Kinderboekreview: Hugo een vreselijk eng beest

Vandaag is De kinderboekenweek 2018 begonnen, dit is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. De kinderboekenweek heeft 20 kerntitels. Uit de categorie groep 1 en 2 en uit groep 3 heb ik voor je een aantal leuke reviews gemaakt. De boeken zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Het kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie ontvang je bij besteding van 10 euro in je boekhandel.

Hugo een vreselijk eng beest

Hugo een vreselijk eng beest

Hugo is een vreselijk eng beest, althans dat zeggen ze. Deze grote krokodil met enorme tanden za je op eten met huid en haar. De dieren in het bos bedachten de raarste dingen over de krokodil, die eigenlijk helemaal niet eng of gemeen is. Hij is gek op breien en houdt zijn huisje schoon. Dat ziet alleen niemand en iedereen heeft een vreselijk beeld van deze lieve krokodil. Alle beesten in het bos zijn bang voor Hugo, daardoor is hij eenzaam en bedenkt hij een plan om vrienden te maken. Gelukkig loopt dat goed af!

We vinden het een geweldig leuk boek. Het boek begint best wel zielig, maar gelukkig heeft het een happy end en is het verhaal erg komisch. Vooral het eind is leuk. De plaatjes zijn mooi en maken het verhaal echt af. De uitdrukkingen in de snoetjes van de dieren vertellen het verhaal, je hoeft de tekst niet eens te lezen. Heel leuk en knap gedaan. Mijn zoontje vindt het natuurlijk geweldig om een boek met zijn naam erin te lezen, dus dit is nu zijn nieuwe favoriete boek.

Hugo een vreselijk eng beest

Dit boek komt uit de categorie groep 3. Het boek heeft avi niveau 4 en clip 5. Met thema past het uitstekend bij de kinderboekenweek, want krokodil doet er alles aan om vriendjes te maken.

Het kinderboek kost € 13,95

Aantal pagina’s: 40
Auteur: Mia Nilsson
Uitgeverij: De Eenhoorn
Aanbevolen leeftijd: 7 – 10 jaar
AVI code: AVI M4. Lees meer over Avi niveaus.
ISBN: 9789462912748

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Hugo, Een vreselijk eng beest
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboekreview: Hugo een vreselijk eng beest

  • 4 oktober 2018 om 08:38
    Permalink

    Wat leuk! Ik was een boekje aan het zoeken voor mijn zoon om te beginnen met lezen dat wil hij steeds. dit lijkt mij een echt goede keus voor hem dankjewel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *