Kinderboek Bonkie is (niet) blij

Bonkie is (niet) blij van Gitte Spee. Een aandoenlijk prentenboek over aardig zijn voor elkaar. Soms maken we ruzie met onze vrienden, maar het is fijn als je het weer goed kan maken. In dit boek wordt Bonkie verdrietig van het feit dat iedereen is in het bos ruzie lijkt te hebben met elkaar. Gelukkig kunnen ze het samen oplossen. Het boek eindigt overigens met een heerlijk recept voor vlekkenkoekjes. Jammie! De illustrator Gitte Spee is bekend van Mol & Aap en Dierendorpje. 

Kinderboek Bonkie is (niet) blij

Bonkie is niet blij

Bonkie is verdrietig. Want het lijkt wel of al zijn vriendjes ruzie met elkaar hebben. Wat is er aan de hand? Samen met Vos gaat hij op onderzoek uit. Komt alles weer goed?

Een hartverwarmend prentenboek met een fijne boodschap in een wereld vol polarisatie. Vriendschap overwint alles!

Bonkie is niet blij

In de fijne tekenwereld van Gitte Spee is niemand lang ongelukkig. De tekeningen van Gitte zijn zo mooi en dieren zien er heel aaibaar uit. Leuk om de potloodschetsen te zien in dit prentenboek, je krijgt er heel erg zin van om zelf ook de dieren te gaan tekenen. Een kleurrijkboek met een moraal, want we moeten natuurlijk geen ruzie maken om dingen die er niet toedoen. Soms ontstaat een ruzie uit een misverstand of trekken we conclusies zonder goed gekeken te hebben wat de oorzaak van de ruzie is. Mooi boek, dat kinderen aan het denken zet over de ruzies die zij soms met hun vriendjes hebben. Is het echt zo erg wat er is gebeurd? Kunnen we het oplossen? Ondanks de boodschap van het boek is het toch een leuk en vrolijk boek, wat gewoon gezellig wegleest.

Bonkie is (niet) blij | Gitte Spee | ISBN 9789025880972 | € 14,99 | Vanaf 4 jaar | Verschenen: 10 februari 2021

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *