Kinderboek Kalm aan

Kalm aan! Dat klinkt heel mindful, dat is het ook. Dit kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar gaat over natuur en genieten van het leven. En het is werkelijk één van de mooiste boeken die ik de afgelopen tijd in mijn handen heb gehad. Alleen al vanwege de omslag wil je het boek in de boekenkast hebben staan. De zachte kaft van het hardcover natuurboek met gouden letters heeft een enorme aantrekkingskracht. Ontdek vijftig natuurwonderen om je heen. Bij Uitgeverij Lemniscaat verscheen het kinderboek Kalm aan (8+) van Rachel Williams en Freya Hartas.

Mijn kinderen vonden het boek net als ik ontzettend mooi en toevallig hebben zij op school allebei het thema: dieren. De dag dat het boek bij ons binnenkwam hadden ze net geleerd over lieveheersbeestjes. We besloten daarom uit het boek wat tekeningen na te maken. Daar leent dit boek zich heel goed voor. Mijn dochtertje van 5 jaar en mijn zoontje van 7 jaar hebben allebei hun eigen tekentechnieken, maar bovenal allebei altijd heel veel plezier in tekenen. Een aanrader ook, om met je kinderen plaatjes uit een boek na te tekenen en zo nog meer met een boek bezig te zijn.

kinderboek kalm aan

Over Kalm aan

Toen uitgever en schrijver Rachel Williams haar dochter weer eens haastig naar de opvang bracht, bleef het meisje staan bij een bloem. ‘Mama,’ vroeg ze. ‘Wat doet die bij daar nou?’ Op dat moment realiseerde Williams zich dat ze de tijd niet meer nam om naar de kleine wonderen om haar heen te kijken. Een wake-upcall om kalmer aan te doen.

kinderboek kalm aan natekenen

Voor haar dochter, voor zichzelf en voor lezers over de hele wereld schreef ze Kalm aan. Vijftig natuurwonderverhalen. Noem het mindfulness, noem het ‘terug naar de natuur’, noem het ‘genieten van het leven’. Het maakt niet uit, als je maar leest en daarna kijkt. Hoe een bij een bloem bestuift. Hoe een regenboog verschijnt. Hoe varenbladeren uitrollen in de zon. Hoe een mus een bad neemt. Hoe een spin een web weeft. Hoe waterlelies opengaan…

Vijftig kleine wonderen die vrijwel dagelijks om je heen gebeuren en waar je normaal gesproken langsloopt. Kalm aan is geïllustreerd door Freya Hartas.

Rachel Williams studeerde literatuur en werd vervolgens redacteur, uitgever én schrijver van kinderboeken. Freya Hartas studeerde cum laude af aan de illustratieopleiding van de Universiteit van Falmouth. In datzelfde jaar won ze de Lemniscaat illustratiewedstrijd Picture This!, waarna haar prentenboek Kleine Kong verscheen. Dit voorjaar verschijnt eveneens Het bijzondere bos van beer, met illustraties van haar hand.

Over Lemniscaat Natuurlijk!

Wat is er leuker dan de natuur in te gaan en je ogen en oren de kost te geven? Er is zoveel te ontdekken – maar je ziet pas echt een heleboel als je weet waarnaar je moet kijken, waaraan je moet ruiken en waarnaar je moet luisteren. En je kunt pas echt sporen zoeken als je weet waarnaar je zoekt. Eigenlijk is het allerbeste om eerst lekker op de bank te kruipen, een prachtig natuurboek te lezen en je te verwonderen over de natuur, de planten en de dieren. Er gaat een wereld voor je open! Klik hier voor meer Lemniscaat Natuurlijk!-titels.

Rachel Williams en Freya Hartas | Kalm aan | oorspronkelijke titel: Slow Down | formaat: 23,5 x 29,0 cm | [gebonden], 128 pagina’s | prijs: € 19,99 | ISBN: 9789047712695 | leeftijd: 8+ | NUR: 223 | verschijningsdatum: 10 maart 2021

kinderboek kalm aan natekenen

Een prachtig kinderboek uit de Lemniscaat Natuurlijk! Is het Natuurboek Noord van Marieke ten Berge.

Een kinderboek voor jongere kinderen, wat ook gaat over haast (vooral van ouders) en om je heen gaan is het kinderboek Kom mee Kees een aanrader. In dit boek ziet Kees van alles om zich heen, maar papa heeft haast, hij heeft geen tijd.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *