Mijn babykamer met Kidzzz

Whats on mamas mind kinderkamer 5Enkele maanden geleden maakte ik een blog met tips over matrassen. Hoe maak je nou je keuze voor het beste ledikantmatras? Wij hebben een matras van de webshop Kidzzz.

Sinds enkele weken slaapt mijn dochtertje er heerlijk op. ‘s Nachts slaapt ze nog bij ons op de slaapkamer, maar overdag doet ze al haar slaapjes nu in haar ledikant. Dat gaat haar heel goed af.

Buiten het matras heb ik ook een vloerkleed, hoeslaken en dekentje van Kidzzz. Omdat de slaapkamer spulletjes mij zo goed bevallen, breng ik het graag ook even onder jullie aandacht:

Matras
Het matrasje is een koudschuim babymatras. Het ledikant is 60×120 cm, dus het matras ook. Het moet heerlijk comfortabel zijn voor je kleintje. Ik kan het er nog niet vragen, maar het ziet er wel zo uit. Ze slaapt er heerlijk op. Soms slaapt ze wel twee uur achter elkaar overdag, dat doe je natuurlijk alleen in een lekker bedje, haha.

HoeslakenWhat's on mama's mind, kidzzz
Het hoeslakentje heb ik in het blauw voor mijn zoontje gekocht. Kleurt mooi bij zijn prachtige robotjesdekbedovertrek en bij zijn gordijnen. Het hoeslaken past perfect om het matras heen, dat is ideaal. Zo vaak heb ik te veel of te weinig stof. Daarnaast blijft de kleur heel mooi en de stof ook. Ondanks dat ik alles in de droger doe.

Wiegdekentje met uiltjes
Het dekentje voor de wieg of kinderwagen  heb ik cadeau gekregen als kraamcadeau. Hoe gaaf om dit als kraamcadeau te krijgen. Het dekentje ligt in het ledikant, daar leg ik hem meestal overdwars, dan kan ik haar wat strakker instoppen.

What's on mama's mind naco vloerkleed kidzzzVloerkleed
Het oudroze vloerkleed van Naco kocht ik ook bij Kidzzz. Daar ben ik zo blij mee. Past perfect bij de gordijnen en de oud roze muurverf (van Baby’s Only). Het kleed is net ietsjes lichter dan beide, daardoor staat het heel mooi.

 

 

 

 

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

6 reacties op “Mijn babykamer met Kidzzz

  Mirjam

  (13 januari 2016 - 13:29)

  Het drinken uit een flesje zal vast snel beter gaan! Het slapen zonder pacco overdag is geen succes. Heb zojuist het wieglakentje van pacco besteld, de purflo had ik al.
  Blijft zo zoeken soms met die kleintjes. Onze dochter (nu 2) had ook moeite met inslapen overdag, bij haar was de pacco een groot succes en cold turkey stoppen na 4 maanden ging prima. Over een half jaar zal het allemaal weer anders zijn ?.
  Volgende week gaan wij wennen op het kdv, ben benieuwd!

   mamasmind

   (14 januari 2016 - 14:40)

   Gisteren heeft ze en geslapen en gedronken op het kinderdagverblijf. Wel ingebakerd met de pacco, maar goed. Het komt allemaal goed 🙂
   Goed dat je het wieglakentje hebt besteld. De purflo ga ik denk ik ook nog aanschaffen. Veel succes volgende week. Laat je weten hoe het is gegaan?

  Mirjam

  (12 januari 2016 - 10:23)

  Wat een leuk dekentje! Ligt je dochter nog ingebakerd of werkte dat toch niet zo? Fijn dat ze zo goed slaapt! Mijn zoontje blijft het lastig vinden overdag! En wat doe je als ze maar drie kwartier slaapt? Dat vind ik zo lastig, want dan duurt het nog lang tot volgende voeding! En slaapt ons zoontje daarna eigenlijk niet meer echt totdat hij weer voeding krijgt, maar ik wil niet dat er maar 2 uur tussen voedingen zit, erg weinig! Is ze al wezen wennen op de creche? Hoe ging het? Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

   mamasmind

   (12 januari 2016 - 13:23)

   Hoi Mirjam! Ja ze slaapt nog ingebakerd. Maar niet alle slaapjes. Ze valt s avonds rond 19.30 uur bij mij op de bank in slaap, dan leggen we haar vaak tussen 21.00 en 22.00 uur in het wiegje naast mijn bed. Daar slaapt ze tot ‘s morgens 9.00 / 10.00 uur in. Tussendoor drinkt ze wat en slaapt ze weer verder. Makkelijk he? Dan ligt ze niet ingebakerd. De volgende slaapjes (meestal 2) slaapt ze ingebakerd. Vaak nog 1 slaapje in de draagdoek, als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, of even ga wandelen.
   Als ze maar kort slaapt, is inderdaad heel lastig, want dan is ze te moe als ze wakker blijft tot de volgende voeding, vaak valt ze dan bij het drinken in slaap. Dus doe ik haar in de draagdoek, dan slaapt ze daar nog even verder, daarna na voeding weer even op het speelkleed en weer naar bedje. Dus na het korte slaapje, probeer ik haar in de draagdoek verder te laten slapen. Maar het lukt niet altijd en dan herken ik wat jij zegt..
   Gisteren wezen wennen op de crèche, maar dat ging niet zo goed. Ze wilde het flesje niet en ook niet slapen. Dus ik heb haar na 3 uurtjes weer opgehaald. Dat flesje is wel even een dingetje hier. Die wil ze toch niet zo graag. Dus we blijven oefenen. Wel balen, want ik kan elke keer mijn gekolfde melk weggooien dus. Slapen moet ze daar wennen aan de geluiden. Daarnaast wilde het kinderdagverblijf liever niet inbakeren. Maar ik ga daarover even overleggen met het consultatiebureau. Want als ze niet kan slapen zonder inbakerdoek is dat ook niet fijn. Dus het wordt vervolgd 😉

    Mirjam

    (12 januari 2016 - 15:26)

    Wat slaapt ze goed! Komt ze snachts nog voor een voeding? Of savonds laat nog? Goed hoor!! En wat fijn ook! Wat jammer dat het wennen nog niet zo goed ging. Gelukkig drinkt ons zoontje wel ook goed uit de fles. Helpt een shirt van jou nog? Een shirt dat naar jou ruikt bij haar fles? Maar die slaapjes op de creche, daar zie ik tegenop. Ook daar bakeren ze liever niet in. Hij gaat over een week wennen. Bij ons ligt hij snachts ingebakerd (tussen 20.00 en 8 met daartussen voeding rond 22.30 en 5.00). Overdag niet sinds een week omdat ik weet dat ze het op de creche ook niet doen… Succes met het verdere wennen!!

     mamasmind

     (12 januari 2016 - 21:24)

     Ik heb net gebeld met consultatiebureau. Die zeiden dat het met de fles vaak na ongeveer 2 weken op kinderdagverblijf wel goed komt. Als er niks anders is gaat ze vanzelf drinken. Ze gaven het advies dat ik niet in de buurt moet zijn, omdat ze mij dan ruikt en denkt dat er dus ook wat beters te halen valt 😉 dat advies met geur krijg je bij slaapjes juist wel inderdaad. Ze komt s nachts 1 of 2 keer wisselt een beetje. Maar dan drinkt ze paar slokjes en slaapt door. Ik ook weer dus:-) heb een toestemmingsformulier voor inbakeren gekregen. Dus ga vragen of ze het toch willen doen. Dan bouwen we de komende maand wel af. Heb je ook een Pacco inbakerdoek? Hoe gaat t overdag zonder inbakerdoek? Heb je het ledikantlaken van pacco? Daar kan je met behulp van dekentje erbij heel strak mee instoppen. Is erg fijn en een stugge slaapzak of de purflo kan ook goed helpen tegen spartel armpjes! Ben benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *