Kinderboek: Meneer Boe

Het kleurrijke kinderboek: Meneer Boe gaat over een heel speels katje dat niet liever doet dan de hele dag iedereen laten schrikken.

Kiekeboe! Meneer Boe! Riep Rosie van schrik, toen de kat uit de doos sprong. Meneer Boe, de kat die helemaal weg is van de lente, is gek op het maken van grappen. Hij laat het liefst alles en iedereen graag schrikken en haalt graag kattenkwaad uit, aangestoken door zijn vrolijkheid. Tot hij zich op een winter niet meer zo fijn voelde. Hij werd steeds minder speels. Maar dan heeft zijn baasje een verrassing voor hem!

Meneer Boe

Een ontroerend kinderboek dat laat zien hoe een jong katje ouder wordt. Een prachtig boek vooral ook voor kinderen die zelf huisdieren hebben. Ik kan mijn voorstellen dat het boek helpt bij het uitleggen waarom dieren ouder worden en op een gegeven moment minder speels worden en uiteindelijk dood kunnen gaan (dat gebeurt overigens niet in dit boek en dat zullen de kinderen zelf ook niet meteen verwachten denk ik, het einde is heel mooi en positief). In dit boek wordt het katje ouder, maar krijgt het een speels jong nieuw vriendje. Mooi boek, met vrolijke tekeningen.

Meneer Boe is gemaakt door Joyce Dunbar samen met Petr Horacek, samen maakten ze ook het prentenboek van het jaar 2020: Moppereend. Joyce Dunbar is een Engelse schrijfster. Ze heeft al meer dan zeventig boeken gepubliceerd, vooral voor kinderen. Ze is de moeder van illustratrice Polly Dunbar, die bij Lemniscaat Pinguïn uitgaf. Petre Horácek groeide op in Tsjech-Slowakije en woont tegenwoord in het Verenigd Koninkrijk. Bij Lemniscaat verschenen onder meer van hem Het lied van de pinguïn, Gulzige Geit, Gekke Geppie Gans, Zo mooi zijn dieren en De fijnste plek van de wereld.

Joyce Dunbar & Petr Horácek / Meneer Boe! / Oorspronkelijke titel: Mister Boo! / formaat 24,5×27 cm / gebonden, 32 pagina’s/ prijs € 14,99 / ISBN: 9789047712756 / Leeftijd 4+ jaar/ NUR: 273 / verschijningsdatum 4 augustus 2021.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *