgen. De revolutionaire extra grote BlackOut Bedrooms blokkeren tot 99% van het daglicht voor een langere slaap en helpen ook om een comfortabele binnentemperatuur te behouden, waardoor de slaapkamers van de tent overdag tot 5 graden koeler zijn en ’s nachts tot 1 graad warmer. 

Hieronder een handige lijst:

coleman sound and light
  • Luchtbedden om op te slapen. Als je een langere tijd dan een of twee nachtjes gaat slapen adviseer ik om te kijken naar een bedje met een lattenbodem of een veldbed, mijn rug kan het immers niet aan om een nacht te slapen op een luchtbed, laat staan een week of meer.
  • Koelkastje of koelbox, tegenwoordig heb je koelboxen die tot wel 5 dagen kunnen blijven koelen, zonder aangesloten te zijn op stroom. Ook heb je koelkastjes die je op stroom via je auto dan wel het elektriciteitsnet kunt aansluiten.
  • Kookstel – bijvoorbeeld op gas en bijbehorende pannen. 1 of 2 pansmaaltijden zijn populair op campings.
  • Servies – voorkeur voor herbruikbare plastic borden, bekers en bestek, een broodmes en een fruitschilmesje, kaasschaaf en opscheplepels.
  • Kast – je kan natuurlijk prima uit je koffer of tas leven, maar soms is het wel makkelijk om dingen te ordenen, je hebt mooie tentkastjes, die opblaasbaar of uitvouwbaar zijn.
  • Kleed – fijn als je niet veel rotzooi meeneemt je tent in, veeg je voeten vooraf af, zorg wel dat je kleedje droog ligt bij regen
  • Veger en blik plus bezempje – hoe dan ook loop je gras of zand mee je tent in, dus een bezempje om je tent van het zand te ontdoen is een aanrader, ook handig voor wanneer je je tent weer gaat opruimen. Zorg ook dat je iets hebt om je tent droog te maken na het afbreken
  • Licht – verlichting is ook erg handig in je tent. Ik heb overigens ook nog eens de perfecte kampeerlamp, daar zit een ingebouwde bluetooth speaker in!
  • Stoelen – campingstoeltjes die lekker zitten zijn een must. Niks zo vervelend als je niet kan ontspannen. Je wilt graag even rechtop zitten na een nacht slapen in een tent. Comfortabele campingstoelen zijn de moeite waard om in te investeren.
  • Camping tafel – wij hebben een invouwbare picknick tafel met bankjes. Voor de kinderen zit deze perfect, wij zetten er comfortabele deck chair camping stoelen aan, maar de tafel is zo klein en plat dat het ideaal blijft om deze mee te nemen. Hebben we overigens voor 10 euro gekocht via marktplaats, 4 jaar geleden en dus al een aantal jaar plezier van!

Koken op vakantie

Koken op de camping kunnen wij op een campingas kitchen 2 grill & go kookstel. Je kan daarbij kiezen tussen koken op een kookstel werkend op een cilinder of een cartouche. In zowel een cilinder als een cartouche zit gas. Een cilinder koop je en is van jezelf, zodra hij leeg is ruil je hem extra om voor een volle cilinder gevuld met gas, je betaalt voor de gasvulling. Een cartouche (of cartridge) is speciaal ontwikkelt voor Campingaz producten. Het is een mengsel van gas en propaan. Je kan de cilinder met een kliksysteem tussentijds loskoppelen en later weer aansluiten.

Campingaz Kookstel

Campingaz Camping kitchen 2 grill & go

Wij hebben een Camping Kitchen 2 Grill & Go van Campingaz ontvangen om uit te proberen, een compact en makkelijk draagbeer (redelijk licht) kookstel met twee branders; waardoor je eenvoudig complete maaltijden bereidt. Daarbij wordt het toestel ook geleverd met een verwisselbare en verwijderbare grillplaat en plancha van geëmailleerd staal, waardoor je de flexibiliteit hebt om je eten te koken, te bakken of te grillen tot in de perfectie.

Campingaz kookstel grill en go

Wat ik ideaal vind is dat er een draagtas bij zit, je hoeft het dus niet in een doos te bewaren en kan het makkelijk inpakken en meenemen. De tas houdt elk los element bij elkaar en beschermd wanneer het niet in gebruik is. De Camping Kitchen 2 Grill & Go is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, werkend op een cilinder (€ 179,99) of op een Campingaz CV470 cartouche (€ 189,99).

We wensen je heel veel kampeerplezier!!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *