Kinderboek: Het stuur van Tuur – AVI M3

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek 2019. Dit jaar staan voertuigen centraal in het thema Reis mee! Het kinderboekenweekgeschenk is Haaientanden. De 20 kerntitels waarin het draait om voertuigen staan centraal in het lesmateriaal voor basisscholen rond deze tijd. Dit jaar zijn er ook thematitels geselecteerd. Dat betekent extra veel boeken over voertuigen! Het voertuig dat in deze kerntitel naar voren komt is een…? Uhm ingewikkeld, want het voertuig verandert steeds.

Dit kinderboek is tevens een Avi-niveauboek voor midden groep 3 AVI-M3.

Het stuur van tuur

Het Stuur van Tuur

Vik gaat naar school. Op dag 1 gaat hij te voet.
Op dag 2 neemt hij de fiets.
Hij gaat ook met een kar, met de bus, met een koets en zelfs met een slee. En elke keer beleeft hij een nieuw avontuur.

Ga je met hem mee op pad? Een vrolijk AVI-boek boordevol rijmen, zoek- en taalspelletjes.

Het Stuur van Tuur

Dit boek valt al op in de vorm, want het is overdwars gemaakt (dwarsligger). Heel kleurrijk en overal staan korte tekstjes. Dit boek is op rijm geschreven en heeft veel zoek- en telopdrachten.

Het boek richt zit op de beginnende lezer, maar het is op sommige pagina’s wel even zoeken waar alle teksten staan en waar je moet beginnen met lezen. Al is structuur en volgorde niet heel erg van belang voor het lezen van het boek. Daarnaast maakt het het boek ook speels en aantrekkelijk om te bekijken. Het is een boek waar je heel veel ziet.

Er worden geen hoofdletters gebruikt. Maar zelf vind ik het boek eerder een E3/M4 boekje, doordat het niet heel simpel is om te lezen voor de kleine kinderen.

Het verhaal is leuk en fantasierijk.

Auteur: Riet Wille
Illustraties: Frank Daenen
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 32 pagina’s
AVI code : AVI M3 Aanbevolen leeftijd: 6 – 9 jaar
ISBN: 9789462912960

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Het stuur van tuur
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *