Kinderboek: Het verlegen vogeltje

Het verlegen vogeltje is een ontzettend grappig kinderboek gemaakt door Liset Celie en Jan Paul Schutten. Prachtige tekeningen om te bekijken, maar ook een heel komisch verhaal om uit voor te lezen. Voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het verhaal is te vergelijken met het doorfluisterspel. Het spel waarbij je in een kring zit en één iemand een zin krijgt die hij of zij moet doorgeven aan zijn of haar buurman, deze fluistert het vervolgens door aan zijn buurman en zo door. Uiteindelijk vertelt de laatste in het fluisterspel wat hij of zij denkt dat de oorspronkelijk zin was. Hoogstwaarschijnlijk inmiddels flink verbouwd en totaal niet meer waar je mee begon. Dit gebeurt ook een beetje bij de vogels in dit boek en dat levert bij de lezers van het boek (of luisteraars) enorme lachsalvo’s op, want soms maken ze er wel iets heel raars van hoor!

het verlegen vogeltje

Het Verlegen Vogeltje

Het is een herrie van jewelste in het bos: alle vogels zijn luid fluitend een nestje aan het bouwen. De kleine groenling nog niet. Hij is te verlegen om het groenlingvrouwtje te vragen of ze met hem een nestje wil beginnen. Hij vraagt de merel om hulp, maar met al dat gesnater verstaat zij hem helemaal verkeerd! En de kauw hoort ook iets heel anders dan wat de merel zegt. En de roek verstaat de kauw weer niet… Al snel vliegt iedereen in een lange slinger door het bos, over de wei, het landgoed en naar het strand. Met helemaal achteraan de verlegen groenling. Komt het nog goed?

EAN: 9789025775872 € 14,99

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *