Kinderboekrecensie: Het geweldige grote vriendjesboek

De Kinderboekenweek 2018 is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. De kinderboekenweek heeft 20 kerntitels. Uit de categorie groep 1 en 2 en uit groep 3 heb ik voor je een aantal leuke reviews gemaakt. De boeken zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Het kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie ontvang je bij besteding van 10 euro in je boekhandel.


Het geweldige grote vriendjesboek

het geweldige grote vriendjesboek

In het grote vriendjesboek lees je op een leuke manier over wat vriendschap eigenlijk is. Wat is een vriend? Moet je als vriend altijd hetzelfde leuk vinden en kun je ook bevriend zijn met je broer of zus? Het is een boek vol met informatie over vriendjes zijn en worden. Het is geen typisch voorleesboek. Het is een boek waar je samen doorheen kan gaan en vragen kunt stellen en nadenken over antwoorden op de vragen. Samen met je kind(eren) kun je naar de plaatjes kijken en de vragen proberen te beantwoorden die erbij zijn? Hier thuis is het ook weleens zoeken voor onze kleuter. Zijn vriendjes met wie hij altijd speelt, zijn ineens boos op hem. Hoe kan dit nu? Zijn ze nu geen vriendjes meer? Op zo’n moment is het best leuk om dit boek erbij te pakken. Je kan je kind dan laten zien dat dat er ook bij hoort bij vriendschap.

Een leuk en informatief boek. Heel anders dan de andere boeken die ik tot nu toe heb bekeken voor de kinderboekenweek. Ik vind een leuke toevoeging in de boekenkast en de tekeningen zijn ook nog eens heel leuk en aantrekkelijk voor kinderen.

het geweldige grote vriendjesboek

Kun je ook bevriend zijn met je huisdier of je knuffel?

Het geweldige grote vriendjesboek kost € 14,99

Aantal pagina’s: 40
Auteur: Mary Hoffman
Illustraties: Ros Asquit
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021678320

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboek: Het geweldige grote vriendjesboek
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboekrecensie: Het geweldige grote vriendjesboek

  • 12 oktober 2018 om 19:59
    Permalink

    Wat een mooi boek.
    Echt een cadeau voor onder de Kerstboom, voor mijn kleinzoon.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *