Jul & Julia Zomerweken Julianatoren in de zomervakantie

Vorig jaar gingen we op exact dezelfde dag, in de zomervakantie, naar Apeldoorn voor een bezoek aan Juliantoren. De vrijdag van de Vierdaagse in Nijmegen. Dit jaar zijn er ook weer de Jul & Julia Zomerweken en die willen wij niet missen! Lees je mee hoe het was afgelopen vrijdag?

Julianatoren Apeldoorn

Jul & Julia Zomerweken

Eerst even over de Jul & Julia Zomerweken. Wij komen er dan wel elke vakantie een keertje, maar jullie zijn misschien niet allemaal kind aan huis in de Julianatoren. Tijdens de Jul & Julia Zomerweken neemt het muizen tweetal de bezoekers mee op wereldreis in de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Tevens gaan bezoekers genieten van Jul’s Wild West Show, de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow. Uiteraard kan er ook volop worden genoten van de vele attracties, waaronder de Hoge Hoed; de nieuwe vrijevaltoren van pretpark directeur Meneer Kaasgaaf welke eerder dit seizoen werd geopend. Daar schreven wij ook al over.

Julianatoren de hoge hoed opening

Julianatoren Apeldoorn

Een bezoek aan de Julianatoren breng je in Apeldoorn. Het heeft een zeer groot parkeerterrein en ook nog een tweede terrein met een pendelbus.

Ervaringen Julianatoren met kleine kinderen

Wij bezochten afgelopen jaar al een aantal keer eerder Julianatoren. Lees hier over onze bezoeken:

Julianatoren Apeldoorn

De Hoge Hoed

In april werd de nieuwste attractie “de Hoge Hoed” geopend. Deze nieuwe attractie zit direct naast de entree in het park. En je ziet hem vanaf de straat waar het park aan vast zit.

Je ziet de blauwe pilaar meteen vanaf de weg, hij is 10 meter hoog en heeft leuke gele hoeden om zich heen. Helemaal in het thema van de hoge hoed.

Deze nieuwe ‘thrill ride’ attractie is speciaal voor de kids met stalen zenuwen! De vrijevaltoren is 10 meter hoog. Eenmaal plaatsgenomen, wordt iedereen langzaam omhoog getakeld. Bovenin blijft het bakje even hangen, waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort.

Showprogramma Julianatoren

Er zijn een heel hoop shows, ik bekeek het overzicht voor jullie en hier zien jullie welke shows er tijdens de zomerweken van 8 juli tot en met 1 september 2019 zijn. De meeste shows duren ongeveer 10 minuten. Cas de Ranger begint 29 juli 2019 weer!

Julianatoren Apeldoorn

Jul & Julia Openingshow

Voordat iedereen ’s ochtends het pretpark in kan, moet het natuurlijk wel worden geopend. Dat gebeurt elke ochtend met een spetterende openingsshow met Jul en/of Julia. Wees er dus op tijd bij! Na de show kun je natuurlijk met je muizenvriendje, Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin op de foto. Duurt ongeveer 10 minuutjes.

Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow

Mexico, mexico-o-oh 0! Mevrouw Suikerspin krijgt gegarandeerd het héle park aan het swingen. Je kunt gewoon niet stil blijven zitten als je het gezellige zomerse nummer ‘Mexico-o-oh’ van Mevrouw Suikerspin hoort. Samen met Jul & Julia zet ze het pretpark op de kop. Dans je mee? Duurt ongeveer 10 minuutjes.

Jul & Julia en de Reis om de Wereld

In de theatershow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’, gaan je vriendjes Jul & Julia samen met Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin op reis naar verre landen. En dat is niet om vakantie te vieren …. De boeven hebben namelijk weer iets nieuws bedacht om de baas van Kinderpretpark Julianatoren te worden. Kom jij je muizenvriendjes helpen om de boeven te slim af te zijn? Duurt ongeveer 25 minuten.

Meneer Kaasgaafs Limbo Show

Gooi de heupen maar los en dans en swing mee bij Meneer Kaasgaafs Limbo Show! Meneer Kaasgaaf houdt het limbo touw steeds iets lager wanneer de kleine bezoekers er al dansend en swingend onderdoor gaan. Duurt ook ongeveer 10 minuutjes.

Jul’s Wild West Show

Howdy cowboys en cowgirls! Beleef samen met Jul de Muis een spannend muzikaal avontuur in het Wilde Westen! Wil jij net als Jul een echte cowboy worden? Pak dan snel je lasso en je laarzen, en dans mee tijdens de swingende Wild West Show! Duurt ook ongeveer 10 minuten.

Dino & Dina Zomer Bouwspel

In de show ‘Dino & Dina Zomer Bouwspel’ gaan de kinderen, samen met Dino & Dina, op een spannend en leerzaam bouwavontuur. Dino & Dina zijn dol op bouwen, ze doen dat het liefst de hele dag. Maar wat zullen ze vandaag eens gaan bouwen? En welke blokken hebben ze daarvoor nodig? Al snel wordt duidelijk dat Dino & Dina de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. En als het bouwen is gelukt? Dan is het tijd voor de enige echte… Dino & Dina dans! 10 minuutjes.

Jul & Julia Zomer Swing- & Uitzwaaifeest

Na een lange dag vol speelplezier nemen Jul of Julia voldaan afscheid van alle bezoekers. Ze vertellen wat ze allemaal hebben beleefd die dag en natuurlijk zijn ze ook benieuwd naar jullie verhalen! Je kunt nog één keer mee swingen en dansen met de leukste Julianatoren liedjes en dan is het toch écht tijd om afscheid te nemen. Mocht je nog niet met je muizenvriendje(s) op de foto zijn geweest, ga dan na de show naar de meet & greet onder de Julianatoren! Ook 10 minuutjes.

Entreekaartjes, parkeren en lunch Julianatoren

Openingstijden en parkeren

Julianatoren meivakantie 2019

Openingsdagen Julianatoren in 2019

19 april t/m 1 september
6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 september
4, 5, 6 en 11 t/m 27 oktober

Pretpark openingstijden

10:30 – 17:00 uur (behalve een aantal zaterdagen, zie hieronder).
De kassa gaat open vanaf 10:00 uur

Wij waren dit keer vroeg op het park dam gepland (de kassa gaat om 10:00 uur open en het park om 10:30 uur). Als Parkeerplaats 1 vol is, word je begeleid naar P2, wat iets verderop ligt. Daar kun je met de blauwe of roze bus naar het park. Deze rijden ’s morgens naar het park en gaan vanaf 15:00 uur weer terug vanaf het park naar de parkeerplaats. Ideaal, want zo heb je al een extra avontuur, nog voor je in het park bent en sluit je ook maar af met een ritje in de bus. Wij waren echter vroeg genoeg om nog op de parkeerplaats van P1 te kunnen parkeren.

Het park sluit om 17:00 uur (behalve, zie hieronder). Je kunt altijd op de site even de live informatie bekijken. Zo zie je ook wat het weer wordt en hoe de verwachting is qua drukte.

Kinderpretpark Julianatoren tot 20:00 uur geopend

Zaterdag 24 juli staat het pretpark in het teken van het Wilde Westen

Tot en met 1 september zijn er bij Kinderpretpark Julianatoren de Jul & Julia Zomerweken. Tijdens de zomerweken, op de zaterdagen 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus, zijn er speciale Zomeravonden met elke avond een ander thema. Op de eerste Zomeravond genieten bezoekers van het thema ‘Het Wilde Westen’. Op de avond zelf zijn er diverse shows en activiteiten met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia. Het Apeldoornse pretpark is op alle Zomeravonden tot 20 uur geopend.

Entreeprijs Julianatoren

Entreeprijs voor het park is (vanaf 2 jaar) € 25 (online krijg je korting en betaal je € 24). Kinderen jonger dan 2 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Parkeren is sinds dit jaar gratis

Lunch en diner

Er is genoeg mogelijkheid om te eten in het pretpark. Er zijn stalletjes waar je ijs kunt halen, maar ook restaurants waar je een hele maaltijd kunt krijgen. Van hamburgers met frites tot poffertjes.

Julianatoren meivakantie 2019 1

Wij konden wederom heerlijk buiten lunchen en ijsjes eten en slush puppys drinken (dat is traditie).

Buiten lunchen: er is een grote ruimte achter het restaurant, waar een springkussen stond en ook een paar speeltuinen zijn. Daarnaast kijk je daar ook naar de show van Cas de Ranger, maar die was nu niet (29 juli weer). Reuze vermakelijk voor de kids.

Julianatoren

Waar kun je uit kiezen qua restaurants op het park? Nou hou je vast, dat zijn er veel:

  • Suikerspinhuisje
  • Dino’s cafetaria
  • Poffertjes restaurant
  • Jul’s La Venezia
  • Hamburger kiosk
  • Jul’s Thai Toko
  • Kaasteel
  • Jul’s Cafetaria
  • Torenrestaurant

Het adres van Julianatoren:

Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Jul & Julia Zomerweken Julianatoren
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *